Špagety uvaříme.
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme dozlatova.
Gorgonzolu nahrubo...
více o Omáčka na těstoviny
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme....
více o Špenátový koláč II.
Hermelín rozkrojíme napůl. Položíme rozkrojenou stranou navrch do zapékací misky, na něj položíme rozkrojené žampiony a chvíli zapékáme.
Potom přidáme...
více o Hermelín se žampiony
Uvařenou a na kousky nakrájenou brokolici rozmixujeme, přidáme ementál, parmazán, rozmíchaná vejce, osolíme a opepříme.
Směs nalijeme do misky či...
více o Nákyp z brokolice II.
Listové těsto rozválíme na placku a krájíme čtverce 9x9 cm.
Nakrájíme šunku, pórek, papriku a nastrouháme sýr. Směs osolíme, popřípadě zamícháme s...
více o Šátečky z listového těsta II.
Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak,...
více o Mexický fazolový hrnec
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme...
více o Cibulačka s toasty
Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vložíme špagety, posypeme strouhaným...
více o Špagetová bábovka
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme po dobu asi tří minut zpěnit na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a ochutíme oreganem a chilli...
více o Zapečené lupínky s rajčaty
Na másle podusíme drobné nakrájené houby, podle chuti je osolíme, přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku nebo pažitku. V kastrole...
více o Špagety s houbami a sýrem
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě...
více o Makaróny po Italsku
Nejprve nakrájíme hovězí maso na kostky, potom očištíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Pórek a kedlubny také nakrájíme. Petrželku s pažitkou...
více o Italská minestrone
Topinambury oškrábeme a namočíme do vody s octem. Poté je rozkrájíme je na půlky nebo čtvrtky a vaříme v osolené vodě 10-20 minut. Podáváme posypané...
více o Vařené topinambury
Mouku, máslo, sýr a sůl smícháme na vále a vypracujeme těsto. Tence vyválíme a krájíme na tyčinky. Tyčinky pomažeme vejcem a posypeme kmínem.
Přendáme...
více o Sýrové tyčinky III.
Uvaříme zvlášť těstoviny a zvlášť zeleninu, vsypeme oboje do mísy a promícháme. Okořeníme vegetou.
Do promíchané směsi ještě přidáme majolku (může být...
více o Těstoviny se zeleninou
Smíchej mouku, sýr, prášek do pečiva, sůl a pepř.
Pokrájej máslo na kousky, přidej ho do směsi, přilij trochu mléka a vypracuj těsto. Pokud nedrží...
více o Christmas Cheese Scones
Sýr a salám nakrájíme na malé kousky a smícháme s ostatními ingrediencemi.
Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme rozehřát. Potom lžící nabereme...
více o Jednoduché placky
Mleté maso osmahneme na tuku s nakrájenou cibulí. Přidáme slaninu, sůl a muškátový květ. Narovnáme do pekáčku nebo do zapékací misky na to dáme vrstvu...
více o Maso s růžičkovou kapustou
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené žampiony a cibuli, přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata a nudličky slaniny. Osolíme, opepříme,...
více o Zapečené drůbeží mňam
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády. Ve velké...
více o Pepřové steaky
2 mrkve,2 cibule, kousek celeru,1/2 lžíce majoránky, petržel…..,1 lžíci tomato omáčky,to vše nakrájet na drobno a opéct, zvlášť opéct mleté maso ...
více o Koláč s masem
Malinké plátky kuřecího masa (asi jako je ucho malé) nasolíme z jedné strany a z druhé strany posypeme vegetou. Uděláme si hustší těstíčko z vajec,...
více o Kuřecí uši
Listové těsto rozválíme, dáme do pekáče, který jsme před tím vypláchli studenou vodou. Těsto potřeme hořčicí, posypeme polovinou sýra, na sýr klademe...
více o Mejdanové občerstvení
Čisté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom porce kapra osolíme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme....
více o Kapr v sýrové omeletě
Krabí tyčinky najemno nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše smícháme se sýrem a tatarkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Necháme...
více o Krabí pomazánka
Řízky osolíme, opepříme a osmažíme na oleji a uložíme v teple. Potom na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a podusíme...
více o Neapolské řízky
Nasekanou ňať vaříme asi tři minuty v malém množství vroucí vody. Slijeme a rozmixujeme s trochou vody.
Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme...
více o Tříbarevné rizoto
Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v prášku). Na větší pánvi upečeme na...
více o Diplomatické palačinky
Brokolici nakrájíme i se stonky asi 10 cm dlouhými. Vložíme do vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme 10 až 12 minut.
Přecedíme, necháme okapat...
více o Zapékaná brokolice III.
Ze zelí odstraníme košťál
Listy nakrájíme na čtverečky 1 cm x 1 cm
Cibuli najemno nakrájíme (robot se srpovým nožem)
Cibuli zpěníme na oleji
Přidáme...
více o Pečené mleté maso s bílým zelím
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme karbanátky,které pečeme do zlatova....
více o Karbanátky z ovesných vloček II.
Maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme kečup, sójovou omáčku, pepř a promícháme.
Vymažeme pekáč a postupně v něm navrstvíme suroviny v tomto pořadí:...
více o Andělské brambory
Velkou zapékací misku nebo pekáček vytřeme kouskem másla a rozetřeným česnekem. Brambory nakrájíme na plátky a položíme do pekáčku jednu vrstvu.
Tu...
více o Dauphinské brambory
Veškerou zeleninu mimo brambor karájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej, zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut.
Potom přidáme na kousky nakrájené...
více o Savojská zeleninová polévka
Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme.
Zbylý tuk vlijeme...
více o Zapečené vepřové panenky
Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky....
více o Gratinované dary moře
Krabí maso necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme...
více o Těstoviny se sýrem a krabím masem
Okurku a oloupanou kedlubnu nakrájíme na velmi tenké plátky. Salát opláchneme a natrháme na kousky. Pažitku najemno posekáme. Ocet smícháme s hořčicí,...
více o Zeleninové carpaccio
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme...
více o Vlašimské řízky
Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky...
více o Kuřecí směs s rýží
- uvaříme špagety
- na cibuli zpěníme anglickou a maso
- škrob rozmícháme ve sklenici vody
- přidáme protlak
- osolíme, opepříme
- dusíme 15 minut
-...
více o Neapolské špagety
Těstoviny semolinové uvaříme jako obvykle ve slané vodě a odcedíme. Nudličky šunky,plátky žampionů, oliv a kečup orestujeme na rozpuštěném másle a...
více o Nudlový nákyp "COSI FAN TUTTE"
Z části mouky, piva a dvou vajec připravíme středně husté těstíčko, které necháme zaležet. Nastrouháme sýr a celer, přidáme krájený pórek a žampiony s...
více o Sýrový balíček v pivním těstíčku
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme...
více o Srbské rizoto
Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme na hladkou hmotu. Necháme trochu...
více o Pivní pochoutka
Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek. Poté za stálého míchání přidáváme po lžících strouhaný sýr a v trošce vody rozmíchaný solamyl....
více o Selské sýrové fondue
Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme...
více o Tatranské kuře
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené...
více o Třeboňský zapečený kapr
Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme.
Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na...
více o Bravčové rezne s jablkami