Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce...
více o Pikantní poke bowl s tuňákem
Čerstvého lososa a čerstvého tuňáka pokrájejte na kostičky o hraně 1 cm. Rybu promíchejte se sojovou omáčkou, mirinem a sezamovým olejem. Nechte...
více o Poke bowl s lososem a tuňákem
Čerstvého lososa pokrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky a sezamového oleje. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo...
více o Poke bowl s lososem
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte....
více o Sushi burger
Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud...
více o Šunkové maki rolky
Rýže:
Rýži necháme ve studené vodě cca hodinu odležet, potom přecedíme a omýváme, dokud nestéká čirá voda. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut....
více o Domácí sushi
Rýži důkladně propláchněte a uvařte se dvěma hrnky vody na skus. Ihned promíchejte s octem a rozestřete na talíř. Okurku a mrkev nakrájejte na...
více o Suši s rybou a zeleninou
**Příprava rýže**
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80%...
více o Sushi pro začátečníky
Rýži důkladně propláchneme. Uvaříme ji 1:2 hrncích vody na mírném ohni asi 15 minut přikrytou pokličkou. Rýži klidně necháme trochu rozvařit. Občas...
více o Sushi s lososem
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
Rýži necháme zchladnout.
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně...
více o Sushi