Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření...
více o Dokonalý sendvič na 100 chutí
Maso zprudka opečeme v rozpálené troubě jen co chytne barvu (cca 1/2 hodiny). Současně opečeme všechnu neloupanou, na polovic rozkrojenou cibuli,...
více o Falešná želví polévka - hovězí
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,...
více o Avignonský Rumpsteak s cibulí
Na pečící papír položíme pangase, na který naklademe česnek, tymián, máslo. Zakápneme citronem. Pečící papír po jedné straně filety přeložíme a...
více o Pangasius v kapse
Zmrazené garnely necháme rozmrazit. Na pánvičce necháme rozehřát olej, do kterého vložíme nakrájený (může být i prolisovaný) česnek. Necháme ho...
více o Garnely na tymiánu a česneku
Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín,...
více o Domácí bramborové hranolky
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a osmahneme, dokud nezačne tvořit hrudky. Pak přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, lžíci papriky,...
více o Masový nákyp s rajčaty a lilkem
Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule...
více o Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si...
více o Pytlácká topinka
Z oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře, medu a bylinek uděláme v malé misce marinádu.
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme podélně (jedno kuř. prso na...
více o Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu
Na másle zpěníme cibuli, omyjeme a osolíme kousky kuřete. Pod každý kousek kuřete dáme slaninu,přidáme koření, mezi kousky masa 4 lžičky cukru, trochu...
více o Zámecké kuře a la holoubě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s džemem zní divně, ale je to vážně...
více o "Meruňkové" kuře po anglicku
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky masox nepoužívám, ale tady...
více o Borůvková kuřecí stehna
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak...
více o Houbovecký králík
Všechny ingredience dáme v obvyklém pořadí do pekárny, semínka můžeme pro výraznější chuť opéct na pánvi. Pečeme na programu Basic/Základní/White...
více o Nejoblíbenější celozrnný tousťák
Neloupané brambory podélně rozpůlíme, kulatou stranu můžeme párkrát lehce naříznout, poté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, opatrně vyjmeme z...
více o Brambory v ohni
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu (pozor, má být schovaná v mase), osolíme a okmínujeme jak zevnitř...
více o Králík na roštu - grilování
Na plátek zmrzlé ryby dáme rozmačkaný nebo rozetřený česnek (na jeden plátek jeden větší stroužek), okořeníme rukou podrceným tymiánem, troškou pepře...
více o Skvělá ryba se zeleninou
Sušené houby přelijeme vařící vodou, necháme chvíli odstát, vodu slejeme a zalijeme ještě jednou vařící vodou a opět scedíme.
Na pánvi rozehřejeme...
více o Kuře na houbách II.
Ořez z vepřové krkovičky upečeme. Měkké maso dáme na prkénko přikryjeme mikrotenovou folií a paličkou na maso roztlučeme. Maso vložíme do mísy přidáme...
více o Francouské škvarečky
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku...
více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Fetu několikrát otočíme v Ouzu a necháme v něm ležet asi 10 min.
Během této doby smícháme strouhanku s pepřem a bylinkami. V této směsi obalíme fetu...
více o Asopovo řecké Saganaki
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme...
více o Afroditina řecká sekaná plněná fetou
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru...
více o Asklepiovo řecké Souvlaki
Do hrnce dáme olivový olej a kousek másla, přidáme česnek a cibuli na drobno a lístečky tymiánu (trochu si odložíme na posypání hotové polévky na...
více o Voňavá šavle
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej. Vzniklou...
více o Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou...
více o Kuře po myslivecku III.
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky nebo můžeme nastrouhat na hrubo a rozložíme ji v míse na maso i s kořením. Vodu svaříme s octem a po vychlazení...
více o Hovězí na divoko
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a chilli papričku též nadrobno, později přidáme nadrobno nasekaný česnek. Přidáme veškerou zeleninu ...
více o Arruba
Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 minut....
více o Burgundská
Připravíme si vyšší pánev nebo hrnec. Kuřecí čtvrtky rozkrojíme na horní a spodní stehno, osolíme, lehce opepříme a osmahneme z obou stran do zlatova...
více o Středomořské kuře
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,...
více o Hovězí daube
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin....
více o Hovězí na tymiánu
Pórek nakrájený na kolečka osmahneme na olivovém oleji, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, mrkev a brokolici, osolíme a podusíme. Utřeme česnek a...
více o Zeleninová omáčka na těstoviny
V kastrůlku rozehřejeme omastek (ceres-soft), přidáme na drobno krájenou cibulku, osmahneme, přidáme drodně krájené klobásky, koření, kečup, sůl dle...
více o Špagety pro nenáročné
Na olivovém oleji s máslem posmažíme do sklovata na měsíčky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme filé, česnek a papriku...
více o Filé na zelenině II.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém...
více o Editina myslivecká svíčková
Na oleji zesklovaníme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme.
Zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme.
Přidáme...
více o Těstoviny Carbonate
Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda. Maso nakrájíme na čtverečky a...
více o Mozzarellovo-nivová omáčka
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít. Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu. Pak...
více o Naložená pikantní vejce
Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli a jemně osmahneme česnek (nesmí zhnědnout, zhořkl by!). Přidáme nahrubo pokrájená rajčata a necháme je chvíli...
více o Mexická rajčatová polévka
Rýži 12x propereme (důležité) a dáme do 5 litrové lahve. Posypeme rozdrobeným droždím, přidáme kůru a ostrouhaný na kolečka nakrájený citron. Na to...
více o Vánoční Cinzano
Do osolené vody dáme vařit těstoviny al dente. Mezitím osmahneme v zapékacím pekáči na oleji na kostičky nakrájenou cibuli. K ní přidáváme na růžičky...
více o Brokolice zapečená s houbami a těstovinou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je v...
více o Hospodská svíčková na smetaně
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na...
více o Divoké závitky v římském hrnci
Malé neloupané brambůrky nakrájet na půlky, čtvrtky, osminky - podle velikosti, uvařit ve slané vodě do poloměkka, scedit.
Plech trochu vymazat olejem...
více o Tymiánové brambory
Ve vodě s 1 čajovou lžičkou citronové šťávy uvaříme těstoviny al dente. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nasekaný...
více o Mušličky s uzeným sýrem tofu
Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme do tlakového hrnce. Podlijeme šálkem vody, přidáme na kostečky nakrájenou šunku, drobně nasekanou cibuli, masox a...
více o Kuře se šlehačkou
Cuketu nakrájíme na kostičky a společně s česnekem, nivou a trochou bylinek rozmixujeme téměř na kaši. Papriky rozkrojíme na půlky a ty pak touto...
více o Papriky plněné cuketou