Prsa naklepeme a nakořeníme. Čtvereček alobalu vytvarujeme do mističky a zalijeme asi 2-3 lžícemi oleje. Poklademe na kolečka pokrájenou cibulí a na...
více o Kuře v alobalu na tymiánu a cibuli
Na tuku osmažíme dozlatova cibuli a zeleninu, vše nakrájené na kolečka, celer na kostičky.
Přidáme osolené a opepřené porce kuřete, posypeme...
více o Dušené kuře v zelenině II.
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za...
více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme nakrájenou cibuli a na ni vložíme osolená, sladkou paprikou poprášená kuřecí prsa, přikryjeme pokličkou a pečeme...
více o Bylinkové kuře Diana
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do skleničky odlijeme trochu olivového oleje, do kterého přidáme prolisovaný česnek (můžeme dát i víc...
více o Brambory s česnekem a tymiánem
Cibuli nakrájíme na kostičky opečeme do růžova a přidáme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme, opečené maso podlijeme vínem, přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí nudličky na víně
Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe...
více o Kuře po řecku
Máslo rozehřejeme ve větším hrnci při střední teplotě. Přidáme na jemno nasekanou cibuli a vaříme 2-3 minuty za stálého míchání. Přidáme rýži a 1-2...
více o Pilaf rýže
Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na...
více o Rajská trochu jinak
Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kysaným zelím, které lehce zahustíme (mléko+hladká mouka) a cukrem.
Přidáme nakrájené uzené maso, nejlépe...
více o Šunkofleky se zelím
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,...
více o Vynikající zapečené vepřové kotlety
Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, dáme smažit na pánev a smažíme asi 2 minuty, přidáme nakrájený česnek s...
více o Rychlé špagety
Kotlety maklepeme, osolíme, potřeme česnekem, trošku posypeme tymiánem - nesmí ho být moc, nebylo by to dobré, pouze pár snítek - a posypeme hladkou...
více o Kotlety po židovsku
Vepřové maso nakrájíme na tenčí plátky a naklepeme. V misce promícháme přísady na marinádu, přidáme maso a promícháme. Dáme do lednice na 24 hodin...
více o Vepřová pochoutka
Měkký salám urovnáme na těsto a necháme několik minut zapéci. Když těsto lehce zezlátne, přidáme kečup nebo rajčatový protlak, trochu oleje, majoránku...
více o Náplň na pizzu - Salámová
Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme...
více o Zapečené vepřové kotlety
Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kysaným zelím, které lehce zahustíme (mléko+hladká mouka) a cukrem.
Přidáme nakrájené uzené maso, nejlépe...
více o Šunkofleky
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou...
více o Zapečený hlávkový salát s rajčaty
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce...
více o Srdce po myslivecku
Nerozmrazené fazolky vkládáme do trochy vařícího osoleného vývaru a udusíme je v něm téměř doměkka. V kastrolku zatím zpěníme na tuku nadrobno...
více o Fazolky s houbami v sýrové omáčce
Hovězí maso pokrájíme na malé kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo a vše osmahneme na másle. Potom podlijeme vínem, přidáme sůl, pepř, bobkový...
více o Burgundský kotlík
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměka, a když vychladne, lehce z ní vymačkáme vodu a pokrájíme na nudličky. Potom ji smícháme s mletým masem,...
více o Nedělní kapustové karbanátky
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme...
více o Voňavé knedlíky
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm chleba nakrájený na kostičky a plátky česneku. Opečený chléb...
více o Chlebová smaženice s česnekem
Mouku promícháme s kypřícím práškem a na vále smícháme s vejcem rozšlehaným v mléku, přidáme nasekané máslo (tuk), osolíme a vypracujeme hladké těsto....
více o Rychlá pizza
Vykostěné maso ze slepice umeleme, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme...
více o Slepičí rarášci
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a...
více o Dušené kuře po římsku
Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby.
Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme....
více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, rybí filé na drobné kousky. Osolíme, okořeníme a orestujeme na oleji. Přidáme sójovou omáčku, podlijeme bílým vínem...
více o Rybokuře v bramboráku
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Jednotlivé porce položíme na čtyři pláty alobalu a přelijeme vypečenou šťávou,...
více o Krůtí maso na zelenině v alobalu
Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme...
více o Kapr po provensálsku
Bifteky naklepeme hřbetem ruky a opepříme.
V hmoždíři či v mističce utřeme tymián,oregano, kmín, česnek a sůl. Přidáme citronovou kůru a asi 2 lžíce...
více o Bifteky jinak
Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně...
více o Maso v mase
1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele
2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a...
více o Jambalaya
Vepřové kotlety nařízneme po obvodu a u kostí, jemně naklepeme a opečeme po obou stranách na oleji. Kečup promícháme s vínem, sójovou omáčkou,...
více o Ohnivé vepřové kotlety
Na másle zpěníme do měkka cibuli. Přidáme mrkev, rajčata, vývar a bylinky a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina hotová....
více o Tradiční rajčatová polévka
Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání.
Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu....
více o Zimní zeleninová polévka
V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu....
více o Karbanátky se zeleninou II.
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé...
více o Kuře na tymiánu III.
1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání na něm pod pokličkou dusíme cibuli, na proužky nakrájenou papriku, rozmarýn a tymián do...
více o Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem
Předehřejeme troubu na 200 °C. Výhonky chřestu omyjeme, odkrájíme tvrdé konce (zhruba 2 cm).Vložíme chřest do pekáčku, spolu s napůlenými stroužky...
více o Chřest zapečený s tymiánem
Cibuli nakrájíme na proužky, polovinu usmažíme dozlatova na oleji a zalijeme vodou, přidáme zbytek cibule, bujón, koření a dochutíme vegetou. Vaříme,...
více o Cibulačka se sýrem II.
Maso nakrájíme na menší kousky a jemně naklepeme rukou, okořeníme tymiánem, jalovcem a bobkovým listem, opepříme, zakápneme worchestrem a zalejeme...
více o Kančí špíz
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme
Prsíčka rozřízneme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované...
více o Pastevecké kuřecí závitky
Očištěná játra obalíme v opepřené mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, když začne pěnit vložíme játra a opečeme po obou stranách.
Opečená játra...
více o játra na tymiánu
1. Rozdrobíme droždí a s cukrem i trochou mouky rozmícháme ve 100 ml vlažného mléka. Necháme kynout asi 15 min. Poté kvásek smícháme se zbylou moukou,...
více o Chlebové placky se sýrem a olivami
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa...
více o italské masové knedlíčky