Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky si připravte kvásek.
Přidejte jej k mouce se solí a zbylými surovinami a zpracujte na vláčné,...
více o Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky...
více o Skořicové hrudky z křížal
Kuře nasolíme den před plněním a pečením. Rozšleháme žloutek s mlékem. Křížaly si pokrájíme na větší kousky a s rozinkami je v mléku necháme asi 1 - 2...
více o Kuře s nasládlou nádivkou z křížal
Na několik hodin dáme namočit sušená jablka. Pak je umeleme a smícháme s opraženými a rozemletými ovesnými vločkami a opraženými a rozemletými ořechy....
více o Zdravé kuličky v kokosu
Sušené houby uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout (žampiony nakrájíme na tenké plátky). Kysané zelí scedíme a větší kousky nakrájíme. Mrkev...
více o Zimní salát