Guláš v hnízdě připravujeme do malých zapékacích misek na jednu porci, které dobře vymažeme a vysypeme strouhankou. Množství záleží na počtu osob....
více o Guláš v hnízdě zapečený
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory...
více o Květákový krém s ricottou a tymiánem
Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek....
více o Špenátovka
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme, v hrnci je zpěníme na másle, zalijeme vodou a přivedeme k varu. K téměř měkkým kedlubnám přidáme na kolečka...
více o Kedlubnová polévka se sýrem
Brambory ve slupce dáme vařit na 15 min. Poté necháme vychladnout.
Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a jarní cibulku pokrájenou na kolečka osmažíme....
více o Bramborové lodičky s mletým masem
Pórek omyjeme, nakrájíme na špalíčky(asi 10 cm dlouhé), podélně rozkrojíme a podélně nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém...
více o Máslový pórek v šunce se sýrem
Uvaříme rýži dle návodu. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme k ní nakrájená rajčata (komu vadí rajčatové slupky, rajčata...
více o Rajčatová rýže II.
Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek...
více o Cuketové lasagne
Do hrnce si dáme 1l studené vody. Oloupeme a nakrájíme si brambory, dále nakrájíme mrkev, celer a rozdrtíme česnek. Vše dáme do hrnce s vodou a...
více o Aragonova bramboračka
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny.
Slaninu a květák si nakrajíme na malé kousky. V míse smícháme uvařené...
více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cuketu, kterou jsme zbavili slupky a jadérek a nakrájeli na menší kostičky. Dále do hrnce vložíme...
více o Cuketové špagety
Rýži uvaříme v osolené vodě s trochou oleje, slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Mozzarellu nakrájíme na kostky, olivy na kolečka,...
více o Náplň do zapékaných rajčat či paprik
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánev nalijeme olej a dáme nastrouhané brambory, pořádně přitlačíme aby se brambory spojily, osolíme a...
více o Rychlé bramboráky
Brokolici krátce spaříme a nakrájíme na větší kousky. Vezmeme si zapékací misku a vložíme do ní část brokolice, na ni navrstvíme část šunky, na tu...
více o Zapékaná brokolice se sýrem a šunkou
Kuřecí maso opepříme z obou stran a z obou stran naklepeme. Osolíme a zase naklepeme. Na plech potřeme máslo a položíme maso, na maso položíme plátek...
více o Masová dobrota
Cuketu opláchneme a nastrouháme nahrubo. Smícháme s uvařenou rýží, vejcem, moukou, sýrem a promícháme dohromady. Směs ochutíme solí, pepřem a česnekem...
více o Cuketovo-rýžové placičky
Jako první si oloupeme cuketu na plátky cca 1,5 cm, rozložíme ji na pekáč, posolíme a necháme "vypotit". Stačí 20 minut.
Mezi tím si omyjeme brambory...
více o Zapékaná cuketa s bramborami a sýrem
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě se lžící oleje. Pak scedíme. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje, přidáme zpěnit nasekaný...
více o Bezmasé těstoviny - výborné
Opláchnuté a osušené maso nakrájejte na kostky. Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací formě na rozehřátém oleji osmažte kousky masa, přidejte...
více o Kuře s bramborovo-sýrovou kaší
Kuřecí prsa odblaníme, odstraníme tuk a do každého nožem nařízneme hlubší zářezy, osolíme a opepříme.
Cibulku nakrájíme i s natí. Sýr nastrouháme na...
více o Kuřecí prsa v slanině
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou...
více o Zapékaný květák s bešamelem
Šunku a sýr nakrájíme na kostky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Do každé misky rozklepneme jedno vejce. Smetanu, strouhaný sýr a 2 žloutky...
více o Vaječné mističky se šunkou
Ve větší pánvi rozpustíme lžičku másla a osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky. Přilijeme vlažnou šlehačku (nesmí být studená, srazila by se),...
více o Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Nejprve si nakrájíme brambory na malé kostičky a poté je necháme vařit, trochu déle, než normální brambory. Poté slejeme vodu a brambory rozšťoucháme...
více o Šťouchané brambory s překvapením
Očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a jogurt ochutíme solí, pepřem a promícháme. Trochu sýru...
více o Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na...
více o Zapečené fazolky v bešamelu
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na...
více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril....
více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Veškerou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky (lilek zbavíme semínek), nasypeme do vymazané zapékací mísy, smícháme s pokrájenou slaninou, strouhaným...
více o Zelenina grilovaná v troubě
Natrháme si alobal tak , aby se nám potom treska dobře balila. Plátky okořeníme a položíme na alobal. Libovolné množství oliv (jakýkoliv druh) si...
více o Treska na gril
Nejprve si necháme vzejít kvásek z vlažného mléka, cukru, trošky mouky a droždí. Poté přidáme majonézu, sůl, zbylou mouku a těsto propracujeme. Na...
více o Slaný krokodýl z majonézového těsta
Na pánvi rozpálíme olivový olej. U kvalitních pánví můžeme omeletu připravit i bez oleje.
Rozšlehaná vejce smícháme s jemně nasekanou řeřichou,...
více o Vaječná omeleta
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na ni nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby, brambory nakrájené na kostičky, rozkrájené papriky a...
více o Bramborový guláš se smetanou
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou na jemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou....
více o Břeclavská česnečka
Nastrouhané (rozšťouchané) brambory smícháme v misce s nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenými vejci, slaninou (klobáskou), kořením, česnekem,...
více o Bramborovo-sýrová pomazánka
Filety Pangase omyjeme a osušíme. Z obou stran solíme, opepříme a zakapeme šťávou z citronu. Do rozpálené pánve dáme trošičku olivového oleje a máslo....
více o Smažený Pangas se sýrem a mandlemi
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu.
Mezitím si na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku (ne příliš dotmava, aby nezhořkla; kdo...
více o Výborné špagety
Nastrouhaný sýr a 2 žloutky smícháme v misce. Z bílků si připravíme tuhý sníh, který vmícháme do sýrové hmoty. Z promíchané sýrové hmoty rukou děláme...
více o Karbanátky z 30% eidamu
Z droždí, trochy vlažné vody a lžicky cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, strouhaný sýr, pepř, sůl. Přidáme kvásek, po částech...
více o Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a poklademe na ně usmažená míchaná vajíčka. Vejce pokapeme kečupem, pokryjeme plátkem šunky a...
více o Kotlety pro gurmána
Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky....
více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku
Lilek podélně rozkrájíme na půl centimetrové plátky (kraje použijeme do náplně), potřeme olivovým olejem a dáme na 15 minut péct do trouby. Mezitím...
více o Lilkové závitky - zapečené
1. Houby pokrájíme a na másle podusíme doměkka.
2. Přidáme hrášek, šunku a petrželku a okořeníme. Vmícháme vejce, usmažíme.
3. Na polovinu plátků sýra...
více o Sýrové řízky plněné houbami
Opláchnuté maso vložíme do hrnce zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a spolu...
více o Zapečená králičí haše
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky,...
více o Kuřecí rizoto