Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Do vychladnutého přilijeme Salko a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá hmota. Do ní nasypeme cukr, přidáme...
více o Raffaelo koule
V hrnci rozpustíte tuk a odstavíte z plotny. Přidáte kokos, cukry, sušené mléko a směs mícháte v horké lázni, až se utvoří hladká hmota. Hotovou...
více o Dvoubarevná čokoláda do formiček
Cukr vsypte do 500 ml vody a povařte na mírném ohni, asi 5–10 minut. Vmíchejte růžovou vodu a nechte vychladnout. Ohřejte mléko. Ze 6 lusků kardamomu...
více o Smažené kuličky v sirupu
Nejdříve si v míse smícháme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vlažnou vodu a po...
více o Narozeninový dort s "marcipánem"
Mango oloupejte a nakrájejte na kousky. Rozmixujte na pyré a vmíchejte cukr. Všlehejte mléko i sušené mléko. Smetanu našlehejte a vmíchejte. Tuto...
více o Mangová smetanová zmrzlina
Do vyššího hrnce s nepřilnavým povrchem dáme cukr 800-1000 g (odzkoušeno mám 850 g), přidáme 2 balíčky vanilkového cukru, nalijeme 200 ml polotučného...
více o Krowky
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme vychladit...
více o Varna
Na marcipán používejte jenom polotučné sušené mléko. Suroviny smíchejte na vále dohromady, nejlépe rukama řádně prohněteme.
Dále přibarvujeme...
více o Marcipán od cukrářky
Vajíčko vyšleháme se sladidlem, pak přidáme sušené mléko, kypřící prášek a nízkotučné mléko. Připravené těsto naplníme 6 forem na muffiny.
Pečeme 20...
více o Perníkové muffiny (DUKAN)
Puding rozmícháme se smetanou v kastrůlku a vaříme 2 minuty, necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme sladidlo, větší část mletých...
více o Pistáciové kuličky
Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout....
více o Těšínská šoldra
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme silnější placku, z které kulatým...
více o Sušenky á la OREO
Vodu, cukr a vanilkový cukr vaříme na mírném ohni 4 min. (musí vřít). Odstavíme a smícháme s Herou. Do vlažné směsi vmícháme sušené mléko. Směs...
více o Kinder čokoláda
1. Moučkový cukr se sušeným mlékem prosijte na pracovní desku. Přidejte med , olej, vodu a zpracujte pevnou, ale vláčnou hmotu.
2. Kokos umelte...
více o Kokosové hvězdičky II.
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (viz.Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut...
více o Grahamový rohlík
Postup dle Máslový rohlík.
Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme...
více o Kávový rohlík
Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem....
více o Křehký rohlík
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1...
více o Sladký rohlík - loupák
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo
Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání...
více o Máslový rohlík
1. Menší obdélníkovou nádobu vyložíme pečícím papírem.
2. Ve vodní lázni rozpustíme ztužený tuk.
3. Moučkový cukr prosejeme se sušeným mlékem, škrobem...
více o Bílá čokoláda s kávovými zrny
Sáčky s rýží uvaříme v osolené (špetka) vodě doměkka. Mezitím polovinu jahod pokrájíme na kousky a prosypeme cukrem. Sáčky s rýží vyjmeme a horkou...
více o Sladká rýže s jahodami
Mléko a cukr smícháme, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Vyválíme z něj na pečícím papíru placku, přeneseme na plech a v předehřáté troubě...
více o Cukroví ze sušeného mléka-karamelové
Ingredience smícháme a uhněteme do hladkého těsta, rozdělíme si na části a dalším prohnětením obarvíme.
Každou část těsta těsně zabalíme do...
více o Marcipánová hmota IV.
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém vyšleháme do pěny. Máslo do těsta i...
více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Změklé máslo rozšleháme s medem, vejci a citronovou šťávou.Přidáme všechny sypké přísady a důkladně promícháme.Nakonec vmícháme mrkev, kokos, rozinky...
více o Medové řezy s Lučinou a mrkví
Do velkého kastrolu dáme pokrájený tuk, přidáme cukr, kakao, škrobovou moučku a sušené mléko. Vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání tuk...
více o Domácí čokoláda s ovocem podle mého
Sušené mléko smíchat s cukrem, 1 lžící pudinku a 3 lžícemi rozpuštěného tuku, zpracujeme v hmotu. Piškoty slepíme marmeládou, nebo nějakým krémem,...
více o Marcipánové koule
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po skončení programu vytvarujeme 2...
více o Bagety z pekárny
Ztužený tuk pomalu rozehřejeme, všechny zbylé ingredience společně smícháme a nasypeme do rozehřátého tuku, mícháme do hladka. Plníme do formiček a...
více o Vánoční čokoláda
Z ingrediencí vyrobíme nugát a vytvoříme z něj kuličky. Připravíme si dva druhy marcipánu. Pro mandlový marcipán smícháme mandle, 70 g cukru a půlku...
více o Mozartovy koule II.
Všechny ingredience dáme v obvyklém pořadí do pekárny, semínka můžeme pro výraznější chuť opéct na pánvi. Pečeme na programu Basic/Základní/White...
více o Nejoblíbenější celozrnný tousťák
Z másla, kokosu, cukru, sušeného mléka, rumu a bílku vypracujeme tužší hmotu, kterou rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl obarvíme špetkou...
více o Kokosový kmen
Bílou čokoládu, sušené mléko, práškový cukr a ztužený tuk dáme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni.
Náplň: strouhaný kokos a práškový cukr spaříme...
více o Kokosová pochoutka
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na...
více o Bochánky s nádivkou
Vše dáme do domácí pekárny.
Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony....
více o Zemplínský koláč
V míse smícháme sušené mléko se změklým máslem, smetanou, cukrem, vypracujeme hladkou hmotu, pokud se lepí přidáme trochu cukru. Rozválíme na plát,...
více o Košíčky s překvapením
Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého...
více o Kaštany
Oplatky rozdrtím válečkem v mikrotenu. V míse rozetřu máslo, cukr, přidám drcené oplatky a ostatní suroviny. Dobře promícháme a zpracujeme tvárnou...
více o Raffaelo vánoční
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozdělíme tak, že větší...
více o Slavnostní koláč
Rozemeleme sušenky, přidáme sušené mléko, vodu, cukr a změklé máslo. Dáme do lednice asi na hodinu ztuhnout. Pak tvoříme kuličky, dovnitř dáme...
více o Koule Raffaelo
Na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán, pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu...
více o Marcipánové košíčky
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat...
více o Marcipán ze sušeného mléka
Zpracujeme marcipán, který má konzistenci jako pastelína. Pokud trochu lepí, přidáme moučkový cukr. Lze vyválet i velmi tence. Hodí se na potahování i...
více o Marcipán ze Salka
Kefír či biokys rozšleháme s vejci a špetkou soli a smícháme se sušeným mlékem a práškem do pečiva. Na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli olejem, po...
více o Kefírové placičky
Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na...
více o Marcipánová hmota II.
Mouka, kypřící prášek, amonium prosejeme, vysypeme do misky, přidáme prošlehanou směs vody, sušeného mléka, soli a žloutků. Nakonec přidáme margarín,...
více o Slané pečivo ze slaného těsta