Králíka vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme směsí z utřených česneků, soli, koření, oleje a piva.
Můžeme navrch položit plátky slaniny (nevyschne) a...
více o Pečený králík na česneku a pivu
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V
ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.
Houbová omáčka...
více o Bosáky s houbovou omáčkou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Když je maso poloměkké,...
více o Krůtí maso s mrkví a šlehačkou
Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou...
více o Kuře s dvěma omáčkami
K výpeku z vepřového, hovězího nebo jehněčího pečeného masa na pánvi přidáme postupně ingredience uvedené nahoře, smícháme a minutu necháme bublat....
více o Omáčka k pečenému masu
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do...
více o Bavorská svíčková
Cibuli a jablko nakrájíme na kostky, přidáme cukr a vodu a vaříme 15 minut. Potom na 15 minut odstavíme, přidáme 1/2 citronu bez kůry a bílé slupky,...
více o Léčivý sirup na kašel
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka....
více o Králík (zajíc) na černo
Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je...
více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a zesklovatíme. Potom přidáme maso, koření a rychle opečeme. Osolíme a přidáme víno a vývar. Dusíme do...
více o Klokaní ragú
Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme...
více o Srnčí na zelenině
Pstruhy očistíme, na hřbetu nařežeme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalejeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni...
více o Pstruh na tokajském víně
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky...
více o Ananasová čína
Nivu nastrouháme najemno, přidáme smetanu, pomazánkové máslo, majomézu, tymián a vše dobře promícháme. Rajčata omyjeme a ostrým nožem nebo lžičkou...
více o Pomazánka z třené nivy v rajčatech
Do vymazaného pekáčku dáme oloupaná pokrájená rajčata, nakrájené papriky a cibuli. Na tuto vrstvu rozložíme brambory na plátky, posypeme kořením a...
více o Zapečené kuře II.
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy, a na prázdné místo v...
více o Alfédovy panenky
Cibuli nakrájíme na proužky a žampiony na plátky. Šunku a brambor na kostičky.
Jemně osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Vše promícháme a osmahneme...
více o Hermelínové překvapení
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku.
Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C....
více o Kapr pro paní Jarčuškovou
Vodu převaříme a necháme vychladnout, pak rospustíme cukr a ostatní ingredience, dáme do 15 l demižonku a dobré je dát kvasnou zátku.
Potom to...
více o Metropol
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka....
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Maso a houby nakrájíme na kousky, cibule a rajčata na tenká kolečka. Všechny ingredience smícháme opatrně a ponecháme v lednici alespoň 24 hodin.
Pak...
více o Jídlo z papíru
Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.
Měkké maso "rozcupujeme" nikoliv nakrájíme a zalijeme...
více o Kuřecí salát Abraham
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí...
více o Papáčkovy špagety (těstoviny)
Maso omyjeme, osušíme a kolem dokola vydatně opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách opečeme. Troubu předehřejeme na 200...
více o Kořeněná uzená pečínka
Kousky masa zasmažíme do růžova, přidáme nakrájenou cibuli a houby. Po 5 minutách přidáme koření a přilejeme víno. Necháme chvíli podusit a podle...
více o Obalovaná polenta s kuřecím a houbami
Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a...
více o Špízy na grilu
Srdíčka a cibulku pokrájíme na kostičky, cibuli osmažíme přidáme srdíčka, sůl a osmahneme, podlijeme vodou a přidáme veškeré koření (může být i jiné...
více o Smetanová srdíčka
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je...
více o Kuře se 40 stroužky česneku
Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme hlívu na proužky, okořeníme, podlijeme a dusíme do měkka.
Potom vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,...
více o Hlíva na divoko jako svíčková
Kuře očistíme a dobře nasolíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky nebo ji nahrubo nastrouháme. Pak dáme zeleninu do pekáče, na ni dáme...
více o Kuře se zeleninovou omáčkou
Slepici uvaříme v mírně osolené vodě a naporcujeme.
Česnek utřeme se solí, pepřem a jednotlivé porce potřeme. Na oleji rozškvaříme na kostičky...
více o Slepice po selsku
Kolena dáme do nálevu, tak aby byla úplně ponořená. Necháme v chladu 48 hodin a během této doby kolena nejméně dvakrát obrátíme.
Pak je v nálevu...
více o Pečené koleno II.
Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),...
více o Filé v alobalu II.
Kuřecí řízky jen mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opékáme na olivovém oleji cca 10 min., hodně obracíme. Pak maso vyjmeme, lehce opepříme a...
více o Kuře v olivách
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu...
více o Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Dáme vařit těstoviny. Mezitím připravíme omáčku: osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme konzervu drcených rajčat a sojový granulát....
více o Těstoviny pro vegetariány
Jednotlivé porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a prudce osmažíme na oleji. Přendáme do zapékací misky. Cibuli nakrájíme na...
více o Strýčkův kapr
Na oleji opečeme mleté maso, až pustí tuk a rozpadává se na kousíčky. Pak přidáme jemně usekané cibule a česnek, po chvilce popř. na kousky pokrájenou...
více o Zapečené brambory s mletým masem
Králíka naporcovat do pekáče, potřít hořčicí, okořenit. Navrch poklást špek nakrájený na plátky. Rozpustit koustku másla a vše máslem zalít. Přikryté...
více o Pikantní králík II.
Kuřecí čtvrtky rozpůlíme, posypeme grilovacím kořením. Na pánev nalejeme olej, vložíme cibuli na čtvrtky, mrkev na kolečka a zprudka opečeme, pak...
více o Kuře v cibulovém hrnci
Kuřecí prsa položíme mezi 2 kusy plastické fólie a rozklepeme je na dvojitou velikost. Sýr, sušená rajčata, tymián a citronovou šťávu smícháme pořádně...
více o Kuřecí roláda II.
Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě.
Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a...
více o Vepřová žebírka Balkán
Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,...
více o Králík na zelenině II.
Plátky rybího filé osolíme, opečeme na pánvi a ochutíme kořením. Krabí tyčinky rozmrazíme. Rybí filé a tyčinky nakrájíme na nudličky. Podobně...
více o Rybí salát a ananasem
Do pekáče nalejeme trošku olivového oleje, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, lístky šalvěje a tymiánu. Maso naklepeme, potřeme marinádou z obou...
více o Fantastická krkovička
Králíka či kuře naporcujeme na menší díly, každý díl osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem a přidáme plátky oloupaného česneku (množství...
více o Králík či kuře po provensálsku
Cibule nakrájíme na proužky, a dáme spolu s česnekem do silně rozehřátého oleje na 30 vteřin. Pak posypeme hnědým cukrem a hned zamícháme rajčata....
více o Pikantní játra tety Milice
Těstem vyložíme dno i boky dortové formy. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, cuketu na plátky, přidáme na kostičky nakrájený sýr a bylinky, lepší...
více o Zeleninový koláč
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme ocet, přidáme nakrájená oloupaná jablka,...
více o Jablečné čatní
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody. Přidáme cibuli vcelku, nakrájený česnek a koření. Když brambory změknou,...
více o Flondace