Mraženou zeleninu uvaříme ve slané vodě. V jiném kastrolu uvaříme rýži spolu s chilli kořením. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a osmahneme spolu... více o Rizoto od manžela
Pórek nakrájet na šikmá kolečka, na směsi oleje a másla osmahnout. Řízky osolit a bohatě posypat směsí Pollo. Dát na pórek, až se začnou připékat,... více o Pollo na pórku
Kastrol řádně vymažeme olejem. Dno i boční stranu kastrolu vyložíme kolečky salámu. Dáme asi 5 cm (i víc) vrstvu na kostičky nakrájené cibule. Na... více o Zapečené syrečky
Banán nakrájíme na čtvrtky a pokapeeme citronem. Slaninu pokapeme tabaskem a banán zabalíme do slaniny upevnime párátkem a dáme na gril. A pak s chuti... více o Banán ve slanině
Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, přidáme sekanou 1 cibuli, polovinu nasekaných feferonek, kukuřice, sekanou nať, šťávu a sekaný česnek. Okořeníme... více o Kukuřičné kuličky se zeleninou
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly 1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a... více o Sýrové koule na 3 způsoby
Všechny ingredience smíchat v míse a dát do ledničky, aby hmota byla ztuhlá. Pak vytvořit velikou kouli nebo bochánek, obalit v sekaných mandlích. Na... více o Paštiková koule
V míse pečlivě promícháme všechny suroviny, podle chuti přidáme tabasco, sůl a pepř. Salát dáme rozležet do chladničky.... více o Salát z černých fazolí a avokáda
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi... více o Křupavý bůček
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme... více o Fazolačka s amoletou
Filé, mrkev, celer, bobk. list uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem,... více o Falešná humrová pomazánka IV.
Smícháme smetanu, ocet, pepř a sůl (tabasko), přidáme neoloupané, na slabé plátky nakrájené (nejlépe na struhadle) ředkvičky. Je to výborné v... více o Ředkvičkový salát II.
Dužinu avokáda a ostatní přísady kromě pažitky umixovat, pak už jen vmíchat pažitku. Používáme jako obměnu všude tam, kde se používá tatarka. Ovšem... více o Tatarka úplně jinak
Maso přivedeme do varu, hned vyměníme vodu a vaříme cca 1 a 1/2 hod. Maso nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, vymačkaný česnek, všechno koření kromě... více o Charčo - Gruzínská polévka
Maso osmahnout na oleji, potom je vařit v hrnci s tabascem a papričkami 30 minut. Přidat zbylé přísady kromě mouky, vařit 45 minut, sebrat tuk.... více o Chilli con Carne II.
Eidam nasypeme do mísy. Vedle si zatím našleháme žloutky s hořčicí, tabaskem, worchestrem a solí. Směs přidáme k sýru a řádně promícháme. Přidáme sníh... více o Zapečené sýrové suflé
Salát očistíme, nakrájíme na kusy a dáme do mísy. Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vystydnout a nakrájíme na drobno. Papriku, okurky, cibuli také... více o Salát tisíce ostrovů
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek a papriky na malé kousky, a podusíme... více o Maďarská bramboračka
Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Rajčata, okurku, papriku a celer omyjeme. Okurku a celer oloupeme. Vše kromě půlky papriky nakrájíme na malé kousky... více o Studená rajská polévka
Suroviny prohřát a marinovat 1hod. opéct na pánvi... více o Marinovaný losos
Špalíčky masa necháme několik hodin odležet v marinádě, pak na trošce oleje orestujeme kolečka cibule a proužky papriky, přidáme maso a zprudka... více o Jemelínská kuřecí směs
Avokádo omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyndáme pecku. Dužinu vydlabeme lžičkou, a pak šťoucháme do kaše (malé kousky ponecháme vcelku). Přidáme... více o Omáčka Guacamole
Zelí nakrájíme na tenké proužky, okurku na kostičky a papriku na jemné nudličky a zalijeme zálivkou a dobře promíchané necháme v chladu odležet.... více o Pikantní salát z pekingského zelí s okurkou
Cibuli, česnek, feferonky, petržel nasekáme, přidáme do masa s ostatními surovinami, zamícháme, namočíme veku. Přidáme do masa, zamícháme. Tvoříme... více o Kebab
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme. Kuřecí -... více o Námořnické maso II.
Játra nakrájíme asi na 1cm silné plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a mícháme... více o játra na víně II.
Do malého panáka nalijeme namraženou vodku, přidáme sirup a zakápneme tabascem, nemíchat! Vynikajici "aftertaste", v hrdle se Vám rozleje příjemná... více o Kanadský moták
Cibulky nakrájíme na kolečka, přimícháme nakrájená rajčata a žampiony. Pikantně ochutíme chilli, cayenským pepřem a několika kapkami tabasca.... více o Kořeněný rajčatový dip
Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme. Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a... více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou
Na pánvi opečeme proužky slaninu dokřupava. V misce smícháme olej, ocet, pepř, sůl a tabasco a směs nalijeme na kostky avokáda. Přimícháme slaninu,... více o Mexický salát s avokádem
Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou... více o Losos s rajčaty
V míse smícháme olej, víno, zázvor, sójovou omáčku, citrónovou omáčku a Tabasco, osolíme, opepříme. Do marinády vložíme porce lososa a necháme je stát... více o Marinovaný losos na grilu
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Smícháme s hráškem, pokrájenou cibulí a žampiony. Připravíme... více o Těstovinový salát s pikantním dresinkem
Do rýže přilijeme šťávu z rajčat ochucenou tabascem. Asi 25 minut zvolna vaříme pod pokličkou.... více o Rajčatová rýže
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek, zbytek... více o Omáčka na těstoviny - žampionová
Kuře rozčtvrtit, osolit s rozumem, pomazat máslem a pak česnekem. Posypat mandlemi,oříšky a citronovou kůrou.Obložit cibulí a okořenit.Podlít silným... více o Kuře s pomerančem
Rajčata spaříme, slupky sloupneme a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou a nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na sádle. Přidáme maso, na... více o Mexická polévka s fazolemi
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici propláchneme vodou a... více o Pikantní fazolová pochoutka
Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání krátce opražíme. Pak odstavíme a vmícháme mléko.... více o Platýs zapečený s brokolicí
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek... více o Fazole z Vysočiny