Uvařené šneky zabalíme do plátků šunky a napíchneme na malou jehlu (používají se na španělské ptáčky). Z každé strany šunkového závitku dáme 1/2...
více o Šneci na jehle
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce.
Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec...
více o Francouzské brambory trochu jinak
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250...
více o Francouzské fazole
Maso (už nejlépe ve skleněné zapékací míse) potřeme obyčejnou hořčicí, pak posolíme, popepříme, posypeme paprikou, kari kořením a tymiánem, zasypeme...
více o Skvělé maso na tymiánu
Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mletou papriku, pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme.
Zalijeme vývarem...
více o Rajčatová polévka s cuketou
Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,...
více o Grilovaná kořenová zelenina
Do pekáčku rozložíme kuřecí prsíčka, přidáme ostatní suroviny mimo bílého vína. Pečeme v troubě asi 40 minut. Nakonec přidáme 2 lžíce bílého vína,...
více o Kuře strýčka Toma
Zapékací misku vymažeme máslem a trochou rozetřeného česneku. Do druhé misky nalijeme smetanu, mléko, přidáme zbytek česneku, 1 lžičku soli, 1/2...
více o Smetanovo-česnekové brambůrky
Kvásek: droždí mícháme s cukrem dokud se směs nelije, pak přidáme vodu, mouku, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Těsto: do vykynutého...
více o Cibulové dalamánky
Cibule oloupeme, odřízneme spodek tak, aby vzniklo rovné dno. Na horním konci cibule uděláme 2 hlubší zářezy ve tvaru kříže (pozor, abychom cibule...
více o Červená cibule pečená s tymiánem a máslem
Cibuli osmahneme na pánvi s olejem, tehdy když je cibule opražená dozlatova přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Když je maso hotové na povrchu...
více o Kuřecí omáčka s těstovinami
Králičí hlavu odřízneme, vykrojíme z ní oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na ...
více o KRÁLÍK CIBULÁŘ
Králičí maso nakrájíme na malé medailónky, lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a medailónky v...
více o Králičí medailónky na víně
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a...
více o Zajíc po vinařsku:
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Rajčata spaříme a oloupané povaříme s nastrouhanou mrkví a jablkem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, cibuli, česnek, bobkový list (ten po uvaření...
více o Originální protlak
Řepu nakrájíme na tenoučké plátky. Zalijeme ji nálevem ze 2 lžic octa, 4 lžic oleje, tymiánu, soli a pepře. Necháme 30 min odležet. Ze zbytku octa,...
více o Salát z červené řepy s klobásou
V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový...
více o Krůtí ragú se zeleninou
Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout...
více o Dýňová nádivka
Nejprve nakrájíme cibuli na kostičky a dáme restovat na trochu oleje na pánev, potom přihodíme nasekaný česnek (určitě je lepší nasekaný než...
více o Kuřecí paličky ve špagetové omáčce
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, mrkev a jablko očistíme a nastrouháme, vše vaříme cca 1 hodinu na hustou kaši. Potom přidáme...
více o Originální omáčka na špagety
Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na...
více o Játra na slanině a tymiánu
Cibuli nakrájíme na hrubo - podélné lístky, česnek nakrájíme také na hrubo. Přivedeme olej do varu a veškeré suroviny do něj vhodíme, přičemž...
více o Královský gril
Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky a osolíme. Vložíme do pekáčku, přidáme pokrájené žampiony a na kolečka nakrájené banány, tymián a zalijeme...
více o Africké kuře
Cibuli nakrájíme na silnější kolečka a vhodíme do středně velkého hrnce, ve kterém jsme zahřáli trošku oleje. Velmi jemně osolíme, opepříme a...
více o Rychlá francouzská cibulačka
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na...
více o Králík - slintající soused
Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do velkého hrnce. Přidáme proužky papriky, plátky rajčat, kolečka cibule, rozmačkaný česnek,...
více o Cuketový kotlík
Jemně nastrouhané syrové brambory vymačkáme a promícháme s jemně krájenou cibulí a polovinou kysané smetany, vejcem a asi 100 g strouhaného sýra a vše...
více o Pizza ze syrových brambor
Na pekáči zpěníme cibulku, do rozpáleného oleje s cibulkou dáme kuřecí čtvrtky (nebo šestinky) zasypeme kari (může být i trochu grilu), zasmažíme a...
více o Kuře na zelí
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a...
více o Rajská omáčka II.
Kuře rozkrájíme na čtvrtky, posypeme směsí všech uvedených koření + nastrouhaný česnek a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny (když není naspěch, tak...
více o Kuře na divoko
Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v mírně osolené vodě. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a osmažte na pánvi s troškou oleje. Usmažené...
více o Lasagne s brokolicí a kuřecím masem
Olivy a kapary nasekat na malé kousky, česnek rozmačkat. Vše smíchat s tuňákem a tím dalším a dát na chvilku do chladu. Pak už jen namazat na chléb a...
více o Tuňáková pomazánka s kapary
Na oleji osmahneme na větší kousky nakrájenou cibuli a přidáme na nudličky pokrájená kuřecí prsa, jež byla alespoň na hodinu naložena do marinády. ...
více o Pikantní kuřecí minutka s žampiony a mrkví
Omyté, neloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme na lehce vymaštěný pekáč, osolíme.
Cibuli a papriku nakrájíme na větší kousky (cibuli na osminky...
více o Kuře na tymiánu
Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme je tymiánem,...
více o Kachní stehna se šalotkou
Kuře omyjeme, velice mírně osolíme, dáme na pekáč. Zasypeme milionovou oblohou, zalijeme max.1 dcl vody - spíše méně. Žádný tuk!! V polovině pečení...
více o Kuře s milionovou oblohou
Troubu předehřejeme na 150 °C. Lososa osolíme, posypeme paprikou a položíme na pekáč. Nakrájíme máslo a položíme na jednotlivé plátky lososa....
více o Losos s chřestem
Jazyky se uvaří společně se zeleninou, kořením, solí, šťávou z citronu a kouskem kůry. Pak se vyndají do studené vody a oloupou se. Udělá se cibulková...
více o Jazyk s polskou omáčkou
V mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kuře potřete vytvořenou kašičkou po celém povrchu a nechte přikryté fólií v chladu přes noc. Pečte na...
více o Marinované kuře Jamaica
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i...
více o Arak
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule...
více o Brambory na kyselo
Cibulu a slaninu nakrájenou na kostky orestujeme, přidáme na proužky nakrájané dršťky, zalijeme vodou a dusíme asi 15 - 20 minut.
Z oleje a mouky si...
více o Držky po štajersky
Kuřecí prsa prokrojíme a naklepeme na velký plátek, osolíme. Na plátek klademe slaninu, nivu a olivy. Opepříme, posypeme tymiánem a důkladně zabalíme....
více o Kuřecí závitek se slaninou a nivou
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa....
více o Dietní karibské kuře
Očištěnou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo na struhadle. Husí prsa rozdělíme na 8 kousků a opečeme prudce na husím sádle, podlijeme vínem s vodou...
více o Husí prsa na víně
Do hrnce se studenou vodou dáme mleté maso a rozmnělníme ho šťouchadlem na brambory, přidáme pokrájenou cibuli, pepř sůl a tymián. Po chvíli varu...
více o Mletá polévka
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, čistou mrkev na kolečka a vše osmahneme krátce na sádle. Přidáme koření a mírně dusíme pod pokličkou 15 minut...
více o Dušená cibule s mrkví
Prsa naklepeme a nakořeníme. Čtvereček alobalu vytvarujeme do mističky a zalijeme asi 2-3 lžícemi oleje. Poklademe na kolečka pokrájenou cibulí a na...
více o Kuře v alobalu na tymiánu a cibuli