V míse smícháme mouku, droždí, sůl, 2 lžíce oleje a vlažnou vodu. Vypracujeme nelepivé těsto a dáme do okrouhlé vymazané formy. Povrch těsta potřeme...
více o Olivový koláč
V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché...
více o Pohankové langoše
Suroviny do nádoby vkládáme v pořadí, jak je psáno, program sprint. Po upečení se klasicky chleba nechá vychladnout na mřížce.
Dá se koupit chlebové...
více o Rychlochleba
Bramboru nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě...
více o Škvarkové placičky
Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme změklé máslo a ořechy, petržel a droždí. Uprostřed přísad uděláme důlek a nalijeme do něho vodu. Těsto zpracujeme...
více o Ořechový chléb III.
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po skončení programu vytvarujeme 2...
více o Bagety z pekárny
Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý.
Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience....
více o Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a...
více o Calzonetti
Do vody postupně přimíchávám sůl, cukr, 1/3 mouky s droždím, dokud to lze v míse míchat, pak vyklopím na vál a postupně zapracuji všechnu mouku,...
více o Pizza podle Jamieho Olivera
Brambory i se slupkou pořádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka společně se dvěma lžičkami soli. Uvařené brambory slijeme, ale...
více o Fantastický bramborový chléb
Vložíme do pekárny (Eta Harmony nebo jiné na 1,5 kg chleba) v uvedeném pořadí, zapneme program Základní, velikost 2, kůrka střední nebo tmavá, dle...
více o Podmáslový chléb Harmony
V míse rozmíchejte mouku s droždím, se solí, s cukrem a máslem. Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte přikryté kynout asi hodinu. Meruňky...
více o Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
Všechny ingredience dáme v obvyklém pořadí do pekárny, semínka můžeme pro výraznější chuť opéct na pánvi. Pečeme na programu Basic/Základní/White...
více o Nejoblíbenější celozrnný tousťák
Do demižonu nebo čistého kbelíku s víkem vysypeme obsah zavařenin, cukr, rozdrobené droždí a zalejeme vlažnou vodou. Necháme lehce přikryté s možností...
více o Burčák ze starých zavařenin
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme...
více o Bavorské vdolky z domácí pekárny
Tento recept jsem dělal poprvé jako koláče vůbec a mám nutkání se podělit, jelikož jsem úplný začátečník a jsem hrdá, že se povedlo. Pokud můj postup...
více o Koláče "Věřte, nevěřte"
Ve vlažné vodě rozmícháme sušený kvásek a vlijeme do formy pekárny. Přidáme ocet, mouky, kmín a sůl. Navrch dáme sušené droždí. Pekárnu nastavíme na...
více o Obyčejný chléb II.
Mouku (pokud nemáte žitnou, mohou být 3 hrnky hladké), sůl a kvasnice zamícháme rukou v míse, přilejeme mírně vlažnou vodu a konečky prstů lehce...
více o Chleba s křupavou kůrkou
Vše dáváme do pekárny na program těsto. Až je hotové, pleteme z něho housky. Pečeme na 170 °C 20 minut.
Jsou vynikající, děti je jí holé bez ničeho....
více o Majolkové houstičky
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na...
více o Bochánky s nádivkou
Cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme nakrájenou změklou Heru a ušleháme do spojení. Do hmoty přesijeme mouku, přidáme kvasnice, přilijeme vlažné mléko...
více o Povidlový koláč
Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se...
více o Můj celozrnný chléb
Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a...
více o Francouzská bageta - hrníčkový recept
Vše dáme do domácí pekárny.
Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony....
více o Zemplínský koláč
Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 500 g. Po vykynutí (těsně před pečením cca 80...
více o Chléb z domácí pekárny
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou...
více o Obyčejný zrníčkový chléb
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček,...
více o Perníkový chlebík
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program základní, kůrka světlá. Podle potřeby přidáme během hnětení mouku nebo mléko, aby se...
více o Makový chlebík
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka...
více o Výborný chléb, který se vždy povede
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso,...
více o Pirožky z domácí pekárny
Ve větší míse rozpustíme cukr ve 50 ml vlažné vody, přidáme droždí, necháme na teplém místě vykynout (kvásek). Přimícháme zbylou vodu a olej....
více o Měkké preclíky
Do misky nasypeme mouku a přidáme suché droždí, (rychlejší příprava, nepotřebujeme dělat kvásek) které důkladně promícháme. Poté zalijeme mlékem,...
více o Pizza na letní večery
Nakrájené brambory vložíme do mléka, osolíme a uvaříme do měkka. Uvařené brambory společně s mlékem rozšťoucháme na kaši a necháme vychladnout tak,...
více o Bramborové houstičky
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních surovin. Necháme v teple kynout....
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu...
více o Český chleba v cizině
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program...
více o Ořechový chléb II.
Příprava těsta: smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme lehce zahřátou vodu spolu s olivovým olejem. Z těsta uhněteme kouli, přikryjeme a necháme...
více o Bílá pizza s cuketou
Při přípravě chleba pomocí tohoto receptu bude celková hmotnost chleba přibližně 800g a to i přesto, že se na displeji bude zobrazovat 1000 g. Dbejte...
více o Jogurtový chléb II.
Vše dáme do pekárny (v pořadí tak jak jsou ingredience). Zapneme pekárnu na základní program BASIC.
Můžeme přidat i lněná nebo slunečnicová semínka....
více o Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Program těsto - pak jen děláme knedlíky, plníme ovocem a vaříme 10 min. (po 5 min. obrátíme).
Recept mám už dlouho, ale zkoušela jsem ho až dnes,...
více o Ovocné knedlíky z pekárny
Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou...
více o Mazanec vánočka III.
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, sůl a kvásek z droždí, který jsme si připravili dříve.
Přilijeme vlažné mléko, rum a...
více o Mazanec ze sušeného droždí
Smícháme mouky, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme vláčné, ale tužší těsto, které dáme do tepla 30 minut kynout ...
více o Pizza pro vegany a nejen pro ně
Přibližná hmotnost chleba 900-1180 g.
Doporučení: přidejte rozinky a ořechy až po zaznění akustického signálu, po druhé hnětací fázi. Pozor: při...
více o Ořechový a rozinkový chléb
Vše nasypeme a nalijeme do mísy robota a uhněteme nebo klasicky v míse rozmícháme.
**Maková náplň:** umletý mák uvaříme v mléce (aby byl jak řidká...
více o Buchty kynuté