Cibulku nakrájíme na drobno a dozlatova osmažíme. Salámy a sýry nakrájíme na drobné kousky nebo nastrouháme a smícháme s cibulkou, česnekem, pepřem,...
více o Slaný štrůdl "Co dům dal"
Na oleji orestujeme mleté maso, ochutíme a až trochu pustí štávu, vložíme nastrouhanou mrkev (čím víc tím líp). Znovu orestujeme a pak zalijeme vodou...
více o Dušená mrkev s mletým masem
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě rozmíchaným škrobem.
Na vymazanou...
více o Mleté maso na havajský způsob
Listové těsto vyválíme a dáme na kulatou formu z vyšším okrajem. Zbytek surovin se zamíchá a nalije na těsto. Pečeme asi 30 minut....
více o Kiš po Americku
Listy jitrocele kopinatého - ty úzké listy - omyjeme, zbavíme "stopky" a necháme okapat. Vytvoříme těstíčko z mouky, mléka, vajec, prášku do pečiva,...
více o Jitrocelové listy v sýrovém těstíčku
Fazole propláchneme a necháme okapat, potom je rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na brambory (neměla by z nich být kaše). Vmícháme do nich koření,...
více o Fazolové kremrole
Na lžíci oleje osmahneme drobně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a prudce smažíme, aby se opékalo. Průběžně promícháváme, aby se netvořily...
více o Polévka chilli con carne
Uhněteme těsto z mouky, 130 g másla, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžic vody. Zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu.
Cibuli oloupeme, nadrobno...
více o Klobásový koláč se špenátem
K tomuto receptu musíte mít salám v přírodním střívku - v současnosti věc téměř nevídaná :-(
Neloupaný salám nakrájíme na tenčí kolečka a i se slupkou...
více o Kloboučky pana Tau
Filé pokapeme citronem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme nahrubo, podusíme na másle, přendáme do pekáčku, položíme...
více o Japonské filé
Uvaříme si rýži, jak jsme zvyklí, ale do vody přidáme kari.
V hrnci si mezitím opečeme vepřovou konzervu, k ní přidáme nakrájené čerstvé žampiony,...
více o Rychlé dobré rizoto
Brambory, cibuli, mrkev, jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno, grilovací koření, hořčici a...
více o Kuřecí stehna po Řecku
Maso jemně naklepeme, osolíme jemně, opepříme. Cibuli nakrájíme na 0,5-1 cm hrubá kolečka. Do menšího, ale vysokého pekáčku dáme na dno třetinu cibule...
více o Vepřové na sýru a smetaně
Nejdřív si ze zeleniny připravíme něco jako základ na lečo. Tzn. osmahneme cibulku, česnek, papriky a hodíme na to rajčata. Chvíli podusíme a necháme...
více o Rybí filé strejdy Charváta
Brambory nové neškrábeme, jen omyjeme, pozdější oloupeme nastrouháme na hrubo, pro jednoho dvě větší. Roztáhneme na rozpálenou pánev, lehce osolíme,...
více o Nejrychlejší bramborák
Žloutky rozmícháme s mlékem, moukou a solí, přidáme sníh z bílků a necháme 20 minut odstát.
Přidáme rozmixované bylinky a na oleji upečeme 6 palačinek...
více o Palačinkový dort s rajčaty
Z mouky, mléka, soli, tuku a 1 vejce vypracujeme těsto a necháme vykynout. Nakrájené fazolky krátce povaříme (5 min.), maso nakrájené na nudličky...
více o Masovo-fazolkový koláč
Do osolené vody dáme vařit špagety. Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na oleji, přidáme vepřové maso z konzervy (může být samozřejmě i mleté)...
více o Zapečené špagety
Nařízneme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a...
více o Krkovička pro vítanou návštěvu
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.
Sýrová omáčka: smícháme mléko,...
více o Cuketová musaka
Brambory nakrájíme na plátky a na oleji opečeme dozlata (asi 20 minut). Často obracíme. Osolíme, opepříme. Na jiné pánvi na trošce oleje asi 10 minut...
více o Brambory po řecku
V osolené vodě a oleji uvaříme špagety. V pánvi ohřejeme lžíci másla a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, povaříme a dáme vychladnout.
V míse...
více o Špagety Frittata
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkové listy, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kostky, pórek na kolečka. Chvíli podusíme,...
více o Špagety s boloňskou zeleninou
Tvaroh a sýr vymícháme do pěny a rozdělíme na 3 stejné části. Do první vmícháme na kostky nakrájenou šunku, do zbylých dvou nadrobno nakrájené papriky...
více o Šunkovo-sýrový dort
Brambory uvaříme a s vroucím mlékem, máslem a solí vymícháme na hladkou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme sýr a vejce. Brambory dáme do...
více o Bramborový věnec
Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a necháme odležet do druhého dne v lednici. Odleželé maso narovnáme na sebe na suchý pekáč (plech), hustě posypeme...
více o Královský langet
Kapustu očistíme a omyjeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Obojí vložíme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat a...
více o Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným
Tvaroh smícháme s vejci, solamylem a krupicí, ochutíme muškátem, solí, pepřem. Dvěmi lžícemi vykrajujeme větší noky (ve velikosti lžíce), které vaříme...
více o Tvarohové noky v rajčatové omáčce
Máslo, vejce a sůl dobře vymícháme, přidáme mouku s práškem, vodu a sýr. Ochutíme paprikou a pečeme vafle ve vaflovači. Podáváme teplé posypané sýrem...
více o Sýrové vafle
Listové těsto rozválíme na plech. Na pánvi si ohřejeme máslo a přidáme 6 nakrájených cibulí a až cibule trochu zesklovatí přidáme nakrajený lilek....
více o Cibulový koláč II.
Těsto rozválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 23 cm. Důkladně ho vmáčkněte i do okrajů. Nechte půl hodiny chladit. Troubu předehřejte na 190...
více o Sýrový koláč
Všechny 4 Lučiny lehce smíchám. Mandarinky nakrájím na půlměsíčky. Každou mandarinku obalím v Lučině a užmoulám kuličku a tu obalím v talíři, ve...
více o Mandarinkovo-sýrové kuličky SILVESTR
Mezi dva plátky toastového chleba vložíme nejlépe dva plátky toastového sýra (nebo strouhaný sýr - příliš nešetříme), obě vnější strany chleba lehce...
více o Grilovaný sýr - rychlý, levný
Rozetřeme česnek, vmícháme ho do majolky, přimícháme nastrouhaný sýr, napěchujeme do sklenice, zašroubujeme víčko. Za 3 hodiny mažeme na veku nebo na...
více o Pomazánka na jednohubky za 10 minut
Uvaříme těstoviny. V hrnci na troše oleje zesklovatíme nakrájenou cibulku, poté přidáme špenát. Až se špenát dostatečně rozpustí a prohřeje, osolíme,...
více o Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou
Žervé smícháme s nastrouhaným eidamem a s tvarohem. Do vzniklé hmoty balíme olivy. Kuličky obalíme v sušeném sýru. Místo sýra lze na obalení použít...
více o Slané Raffaelo
Troubu předehřejeme na 225 °C. Toustové chleby namažeme máslem pak kečupem. Omyjeme rajčata a nakrájíme je na plátky. Na namazané chleby poklademe...
více o Výborná blesková pizza
Uhněteme těsto a rozválíme na placku z které vykrajujeme trojúhelníky. Na ně poklademe náplň a srolujeme do rohlíčků. Dáme na plech vyložený pečícím...
více o Rohlíčky z Landstuhlu - slané
Změklé máslo utřeme s tvarohem, nadrobno nasekanými bylinkami a vegetou. Připravenou pomazánkou potíráme plátky šunky a sýra a střídavě je na sebe...
více o Sýrové dortíčky
Těstoviny uvaříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zcezené těstoviny a chvíli opékáme, pak přidáme zeleninu a podravku a opékáme do křupava...
více o Rychlé a dobré těstoviny
Tenčí plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vyložíme alobalem, do kterého položíme maso, pod každý kousek dáme oříšek másla. Každý plátek...
více o Magdiny plátky
Maso nakrájíme na plátky a zprudka na oleji krátce osmahneme. Maso vložíme do pečící mísy, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a přidáme nakrájený...
více o Zapečená kýta na česneku se smetanou
Na mírném plameni rozehřejeme 2 lžíce másla, vmícháme sýr a postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Ochutíme hořčicí a sladkou paprikou. Když směs...
více o Welsh Rabbit
Přísady na těsto smícháme a rozválíme. Posypeme čerstvým sýrem a na něj rozetřeme náplň. Závin stočíme, potřeme vajíčkem a pečeme asi 30 minut při...
více o Šunkový štrúdl
Řízky z prsou na tenko naklepeme, osolíme, opepříme, na polovinu dáme náplň, přeložíme, sepneme párátkem, obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran....
více o Krůtí řízky v pivním těstíčku
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme...
více o Plněný zapékaný květák