Tuk rozpustíme (nesmí být horký!!!), přidáme cukr, pudink, vejce a kakao. Směs mícháme ve vodní lázni až zhoustne a je hladká. Pak přidáme rum a znovu...
více o Nugátové kuličky
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky,...
více o Velikonoční jidáše - krok za krokem
Přísady zpracujeme v hladké těsto. Rozválíme, vykrajujeme kolečka nebo jiné drobné tvary.
Po upečení spojujeme zavařeninou, zdobíme polevou a...
více o Žluté dortíčky
Z uvedených surovin zpracujeme rukama v míse (je to lepší než na vále, nikam to nepadá) těsto a hned vtlačujeme do formiček - použivám malé rohlíčky,...
více o Vánoční františky
Na vál prosijeme mouku promícháme s práškem, přidáme strouhané ořechy, cukr, mleté koření, rozemneme tuk a pomocí vejce zpracujeme těsto.
Necháme jen...
více o Tlapky
Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout, pak vyválíme, vykrajujeme hladká kolečka a upečeme při 200 °C. Vychladlé spojujeme krémem, poléváme...
více o Rumová kolečka
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, strouhané mandle, tlučený hřebíček, promneme tuk a pomocí jednoho žloutku a trochu rumu zaděláme vláčné těsto,...
více o Rumová srdíčka
Z přísad vypracujeme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do chladu. Vyválíme, vypichujeme malá srdíčka a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu....
více o Rozinková srdíčka
Všechny přísady zaděláme na vále v těsto. Necháme asi 30 minut odležet a potom plníme do ztuženým tukem vymazaných formiček. Po upečení ještě teplé...
více o Pracny z roku 1900
Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce. Vzešlý kvásek přidáme k mouce a tuku na vál. Vypracujeme v těsto.
Vzniklou kouli ponoříme do hrnce se studenou...
více o Podvodnice
Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme nastrouhané ořechy a mouku. Vymažeme a vysypeme plech. Z připravené hmoty na něm...
více o Plněné kornoutky
Vejce a cukr zpěníme, piškoty rozdrtíme. Přidáme kakao, kandované ovoce a ořechy.
Tuk a máslo rozehřejeme a necháme vychladnout, potom přidáme k...
více o Piškotový salám
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhaná jádra, promeneme tuk a pomocí vejce zaděláme těsto, které necháme v chladnu odpočinout.
Z těsta...
více o Ořechy
Z mrkve, tuku a mouky vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme středně silný plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně...
více o Mrkvánky
Na karton si nakreslíme tvar kulichu a vystřihneme jej. Poslouží nám jako šablona. Do prosáté mouky s cukrem přidáme změklé máslo, žloutek, nožem vše...
více o Máslové kulichy
Mouku promícháme s cukrem a mandlemi. Přidáme žloutek a změklé pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, vyválíme je v plát silný asi 5 mm. Rádýlkem jej...
více o Mandlové sirky
Na vodní lázni rozpustíme tuk a do rozpuštěného postupně všleháme ostatní ingredience. Necháme v chladničce ztuhnout, poté děláme kuličky, které...
více o Ledové koule
Porce kapra potřeme směsí česneku utřeného se solí a špetkou zázvoru. Necháme v chladu asi 2 hodiny odležet a potom obalujeme v trojobalu. Smažíme ve...
více o Lahůdkový vánoční kapr
Ze surovin zmáčkneme těsto, které dáme alespoň na hodinu do chladu (nejlépe udělat den předem). Na masovém strojku s vloženým páskem s tvořítky...
více o Kokosové strojkové
Mouku smícháme s cukrem a kokosem. Přidáme pokrájené máslo a zpracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce odpočinout.
Potom malé kousky těsta v...
více o Kokosové cukroví
Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila. Sypké ingredience rozmícháme v rozpuštěném tuku. Nalijeme do formiček...
více o Domácí čokoláda III.
Piškoty rozdrtíme, nejlépe válečkem. Z piškotů, cukru, 100% tuku, vejce, kakaa a ořišků vypracujeme za pomocí rumu těsto, ze kterého tvarujeme kuličky...
více o Čokoládové kuličky obalované v kokosu
Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny...
více o LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče.
Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro...
více o Makovec III.
Máslo třeme s cukrem a potom přidáme po jednom žloutky a třeme do pěny. Pak přimícháme strouhané oříšky střídavě s moukou a nakonec vmícháme tuhý sníh...
více o Nedělní moučník
Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme ovesné vločky a po zrůžovění vloček přidáme nastrouhanou zeleninu. Orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl,...
více o Polévka chudobka
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s trochou cukru a necháme vzejít. Na vál prosijeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme změklý...
více o Pórkový koláč II.
Do mísy nasypu hladkou mouku, promíchám se solí - do důlku rozdrobím droždí, posypu lžičkou cukru a zaliji teplým mlékem, pak přidám tuk a žloutek,...
více o Těsto na závin, řezy, pizzu...
Ze všech surovin zadělat hustší lité těsto silnější černou uvařenou kávou, nebo mlékem a trochu kávy dosypat. Péci ve vymazananém a vysypaném pekáči...
více o Šup šup perník paní Hrochové
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem ...
více o Příloha s překvapením
Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň)...
více o Broskvový koláč
Med, cukr, vejce a tuk rozpustíme za stálého míchání nad párou, až se vše spojí do jednolité hmoty. V míse smícháme mouku se sódou a přilijeme horkou...
více o Medové krémeše slavnostní
Vodu, tuk a sůl přivedeme do varu, vsypeme mouku a za stálého míchání znovu zahříváme tak dlouho, až je hmota celistvá hladká a nelepí se na dno ani...
více o Větrníčky
Zaděláme těsto, rozválíme dvě placky a pečeme. Vychladlou placku potřeme krémem a marmeládou, přikryjeme druhou plackou. Polijeme čokoládovou polevou....
více o Skořicové řezy III.
Tuk s cukrem šleháme ve šlehači, až je tuk pěkně našlehaný přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao -...
více o Černá buchta III.
Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu....
více o Skořicové řezy II.
Vychladlé brambory umeleme spolu s tvarohem v mlýnku na maso (nebo rozsekáme v robotu). Utřeme žlouky s cukrem, přidáme změklý tuk, tvaroh s brambory,...
více o Staročeský moučník bez mouky
Bílky ušleháme s práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy a lžíci mouky. Vzniklou hmotu upravíme na alobalem vyložený, tukem potřený a...
více o Křehký sněhový zákusek
Máslo utřít do zpěnění, přidat žloutky, cukr, kakao (abych dosáhla intenzivnější barvy kakaa, smíchám kakaový prášek se lžící cukru a trochou horké...
více o Kakaové měsíčky - čtverečky
Žloutky a cukr šleháme do pěny. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, Granko a ušlehaný sníh z bílků a jemně zamícháme a dáme na vymazaný a...
více o Trochu jiné Míša řezy
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do...
více o České buchty
Ušleháme tuk s cukrem, pak přidáme žloutky. Přidáme vanilku, prášek do pečiva a mouku. Ze zbylých čtyř bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta...
více o Rotweinkuchen
Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým cukrem a vše lehce promícháme....
více o Jogurtový švestkový koláč
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme náplň....
více o Přehnutý jablkový koláč
Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme Solamyl, mouku, sůl,...
více o Cuketa v sýrovém těstíčku
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto. Rozválíme na plát asi 2 mm silný, rádýlkem rozdělíme na čtverce o velikosti asi 6x6 cm. Každý naplníme...
více o Bramborové rohlíčky
Cuketky nakrájíme na kostičky nebo kolečka dle libosti a polovinu dáme na pekáč. Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme, než se vydusí na tuk....
více o Musaka z cuket
Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský...
více o Vegetariánský boršč