Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. Brambory a batát na kostky, kadeřávek na proužky.
V hrnci rozehřejte olej a 4 minuty restujte cibuli....
více o Čočková polévka s batáty
Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na centimetrové plátky a osolíme. V misce vyšleháme olej s troškou citronové šťávy, přidáme nasekané chilli papričky...
více o Grilovaný bůček s tymiánem
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenká kolečka a dejte do misky spolu s tymiánem. Pak ji zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená....
více o Chlebíčky s ančovičkami
Dýni dobře umyjte, vydlabejte a pokrájejte na menší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a...
více o Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Hrušky rozkrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Žitný chléb nakrájejte na plátky, nivu na trojúhelníky, ořechy...
více o Chlebíčky s hruškami
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem...
více o Monkey bread se sýrovým fondue
Papričky podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Lučinu vyklopte do misky, promíchejte s jemně nastrouhanou goudou, mlékem a oreganem.
Lodičky...
více o Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr/med a tymián. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme vystydnout. Mezitím rozmixujeme maliny a...
více o Malinovo-ostružinová limonáda
Bylinková sůl
1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut.
2. Bylinky a...
více o Ochucené soli
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš...
více o Pečené česnekovo-houbové koleno
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet.
Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo...
více o Prvorepubliková paštika z kachních jater
Nalijeme vodu do hrnce a necháme v ní na mírném plameni rozpustit hnědý cukr. Vaříme zhruba 5 minut.
Když je cukr rozpuštěný, sundáme hrnec z plotny a...
více o Tymiánový sirup
Až cibulka zhnědne, zasypeme ji moukou a umícháme jíšku. Necháme ji trochu osmažit, načež přidáme rajský protlak a také chvíli smažíme.
Poté přelijeme...
více o Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Řepu oloupejte, pokrájejte na větší kostky, dejte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, balzamikem, solí, pepřem a lístky tymiánu. Ochucenou řepu...
více o Salát z pečené červené řepy
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a...
více o Mletá směs se žampiony a hermelínem
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky...
více o Špikovaná pečeně po italsku
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme. Papriku a kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, fazolky taktéž (pokud máme čerstvé).
Na olivovém...
více o Pohankové rizoto s kuřecím masem
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným...
více o Obložené kotlety na smetaně
V širokém kastrolu na másle dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a rajčatový protlak. Protlak orestujte, poté přisypte hladkou...
více o Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte doměkka. Slijte je, přidejte k nim asi 5 lžic másla a rozmačkejte je na hladkou kaši.
V misce rozetřete...
více o Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Ryby potřete olejem, do břišní dutiny vložte tymián a osolte. Každou rybu napíchněte za hlavou na klacek. Ten pak upevněte šikmo nad rozpálenými...
více o Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy....
více o Slávky na víně se salátem Choriatiki
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),...
více o Sekaná svíčková
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které...
více o Bylinkové hovězí se zeleninou
Z hovězího masa dle vlastního výběru si vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme,...
více o Hovězí roláda s houbovou omáčkou
Kuřecí maso (obojí) rozdělíme na menší díly, stehenní řízek s kostí, paličky... Díly z uzeného kuřete vložíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky...
více o Smetanové duo kuře
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se...
více o Vepřový perkelt s tarhoňou
Cibuli nakrájejte na kolečka, smíchejte s olivovým olejem, vinným octem a tymiánem, osolte a opepřete. Nechte alespoň hodinu marinovat, klidně i déle....
více o Burger à la dvouručák
Očištěnou dýni hokaido nebo mexickou, pokrájíme na kostky 1,5 - 2 cm velké, které dáme do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy. K dýni přidáme na...
více o Pikantní pečená dýně s těstovinami
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.
Přidáme předem uvařenou řepu pokrájenou na...
více o "Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu...
více o Makrela na zelenině
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte...
více o Chřestový salát s hovězím steakem
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.
Na sádle s...
více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého...
více o Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme...
více o Sweet chilli marináda
Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové...
více o Kvalitní domácí chléb
Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den...
více o Italská marináda
Nasekejte omytý a osušený tymián, citrony umyjte důkladně pod teplou vodou, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Měkké máslo smíchejte s tymiánem,...
více o Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte dva stroužky česneku a...
více o Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem
Pečivo nakrájejte na kostičky, nasekejte petrželku, z tymiánu otrhejte lístky. Vše dejte do mísy, promíchejte, zalijte rozpuštěným máslem a mlékem,...
více o Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou
Vejce vyšlehejte v kuchyňském robotu na vyšší rychlost do husté světlé pěny, asi 10 minut. Poté tenkým proudem pomalu přilévejte olej a dál šlehejte....
více o Nahý dort s malinami a tymiánem
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem...
více o Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Toastový chleba opečte nasucho a rozmixujte na drobky. Přidejte parmazán, nadrcené ančovičky, nasekanou petržel, lístky tymiánu a nastrouhanou kůru z...
více o Treska s bylinkovou krustou
Cibuli nakrájejte na klínky a restujte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, rajčata, tymián, sůl a pepř a pár minut poduste.
Směs přendejte do...
více o Jarní šakšuka