Troubu zapněte na 160 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte. Slaninu nakrájejte na... více o Penne se špenátem
Kuřecí čtvrtky opláchneme, protřeme solí a větší částí drceného nebo utřeného česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme maso a... více o Bretaňské kuře
Růžičky kapusty překrájejte na poloviny. Přiveďte k varu osolenou vodu a kapustu v ní 3 minuty povařte. Poté sceďte a zchlaďte ledovou vodou. Slaninu... více o Bílková frittata se sýrem a slaninou
Brambory s cibulí oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce rozklepneme do mísy, rozmícháme se smetanou a osolíme. Na pekáč s vyšším okrajem dáme olej,... více o Chalupářské filé
1. Z 300g těsta vyválíme kulatý plát o 2 cm větší než koláčová forma 2. Plát dáme do formy vypláchnuté vodou a propícháme ho vidličkou 3. Těsto... více o Mámin sýr-šunkový koláč
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme. Dále si nastrouháme... více o Chlebové karbenátky č. 2.
Bulgur propláchneme jako rýži a dáme vařit dle návodu na obalu (já ho dávám do rýžovaru). Mezitím si nakrájíme hlívu ústřičnou, přidáme pórek,... více o Bulgurové rizoto s hlívou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a pořádně orestujeme. Dle chuti okořeníme. Lze grilovacím kořením nebo provensálkým či adžikou, někdo... více o Plněné taštičky z listového těsta
Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na... více o Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, poté přidáme a dorůžova osmažíme vločky. Přidáme česnek, muškátový květ, promícháme a přidáme špenát (čerstvý... více o Špenátovo-vločková polévka
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle, tvrdý sýr na jemnějším, přidáme měkký tavený smetanový sýr, mascarpone a zakysanou smetanu (majonézu). Vše... více o Sýrová pomazánka s vejci
Jemně nastrouhané brambory, sýr a česnek smícháme dle vlastních zvyklostí s majonézou nebo zakysanou smetanou, případně půl napůl. Osolíme a okořeníme... více o Bramborovo-česneková pomazánka se sýrem
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z... více o Sýrové krokety se špenátem
Nejdřív si připravíme špenát. Zmražený ho dáme do hrnce a zalijeme vodou. Prolisujeme 2 stroužky česneku a opepříme. Necháme 5-10 minut dusit. Mezitím... více o Špalačinky
Do misky si rozbalíme tavený sýr, přidám nakrájenou nivu, máslo a najemno nastrouhaný sýr. Vše pečlivě rozetřeme vařečkou. Zabalíme potravinářskou... více o Sýrové kuličky V.
Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony
Sýr nastrouháme do mísy na hrubém struhadle nebo půl na půl s jemnými slzami. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku nebo rakouský špek, slaninu...,... více o Sýrové karbanátky (nejen) s hráškem
Květák si předvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a necháme zchladnout. Pak pokrájíme na hrubo a dáme do mísy. Přidáme oloupaná pokrájená vejce,... více o Květákový salát (nejen) s vejci
Z těchto všech ingrediencí, které jsou vypsané v receptu, Láďa Hruška vytvořil celkem tři různé varianty. Začátek je ale pro všechny varianty stejný -... více o Toustové sushi dle Ládi Hrušky
Zde máme jednoduchý postup, který Láďa Hruška předvedl v televizi. Začneme tím, že si do vhodné misky smícháme veškeré ingredience, které máme vypsané... více o Cukeťák dle Ládi Hrušky
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Nejprve dobře očistíme všechny brambory. Nožem do nich poté utvoříme zářezy, Láďa Hruška doporučoval tak 3 milimetry od sebe. Nesmí se nám podařit... více o Čarodějnické brambory dle Ládi Hrušky
Pórek očistíme a nakrájíme na cca 10centimetrové špalíky, které podélně rozřízneme a krátce povaříme v osolené vodě, pak scedíme a necháme zchladnout.... více o Pečené nebo smažené (nejen) pórkové rolky / závitky
Uvařené těstoviny dle návodu scedíme a dáme do mísy (nebo pokrájené vařené oloupané brambory). Přidáme vepřové nebo hovězí maso ve vlastní šťávě,... více o Zapečené těstoviny / brambory s masem
Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,... více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného... více o Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé... více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Láďa hruška v tv předvedl smažák do hrnku, což byl pro nás celkem zajímavý tip. A jak si ho připravit stejně jednoduše doma? Větší hrnek vymažte tukem... více o Smažák do hrnku dle Ládi Hrušky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, drobně pokrájené papriky (trikolora) a cibuli, nastrouhaný česnek, mlékem navlhčené... více o Barevná masovo-sýrová sekaná (karbanátky)
Středně velké až větší hlavičky žampionů očistíme a opatrně vykroutíme nebo vyřízneme nožičky z kloboučků. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme do misky,... více o Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem a dle požadované hustoty přidáme řecký jogurt (alespoň 10% tuku). Pokud budeme... více o Česneková pomazánka s řeckým jogurtem
Prejt, jitrnice nebo jelita vyndáme ze střívka a rozmačkáme je v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi... více o Sýrový nákyp s prejtem, jitrnicí nebo jelitem
Těsto vyválíme na pomoučněném stole na plát o síle cca 2,5 mm, který přeneseme na plech. Plát potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme kořením... více o Chuťovky (jednohubky) z listového těsta
Kuřecí řízky v půlce prokrojíme, ale nedokrojíme, osolíme, opepříme a vyložíme uvnitř pokrájenou slaninou a plátky česneku. Přitiskneme k sobě,... více o Kuřecí řízky (nejen) se slaninou - zapečené
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře... více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso nakrájíme a orestujme na cibuli. Takto připravené suroviny klademe do nádoby:... více o Smetanové brambory z domácí pekárny
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout. Vařené brambory... více o "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
Brambory nastrouháme nebo rozmačkáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný sýr (výraznější je lepší), zasypeme moukou s kypřidly, solí (s tou opatrně,... více o Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle
Sýr nastrouháme najemno, salám nahrubo, starší rohlíky rozmixujeme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vše v míse promícháme, přidáme mléko s vejci,... více o Smažák bez prskání - sýrové placičky
Slaninu opečeme do křupava a necháme vychladnout. Mouku promícháme s pečicím práškem, solí, pepřem, 2/3 nastrouhaného sýra a přidáme i nahrubo... více o Bramborové muffiny se slaninou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z jedné strany potřeme hořčicí,... více o (nejen) Hořčicové řízky
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout. Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba... více o Houbovo-špenátové noky
Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Vpracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Pak vyválíme... více o Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Kuřecí maso nakrájené na nudličky osmažíme na másle, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali... více o Špagety s drůbežím masem
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostky, posolíme a okořeníme podle chuti. Mouku, vejce a smetanu smícháme a přidáme polovinu strouhaného sýra a nakonec... více o Slaninový hřbet
Maso nakrájíme na kostky, 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a promícháme s masem a solí. Necháme chvilku odležet. Mezitím nakrájíme nadrobno... více o Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem
Těstoviny si uvaříme na skus. Mezitím si připravím na pánvi olej, nechám ho rozpálit, přidám nakrájenou cibuli, potom přidám maso z konzervy i se... více o Zapečené těstoviny s masem a rajčaty
Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Na pánvi opečeme na plátky nakrájeného lososa, poté osolíme a opepříme. Špagety dáme do pánve... více o Špagety s lososem
Půl hlavy čerstvého zelí nadrobno nakrájíme (v robotu). Přidáme nakrájené papriky (nejlépe červené), nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný trvdý sýr... více o Salát z bílého zelí II.
Troubu předehřejte na 200 °C. Z plátků chleba vydlabejte část střídky, aby vznikl otvor pro vajíčko. Chleby potřete olejem a opečte hezky dozlatova.... více o Zapečené chleby s vejcem a ricottou