Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý si pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý... více o Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho... více o Knedlíkové nebo toustové kapsy
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou. Na lžičce ghí či jiném... více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Toastové chleby opečeme nasucho v toustovači a vydatně potřeme česnekem. Krajíce poklademe plátky rajčat, na rajčata naklademe plátky červené cibule.... více o Toasty zapečené v mikrovlnce
Listové těsto na pečícím papíru rozvineme, pomažeme kečupem, pokryjeme kolečky salámu a zasypeme sýrem. Vše začneme opatrně rolovat, je lepší nedávat... více o PIZZA ŠNECI
Nejdříve si připravíme čínu. Chleb nakrájíme na krajíce. Z krajíce vyřízneme střed, který dame na pánev a přidáme sýr a okurku. Na střed chleba dáme... více o Magnát topinky
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
Omytou, semínek zbavenou dýni pokrájíme na kostky 1,5 - 2,5 cm. Slaninu pokrájíme na nudličky. Já použil neloupanou hokaido dýni. Pokud budeme pokrm... více o Dýně (nejen) se slaninou pečená
Dáme vařit rýži do hrnce na 15-20 min. Do dalšího hrnce dáme kuřecí stehno nebo dvě stehna (nejlépe jedno větší kuřecí stehno) a necháme vařit. Na... více o Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Do misky si nalejte vlažnou vodu a přidejte do ní droždí. Droždí by se ve vodě mělo téměř rozpustit. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku se solí a... více o Domácí pizza
Vyválíme listové těsto na tenký plát, tak, aby se pod surovinami upekla Vyválenou placku potřeme kečupem, dáme salám, bazalku(nemusíte) a sýr. Okraje... více o Pizza z listového těsta
Maso očistíme, naklepeme. Poté nasolíme z jedné strany a z druhé strany okořeníme grilovacím kořením. Kdo chce může i popepřit. Na připravné maso... více o Plněné kuřecí rolky ve slanině
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Během vaření těstovin si na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova, ke které následně... více o Cuketové těstoviny se slaninou
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce, tymián a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v... více o Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme, vše jen krátce uvaříme v páře nebo v osolené vodě a necháme okapat. Cibuli pokrájíme a... více o Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být... více o francouzská polévka
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku... více o Volské oko v chlebu
Sušenky a preclíky rozmixujte na drobenku, přidejte cukr, přilijte zchladlé rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte. Směs napěchujte na dno a boky... více o Banánový koláč s karamelem
Jakmile bude maso hotové přendáme je na talíř a dáme osmažit nakrájená rajčátka přidáme smetanu gnocchi necháme povařit a nakonec přimícháme maso. Už... více o Smetanovokuřecí omáčka na gnocchi
Širší plátky vepřového masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Použít můžeme dle chuti i kuřecí nebo krůtí maso. Tímto způsobem v nich uděláme... více o Kapsy plněné (nejen) sušenými rajčaty
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen... více o Cibulová polévka podle Marušky
Na dno zapékacího pekáče položím plátky slaniny, musí být tenké. Na slaninu rozložím cibuli na kroužky , posolím mírně. Rozprostřu houby (dávám... více o Houbový pekáček
Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek. Na větší pánvi rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu. Vidličkou ji mačkejte, aby se... více o Fregola alla campidanesee
Krevety smíchejte s olivovým olejem, šťávou z jedné limetky a citronu, přidejte podle chuti sůl, pepř a koriandr. Vše důkladně promíchejte a nechte... více o Krevety na citronové trávě
Mladou cuketu pokrájíme na cca 5 - 7 milimetrové plátky, které postupně obalujeme do 1: rozšlehaných osolených žloutků s mlékem, 2: jemně... více o Pečená sýrová cuketa
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme chilli omáčkou a posypeme grilovacím kořením (nebo paprikou). Plátky prudce osmahneme po obou stranách.... více o Hanácké bifteky
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do... více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Rozválíme listové těsto na tenký plát. Potřeme pestem. Pokledame jednotlivá sušená rajčata. Přidáme plátky sýra. Těsto zabalíme jako štrůdl, potřeme... více o Listový závin pro gurmány
Lasagne si vždy předem namočím- ať to jsou jakékoli. Namelu maso s česnekem osolím, nastrouhám cuketu namleté maso a cuketu hodím do hrnce osmahnu na... více o Šťavnaté Lasagne
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a... více o Chřest smažený v trojobalu
600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky
Přidáme jogurt a mouku dále 1/2 lžičky jedlé sody a důkladně promícháme a přidáme špetku soli. Zpracujeme těsto, které rozválíme na pomočené pracovní... více o Jednohubky z langošů
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, okurku, kapii a šunku nakrájíme na malé kousky. Vajíčka vyšleháme vidličkou, osolíme a opepříme podle chuti,... více o Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme. Nakrájíme na kousky a pánev pořádně rozehřejeme, pak do ní nalijeme polovinu sklenice s vodou a necháme je zatáhnout.... více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Sůl, cukr a kypřící prášek spolu pořádně promícháme. Přidáme jogurt, jeden hrnek strouhaného sýra a mouku, které postupně zamícháme. Vypracujeme... více o Rychlé langoše plněné sýrem
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky. Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na... více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
Sýr vložíme do mikrotenového sáčku, dobře uzavřeme a dáme do hrnce s vodou vařit. Sýr se nám roztaví a ještě horký ho dáme na vál a válečkem vyválíme... více o Plněná sýrová roláda
Maso si rozklepeme na tenko okořeníme na kraj dáme na co máme chuť a zabalíme jako roládu nakonec to zatáhneme do alobalu jako bonbon a dáme do... více o Rychlé kuřecí závitky
Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 8 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit... více o Chřest s bešamelovou omáčkou
1.Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a na plech vyložený pečícím papírem dáme na půlky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým... více o Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem
z polohruhé a hladké mouky( můžete použít klidně i jen jednu z nich. a vejce si udělám těsto - něco měkkčí než když chcete strouhat nudličky. , z... více o vařené plněné kapsičky
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými... více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Růžičky kapusty rozpulte, vyřízněte z nich košťály a sloupněte asi 2 vnější lístky (čím kvalitnější růžičky, tím méně odpadu). Asi 15 minut je povařte... více o Nákyp z růžičkové kapusty
Rozehřejte lžíci oleje a orestujte jemně nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a drcený česnek, osolte, opepřete a 2 minuty provařte. Fazole s citronovou... více o Placičky z bílých fazolí
Batáty nastrouhejte na jemném struhadle. Troubu předehřejte na 180 °C, dno formy vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým... více o Batátový koláč
Listové těsto rozválíme na středně tenký plát. Posolíme solí, podle chuti posypeme sýrem, nebo kmínem, lze ponechat i pouze posolené, nebo použít... více o Snadné slané sušenky
!! Příprava korspusu : - U 3 vajec oddělíme bílek od žloutku. Bílky si necháme na ušlehání sněhu a žloutky dáme s dalšími 3. vejci do šlehací nádoby.... více o Borůvkový dezertík I.
Na suché pánvi lehce opražíme nasekané nebo umleté ovesné vločky, sekané ořechy a slunečnicová semínka. Na vál nasypeme mouku a vychladlou směs z... více o Vločmínkové sýrušenky (Vločkovo-semínkové sýrové sušenky)
Ve větší pánvi nebo v hrnci osmahneme na oleji cibuli s česnekem, přidáme na kostičky na krájenou slaninu. Když se slanina opeče přidáme na malé... více o Cuketové těstoviny