Lososa nakrájejte na 4 porce, ze všech stran ho potřete olejem, osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Zeleninu očistěte,... více o Losos s restovanou zeleninou
Cibuli pokrájejte na klínky, česnek najemno, papriku na kousky. V kastrolu rozpalte olej, opečte cibuli, pak orestujte papriku. Vlijte nakrájená... více o Huevos rancheros
Formu na muffiny vyložte plátky slaniny. Papriku, šunku, cibulku a chilli papričku pokrájejte nadrobno. Sýry nastrouhejte. Do mísy rozklepněte vejce a... více o Vaječné muffiny ve slanině
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pokrájejte ho na kolečka, hlavičky ponechte v celku. Ve větší pánvi vhodné... více o Bramborová frittata s chřestem
Do toastového chleba vykrojte kruhové otvory, okraje toastů pomažte máslem. Toasty rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Přes vykrojené otvory v... více o Toasty s vejci a čedarem
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut.... více o Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte polovinu teplého mléka, promíchejte a... více o Velikonoční jidáše
Formu (24 cm) lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Máslo utřete s oběma cukry do hladkého krému. Postupně do něj... více o Krtkův dort
Mrkev, celer a petržel pokrájejte na menší kusy a povařte v lehce osolené vodě tak, aby byla na skus. Asi 2 minuty před koncem vaření přihoďte do... více o Vaječná tlačenka
Cukr, mouku, škrob a sůl nasypte na pracovní plochu a promíchejte. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky, žloutek a citronovou šťávu. Rukama... více o Kuřátkové sušenky
Mouku, sodu, sůl a skořici nasypte do mísy. Máslo utřete s cukrem do hladkého krému a postupně zašlehejte vejce. Rozmačkejte banány, ananas nasekejte... více o Banánové bábovičky s ananasem
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V... více o Kynutý věnec s malinami
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme i tvrdý sýr. Cibuli, špek a uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Přidáme mouku, prášek do pečiva... více o Cuketová nádivka s uzeným masem
Nejprve vyšleháme bílky společně se solí, poté ušleháme žloutky s cukrem do světlého krému. Během šlehání můžeme přidat 1-2 lžíce teplé vody. Pak... více o Piškotová roláda s mascarpone
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na... více o Rychlá krevetová laksa
Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky, cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer na tenké kousky - lístky si odložte na dokončení, pastinák na... více o Rybí polévka s rajčaty
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno. Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150... více o Krémová hrášková polévka s chipsy
Nastrouhejte si goudu. Polovinu plísňového sýra nakrájejte na malé kousky, polovinu na tenké plátky. Česnek nadrťte. Vývar přiveďte k varu. V rendlíku... více o Jemná sýrová polévka
Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte. V hrnci na másle orestujte... více o Pórková polévka s cizrnou
Stehna očistěte a zbavte je kůže a kostí, ochuťte je kořením pěti vůní a solí. Šalotku, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno. V kastrolu... více o Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi
Lístky ředkviček pečlivě omyjte a rozmixujte s česnekem, oříšky, parmazánem a citronovou kůrou. Postupně přilévejte olej až do požadované konzistence.... více o Ředkvičkové pesto
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,... více o Smetanová ředkvičková polévka
Makrelu zbavte kůže i kostí a natrhejte na kousky. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Citrusy ostrým nožem vyfiletujte, tedy zbavte blan. Špenát... více o Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Ředkvičky důkladně očistěte. Odkrojte lístky a nakrájejte je nahrubo, bulvy pokrájejte na tenká kolečka. Sýr dobře umíchejte s nadrceným česnekem,... více o Toasty se sýrovo-ředkvičkovou pomazánkou
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na... více o Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na... více o Fenyklový salát s červeným pomerančem
Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte... více o Celerová polévka s jablky
Celer oloupejte a nastrouhejte najemno. Sýr nastrouhejte nahrubo, petrželku nasekejte najemno. Vše dejte do větší mísy, přidejte vejce, vločky, mouku,... více o Celerové karbanátky
Troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Ořechy a mandle opražte nasucho a namelte. Bílky vyšlehejte se solí na polotuhý... více o Čokoládové mini dacquoise
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Kapustičky zbavte svrchních listů a překrájejte na poloviny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Pečená zelenina s miso omáčkou
Filet lososa nakrájejte na 2-3 cm široké porce, kůži ponechte. V misce prošlehejte pastu miso se sójovou omáčkou a olejem, kousky lososa marinádou... více o Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. Nastrouhejte parmazán, žampiony nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby restujte za... více o Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Kapustičky zbavte ovadlých listů a pokrájejte na poloviny. Kadeřávek natrhejte na kousky velikosti sousta, slaninu nakrájejte na nudličky. Kapustičky... více o Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Připravte ztracená vejce. Odřízněte čtverec fólie, střed potřete olejem (jinak se vejce na fólii přilepí), fólii volně položte přes šálek či malou... více o Turecká vejce
Zeleninu očistěte a pórky propláchněte. Cibuli nakrájejte nadrobno, řapíkatý celer na plátky, pórky na kolečka. V hrnci rozehřejte dvě lžíce olivového... více o Pórková polévka s fazolemi a toasty
Zeleninu očistěte, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a papriku pokrájejte na malé kostičky. Nejlépe v litinovém hrnci rozehřejte dvě lžíce... více o Mleté hovězí na salátu
Připravte salát: zelí nakrouhejte na tenké nudličky, dejte do mísy, osolte, opepřete, zakápněte olejem a rukama promačkejte, aby zkřehlo. Mrkev... více o Mexická tortilla se zelným salátem
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Mezitím opláchněte kadeřávek, oloupejte česnek, parmazán nastrouhejte najemno. Vodu osolte, dejte do ní... více o Těstoviny s pestem z kadeřávku
Oddělte bílky od žloutků. Ideálně v robotu našlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Mezitím ve větší míse rozmíchejte tvaroh s pudinkem a... více o Tvarožník se zázvorem a malinami
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, bude to trvat 3-5 minut. Vmíchejte skyr a rozpuštěné lehce zchladlé máslo. Namleté ořechy promíchejte... více o Ořechová bábovka s mrkví a pastinákem
Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na... více o Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Špenát v cedníku prolijte horkou vodou. Nechte okapat a rukama z něj ještě vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Na prkénku ho nasekejte a dejte do... více o Špenátové noky
Cibuli a papriku očistěte a pokrájejte na kostičky. Maso osolte a opepřete. V kastrolu se silným dnem rozehřejte máslo a opečte na něm maso, z každé... více o Kuře na paprice
Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do větší mísy, přelijte mlékem a nechte pár minut máčet. Oddělte bílky od žloutků, nasekejte byliny. Změklé... více o Bylinkové knedlíky
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte... více o Krůtí pečeně
Bůček kupujeme s kůží, kterou nařežeme ostrým nožem. Všechny ingredience smícháme dohromady, důkladně pokryjeme maso směsí a dáme nejméně na 24 hodin... více o Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s... více o Domácí sekaná pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme polovinou sójové i ústřicové omáčky, promícháme a necháme marinovat.... více o Thajské kuře s vaječnými nudlemi
Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a mouky, přilijeme třetinu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Ze zbylé mouky, krupicového a... více o Domácí buchtičky s krémem
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a... více o Špekáčky na pivu