Nalijeme vodu do kotlíku, nakrájíme všechnu zeleninu včetně česneku a přidáme do vody. Také přidáme koření a bylinky. Kotlík umístíme nad oheň a...
více o Kotlíkova polévka z hlívy
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku...
více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a houby na kusy.
Cibuli osmahneme na oleji. Přidáme maso, houby a trochu podusíme. Ochutíme solí...
více o Vepřové na hříbkách
Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí...
více o Hovězí znojemská omáčka
Osmahneme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a česnek dle libosti, papriku, pokrájené kysané zelí, zalijeme uvařenou vodou cca 1L,...
více o Zelňačka pro milou
Hovězí maso smícháme s jemně nasekanou cibulkou, česnekem, solí, pepřem, oregánem, vajíčkem a strouhankou. Maso propracujeme a vytváříme kuličky o...
více o Masové kuličky se sýrovo-smetanovou omáčkou
Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka.
Měkkou zeleninu...
více o Mrkvová polévka pikantní
Na oleji si orestujeme osolenou a opepřenou plec pokrájenou na kostičky (nudličky) dozlatova, přilijeme asi 2 dcl vody a necháme povařit doměkka....
více o Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme...
více o Hustá bramboračka
Brambory rozkrájíme na malé kostičky a dáme vařit na pár minut do menšího množství osolené vody. Přilijeme 1/2 litru podmáslí, přidáme 3 bobkové listy...
více o Durčina
Nejprve uvaříme brambory, česnek a cibulku. Potom přidáme nakrájený kabanos. Česnek a cibulku vyndáme, zahustíme jíškou, přidáme vejce a nakonec ocet....
více o Kyseláky
Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje...
více o Pikantní vepřová jatýrka
Na pánvi rozpustíme tuk na kterém necháme osmažit nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a necháme lehce osmahnout. Zalijeme asi...
více o Sýrová omáčka mistra skanka
Těstoviny uvaříme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hrášek i s nálevem, zakysanou smetanu a pokud je směs příliš řídká, zahustíme trochou světlé...
více o Těstoviny s hráškem a smetanou
Do vody dáme propláchnuté fazole, mrkev (pokud použijete mraženou , bude to rychlejší) a bujon a dáme vařit. Pak zahustíme jíškou, přidáme majoránku,...
více o Rychlá fazolovka
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby mezitím mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného množství omáčky) jíšku,...
více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Nejdříve kuřecí prsa očistíme a naklepeme, nejlépe jen rukou, aby se nerozpadávala, takhle připravené maso osolíme, opepříme a posypeme kořením steak...
více o Kuřecí maso se sýrovou omáčkou
Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše...
více o Žitomírské holubce
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření...
více o Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Na troše oleje (já dělám ve woku, takže stačí opravdu lžíce) zprudka opečeme krůtí prsa nakrájená na kostky. Mezitím si necháme okapat žampiony,...
více o Krůtí ragú se žampiony
Kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmažíme na másle. Když zelenina lehce ztmavne, zalijeme vodou a vložíme syrové filé, osolíme,...
více o Jednoduchá rybí polévka
Játra osušit, zalít mlékem a nechat ležet.
Oloupat 1 pomeranč, nakrájet na plátky, zbytek pomerančů vymačkat. Oloupat cibuli, nakrájet na drobné...
více o Játra s pomerančovou omáčkou
Na kostičky nakrájené brambory a mrkev uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do poloměkka, přidáme předem usmaženou jíšku a vegetu a dovaříme do...
více o Polévka s taveným sýrem
Listové těsto rozválíme na obdélník cca 20x40 cm. Jednu delší stranu potřeme vejcem, zbytek potřeme špenátovou náplní: špenát rozehřejeme, ochutíme,...
více o Šneky
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova.
Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a...
více o Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky....
více o Zelná polévka II.
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a...
více o Vepřové na adžice
Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření...
více o Maso přes noc
Tortellini vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zprudka asi 12 minut. Žampiony očistíme a podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Cibuli...
více o Tortellini s bazalkovou omáčkou
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,...
více o Boršč III.
Řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na másle, zalejeme vařící vodou a přidáme na půl rozkrojenou cibuli, bobkový...
více o Stehenní řízky a la Marťa
Nakrájíme si kuřecí řízky na kostičky, osolíme je a posypeme kari kořením.
Rozpálíme tuk a kuřecí kousky osmahneme. Podle potřeby a barvy ještě...
více o Těstoviny Eistan
Víno ohřejeme a rozpustíme v něm zrnitý vývar. Na hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořici a hřebíčky.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa...
více o Vepřová pečeně se sušeným ovocem