Květák rozeberte na růžičky, podle potřeby je ještě pokrájejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrášek dejte do cedníku a...
více o Rychlé karí s květákem a batáty
Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na...
více o Čína s kuřecím masem ve WOKU
Maso nakrájejte na větší kostičky.
Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence).
Přidejte maso, osolte a...
více o Čína se zeleninou
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v...
více o Krůtí plátky podle zetě
Rýži důkladně propláchneme. Uvaříme ji 1:2 hrncích vody na mírném ohni asi 15 minut přikrytou pokličkou. Rýži klidně necháme trochu rozvařit. Občas...
více o Sushi s lososem
Nakrájíme zeleninu: cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé dílky, mrkev na cca 3 mm kolečka, cuketu na asi půl cm kolečka, která posolíme a necháme...
více o Kuskus na čínský způsob
Kuřecí stehno uvaříme (já z vývaru vždy připravuji kuřecí polévku). Stehno necháme vychladit, poté libové maso rozebereme na jemné nity (nekrájíme)....
více o Japonská kuřecí pomazánka
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme horkou vodou,...
více o Asijské tajemství
Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit.
Druhý...
více o Kuřecí řízky Avery Island
Plátky kuřete, nakrájené na šikmo, dáme do bílku a mícháme do pěny. Pak nasypeme trošku bramborového škrobu. Do rozpáleného oleje rychle osmahneme...
více o Nefritové kuře