Namočte 200 g suché cizrny ve 400 ml vody a nechte odstát přes noc.
Nabobtnanou cizrnu dejte do hrnce,uveďte do varu a vařte, dokud nezměkne, což je...
více o Hummus
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,...
více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy.
Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak...
více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Cizrnu namočíme minimálně 24 hodin předem do vody, do které přidáme 1/2 lžičky jedlé sody (to nám pomůže trochu narušit pevnou strukturu cizrny, jinak...
více o Izraelský hummus
Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně...
více o Cizrnová pomazánka
Dýni oloupat, vyndat semínka a nakrájet na kousky asi 5x7 cm. Nakrájené dát do většího kastrolu, posypat cukrem, zalít vodou a citronovou šťávou....
více o Dýně v sirupu