Fenykl rozčtvrťte, odkrojte tvrdé části a nakrájejte ho na tenké proužky. Smíchejte s jemně nastrouhanou citronovou kůrou, pár kapkami citronové šťávy...
více o Skandinávský hot dog
Kapustu zbavte vrchních tuhých listů a postupně nakrájejte na klínky tak, aby každý klínek držel pohromadě díky košťálu. Troubu předehřejte na 180 °C,...
více o Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Papriky očistěte a pokrájejte na proužky, cibuli nakrájejte na tenké klínky. Zeleninu rozložte do pekáče, zakápněte olejem, osolte, opepřete a...
více o Treska pečená s paprikami
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje,...
více o Bramborovo - rybí krokety
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,...
více o Rybí hranolky z tresky
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit,...
více o Rybí polévka z tresky
Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte...
více o Rybí polévka s filetem z tresky
Filety z tresky (rozmrazené) potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně...
více o Smažená marinovaná treska
Tresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou...
více o Jednohubky / chlebíčky s drcenou treskou
Umíchejte hladký dip a uložte ho do ledničky.
Rybu z obou stran osolte, naložte do jogurtu a nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v ledničce.
Mezitím...
více o Smažená treska v bylinkách s chipsy
Tresku z obou stran osolte a zlehka opepřete a poprašte paprikou. Zabalte ji do plátků slaniny a převažte provázkem. Na olivovém oleji z obou stran...
více o Treska se žampiony ve slanině
Čočku před vařením alespoň na 4 hodiny namočte do studené vody - lze ji sice uvařit doměkka i bez této procedury, ale pak je třeba počítat s tím, že...
více o Čočkový salát s treskou
Filety tmavé tresky z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si...
více o Treska tmavá na másle pečená
Když máme kousky ryby rozmražené, lehce osolíme, opepříme, koření podle chuti, já posypu jen tymiánem nebo provensálským kořením. Vložíme do alobalu s...
více o Rybička s fazolkama a rýží
Rybu osušte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Mrkev očistěte a rozkrojte na polovinu, menší nechte celé. Kapustu nasekejte na tenké...
více o Salát z kapusty s treskou
Omáčka:
Nejdříve do kastrolu vlijeme 250 ml mléka. Necháme jej povařit a poté vložíme tavený sýr a strouhaný sýr a za stálého míchání přídáme předem...
více o Treska se sýrovo-bazalkovou omáčkou
V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé...
více o Treska po domácku
Tresku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.
Mezitím si chleba nakrájíme na kostičky, hodíme ho do kuchyňského...
více o Treska v krustě
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak...
více o Fish & chips
V teflonovém kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme tresku (předem rozmrazíme). Vařečkou tresku rozmnělníme na malékousíčky, přidáme sůl, kmín a...
více o Ryba na kmíně
Plátky veky si namažeme máslem.Tresku si natrháme nebo nařežeme na kousky a poklademe jimi namazané plátky veky. Dozdobíme pokrájenou cibulí na plátky...
více o Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos
Tresku či jinou rybu na kapce olivového oleje osmažíme, osolíme, opepříme a pocitrónujeme. Poté přidáme nadrobno nakrájené jablko a dusíme doměkka....
více o Treska po švédsku
Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi...
více o Exotická treska
Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe tresku, plátky česneku, rajčat a mandlí a dáme zapéct. Před dopečením přidáme bazalku a také je na to moc...
více o Zapečená dietní treska
Nakrájené brambory předvarit, kousky Bacalhau smočit ve vodě a aspoň jednou vodu po hodině vyměnit (u tresky: nechat ji rozmrznout a nakrájet na...
více o Treska se smetanou (Bacalhau com nata)
Tresku z obou stran osolíme a vyskládáme na olejem vymazanou pečící mísu. Posypeme grilovacím kořením, bazalkou a na kolečka nakrájeným pórkem. Dáme...
více o Pečená treska se smetanou a pórkem
Zmrzlou tresku naskládáme do pekáčku, rajčata rozpůlíme, posypeme česnekem, bazalkou, posolíme a na každou rybku dáme kousek másla. Pečeme v troubě....
více o Treska s rajčaty
Osolenou tresku vložíme do hrnce, zalijeme půl litrem osolené vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit asi 30 minut na mírném ohni.
Poté ji vyjmeme z...
více o Treska po kalabrijsku II.
Smícháme vařenou rýži, majonézu, smetanu, sůl, citronový pepř, kari (nebojte se většího množství) a jakékoliv nasekané zelené bylinky (pokud nemáte,...
více o Islandská ryba
Tresku osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, potřeme důkladně utvořenou marinádou a necháme v lednici 30 minut uležet. Poté obalíme v...
více o Opravdu dobrá ryba
Do pekáče vysypte zeleninu a na ní máslo, tresčí filety posolte, okmínujte a položte na zeleninu, zalijte trochou vody. Přiklopené do trouby na...
více o Blesková treska pro začátečníky
Rybí maso uvaříme do měkka. Vývar si dáme stranou. Maso rozmixujeme do hladka, přidáme sůl, pepř, bazalku, česnek, citronovou kůru, olivový olej,...
více o Vánoční terina
Den předem rybu naložíme do marinády. Druhý den ji osolíme, opepříme a obalíme ve směsi hladké mouky a koření. Rozpálíme olej a pečeme dozlatova....
více o Nedělní pochoutka
Kousky tresky a jater napícháme na špíz. Posypeme mandlemi, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a osmažíme.
Křen smícháme se zakysanou smetanou,...
více o Rybí špíz s kuřecími játry
Rozmražená treska (filé) se nakrájí na rovnoměrné kostky (5x5 cm). Ve vhodné nádobě se na oleji zpění nadrobno nakrájená cibule, pór (jen bílá část),...
více o Bujabéza z tresky
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Z tatarky, hořčice, solamylu, citronové šťávy, piva a koření umícháme marinádu, do které naložíme rybu a necháme do druhého dne odležet. Rybu dáme na...
více o Rumunská ryba
1. Osmazime slaninu az se zbavi tuku, pridame cibuly a brambory a varime asi 10 minut na mirnem plamenu, aby nedoslo ke zhnednutil. Osolime a opeprime...
více o Dusena ryba
Opečeme tresku na másle. Mezitím si připravíme směs z tvarohu, sýra a mléka. Tak, aby vznikla hustá směs. Rybu potřeme připravenou směsí, aby nebyla...
více o Ryba ála Bílá paní
Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji.
Ryby...
více o Kreolská rybička
Na troše oleje a másla orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev a papriku, na růžičky rozebraný květák a brokolici,...
více o Rybí pánev
Tresku osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme hořčicí a vložíme do vymazaného pekáče. Posypeme nasekanou petrželkou, dobromyslí a...
více o Treska po kalábrijsku