Čerstvý celer očistíme a nastrouháme na jemno (nevařit), salám nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme na drobno a smícháme. Přidáme tatarku a dle...
více o Celerový salát se salámem
Krabí tyčinky a pórek jemně rozmixujeme (Easy mix) tak, aby nebyla z něj kaše! Přidáme tatarku a dochutíme dle potřeby.
Podáváme s čerstvým pečivem,...
více o Krabí salát s pórkem
Toastový chleba rozdělíme po dvojicích, jeden natřeme kečupem, druhý tatarkou. Poklademe salámem (šunka, anglická slanina), plátkem sýra a přiložíme k...
více o Toasty v dvojobalu
Maso naskládáme na plech, posolíme, popeříme (nebo jen podravkujeme). Česnekem, nejlépe na plátky a cibulí, nakrájenou na plátky, úplně zakryjeme maso...
více o Švager
Vejce uvaříme na tvrdo a zatím si do mísy nalejeme všechnu tatarku. Poté si na drobno nakrájíme cibulku a vše smícháme dohromady. Na konec dochutíme...
více o Vajíčková pomazánka
Měkké avokádo rozdělíme na dvě části tak, že do něj zařízneme nůž, až narazíme na velkou pecku uprostřed. Tento řez pak provedeme po celém obvodu....
více o Avokádo s krevetami
Do větší misky nadrobno nakrájíme krabí tyčinky (nemusí se nijak dlouho rozmrazovat), přidáme najemno nakrájený pórek, přeceděný celer, zakapeme...
více o Krabí nejen chlebíčková pomazánka
Krajíc toustového chleba slabě pomažeme máslem, položíme kolečko syrečku, přiklopíme druhým krajícema a zapečeme v toustovači.
Ještě horké potřeme...
více o Olomoucké toasty
Řízky lehce naklepeme, osolíme. Připravíme si do mísy tatarku, podle chuti rozmačkáme česnek a dáme celé vejce. Rozmícháme v marinádu a do toho dáme...
více o Tatarkové řízky
Kysané zelí smíchám s mrkví a s okurkou nastrouhanou najemno, přidám na tenké proužky nakrájenou šunku (kdo má rád, může dodat cibulku nasekanou...
více o Salát z kysaného zelí II.
Rozlámeme instantní nudle (množství ze dvou čínských polévek) a připravíme je podle návodu. Zatímco chladnou, pokrájíme na kostičky krabí tyčinky,...
více o Pestrý krabí salát
Menší květák uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme a přidáme cibuli, tatarskou omáčku, bílý jogurt, pepř a trochu nálevu z okurek. Vše dobře promícháme...
více o Falešná treska
Vejce nastrouháme, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a okurky a na jemno nakrájenou cibuli (můžeme také nastrouhat). Dobře promícháme s tvarohem a...
více o Falešná tresčí pomazánka
Celer okrájíme, rozkrojíme a asi 4 min. povaříme s trochou citronové šťávy. Potom nastrouháme spolu s mrkví a jablkem na hrubém struhadle.
Cibuli...
více o Salát s celerem
Brambory nakrájíme na plátky, přidáme sóju, na jemno nasekanou cibuli a na jemné plátky nastrouhanou okurku. Osolíme, opepříme. Promícháme s tatarkou...
více o Bramborový salát se sójou
Na misku nakrájíme na kolečka rajčata, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem, na to plátek balkánského sýra, malý skroječek cibule, malý...
více o Balkánská rajčata s bazalkou
Sýr rozdrobíme a smícháme s ostatními přísadami. Pokud je husté, můžeme zředit mlékem. Rozhodně nesolit - sýr je slaný dost!
Skvělé na chleba i bílé...
více o Česneková pomazánka z balkánského sýra
Nivu nastrouháme na jemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame. Pokud přidáme eidam, pomazánkové máslo, přidáme podle potřeby česnek i tatarku....
více o Česneková pomazánka z Nivy
Krabí tyčinky nakrájíme na kousky, smícháme s tavenými sýry Apetito, Lučinou, rozmačkáme 2 stroužky česneku, osolíme, přidáme smetanu, tatarku,...
více o Krabí pomazánka VII.
Rajčata, cibuli a zelí nakrájíme nadrobno, sýr, kabanos a vejce nastrouháme na hrubším struhadle, vmícháme tatarku či jogurt, podle chuti osolíme a...
více o Letní večeře
Plátky krkovičky nasolíme, opepříme a vložíme do ohnivzdorné skleněné mísy a zalejeme šlehačkou. Pečeme v troubě cca 75 minut při teplotě 220 °C. V...
více o Krkovička na smetaně
Omyté papriky skrojíme a odstraníme jadřince, uvnitř prosypeme vegetou a plníme na proužky nakrájeným sýrem a salámem. Naplněné papriky uzavřeme...
více o Papriky paní Dáši
Vše smícháme a používáme na vše, k čemu si myslíme, že by to mohlo být dobré. Např. Smažený sýr, řízek, smažená cuketa, na brambory apod....
více o Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Česnek utřeme, všechny ingredience smícháme dohromady. Podle hustoty přidáváme tatarku, podle chuti osolíme a ochutíme ďábelským kořením....
více o Pikantní česneková pomazánka
Zelí necháme okapat - neproplachovat!! Nakrájíme salám, přidáme sůl, pepř a tatarku. Nejlepší je nechat 1 den odležet.
Je to skvělé a hned hotovo....
více o Zelný salát
Těstoviny uvaříme, dáme do misky, aby se v teplém hrnci neslepily a necháme vychladnout. Nakrájíme zelí na nudličky (množství těstovin a zelí v poměru...
více o Evíkův salátek
Zhruba stejné množství mrkve a sýra najemno nastrouháme. Spojíme malým množstvím tatarské omáčky, aby pomazánka držela pohromadě, a ochutíme ostatními...
více o Danielina Pomazánka Pavaroti
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme tatarku, podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Mažeme na veku nebo na...
více o Krabíková pomazánka
Ryby vykucháme, vyčistíme a ponoříme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme, vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjdou od kosti....
více o Rybí salát II.
Brambory oloupat, nakrájet na kolečka, promíchat se solí a s utřeným česnekem a dát do zapékací mísy. Kuře osolit, opepřit (kuřecí řízky naklepat) a...
více o Česnekové kuře II.
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, posypeme vegetou a dáme na pánev. Zprudka orestujeme a potom cca 10 min. podusíme pod pokličkou,...
více o Kuřecí salát s jablky
Pytel brambor oloupeme a nastrouháme, škrob odlejeme, nakrájíme salám na velice malinké kostičky a přidáme k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř,...
více o Hana's strapaci
Očistíme zeleninu. Salám, vejce, okurku nakrájíme na kostičky. Čínské zelí, rajčata nakrájíme na malé kousíčky.
Přidáme tatarku a mléko a vše...
více o Salát z čínského zelí III.
Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Smícháme vše dohromady s kečupem a tatarkou. Je to dobré nechat odležet, druhý...
více o Masový salát
Ve stejném poměru všechny přísady opatrně promícháme tak, aby vnikly barevné pruhy. Výborná ke grilovaným masům atd. Podle chuti možno poměr měnit....
více o Trojbarevná omáčka
Čínské zelí a kapie nakrájíme nadrobno, přidáme kukuřici. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku dle chuti....
více o Čínský salát
Krabí tyčinky si nakrájíme na kostičky, do nich přidáme trochu tatarky, trochu cibule a nakonec to všechno promícháme.
K salátu podáváme pečivo....
více o Krabí salat V.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s tatarkou a mažeme na veku....
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Z tatarky, hořčice, solamylu, citronové šťávy, piva a koření umícháme marinádu, do které naložíme rybu a necháme do druhého dne odležet. Rybu dáme na...
více o Rumunská ryba
Z krajíce chleba opatrně vyřízneme střídku, dáme pozor, aby zůstala neporušena. Kůru vložíme do rozehřátého oleje, vklepneme do ní vejce, osolíme a...
více o Volské topinky
Salám nastrouháme nahrubo spolu s nakládanými okurkami. Cibuli najemno nakrájíme, vejce nakrájíme na malé kostičky, přidáme fazole spolu s omáčkou....
více o Moravský salát
Nejdříve smícháme tuňáka ( bez oleje) s tatarkou a majonézou, potom přdáme hořčici, sůl, pepř, a tři na tvrdo uvařené vejce ( ty do pomazánky buď...
více o Tuňáková pomazánka s tatarkou
Rybu dát do pekáčku, pokapat citronem, osolit, na každou porci plátek másla. Podlít vodou, péct asi 20 min.
Vyjmout z trouby, posypat sýrem, dát...
více o Ryba zapečená se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky, smícháme s kečupem, hustě prosypeme obojím kořením a dáme na chvíli odležet.
Salát natrháme na drobnější...
více o Kuřecí salát IX.