Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů... více o Smažený kapr bez kostí
Brambory oloupejte a pokrájejte na malé kostičky. Mrkve očistěte a uvařte v celku na skus. Poté zchlaďte a pokrájejte na malé kostičky. Cibuli... více o Vánoční bramborový salát
Rybí hlavu a odřezky z kapra dobře opláchněte, dejte do hrnce, přidejte jednu očištěnou mrkev, petržel, kus celeru a jednu překrojenou cibuli. Zalijte... více o Jemná rybí polévka
Cibule nakrájené na kostičky osmažíme na oleji. Přilijeme plechovku rajčat, přisypeme plechovku cizrny, přidáme koření (volitelné druhy koření není... více o Špenátovo-cizrnové karí
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte... více o Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Formy na madlenky vymažte máslem a vysypte moukou. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte vejce... více o Madlenky
Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme vodou, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,... více o Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte... více o Polévka z pečeného česneku
Dáme vařit rýži. Mezitím co se nám rýže vaří, nakrájíme mrkev na kostičky a dáme ji dusit na pánev dokud nezměkne. Poté přidáme hrášek (pokud máme... více o Asijské rizoto s kuřecím masem
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo... více o Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Uvařte těstoviny. Semínka nasucho opražte na pánvi, česnek oloupejte, sýr nastrouhejte najemno. Do mixéru natrhejte rukolu, přidejte česnek, semínka,... více o Těstoviny s rukolovým pestem
Rukolu dejte do mixéru nebo elektrického kutru a několika rázy nasekejte nahrubo. Přidejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře promixujte, aby ve... více o Zelená omeleta s hráškem
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné... více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně,... více o Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Mrkev očistěte, nakrájejte na kolečka a 10 minut povařte v osolené vodě a slijte. Blumy nakrájejte nadrobno, ořechy rozmixujte nahrubo. Troubu... více o Mrkvový crumble s blumami
Mrkve oloupejte, nakrájejte na hranolky a dobře osušte. Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Hranolky promíchejte s olejem a... více o Mrkvové hranolky z trouby
Mrkve a pastináky dobře očistěte a odkrojte listy. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Zeleninu dejte do mísy, osolte, opepřete a dobře obalte 3 lžícemi... více o Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Do mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek. Vklepněte do něj vejce a pomocí vidličky začněte rukama zpracovávat těsto. Výsledkem má být hladké... více o Tagliatelle s violkami
Moučkový cukr vyšlehejte s máslem do světlé pěny a zašlehejte vejce s vanilkovým extraktem. Přidejte mouku se solí a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho... více o Máslové sušenky s violkami
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou. Do rendlíku... více o Pork pie podle The Real Meat Society
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře... více o Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte. Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu.... více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni... více o Risotto s chřestem
Suroviny na pesto dejte do mixéru, koriandr použijte i se stonky a umixujte. Konzistenci upravte přidáním trochy oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce... více o Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte.... více o Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Odlomte dřevnaté konce bílého i zeleného chřestu, přidejte je do hotového vývaru a asi 15 minut povařte. Vývar bude mít intenzivnější chřestovou chuť.... více o Chřestová polévka s pestem
Do mísy robotu s hnětacím hákem odvažte mouku, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo, vejce, vodu, sůl a rychle umíchejte drobenku. Prsty ji... více o Chřestový quiche
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na poloviny, získáte čtyři ploché plátky masa. Ty lehce rozklepejte paličkou. Do širších plochých misek si... více o Kuře v parmazánu se salátem
Dejte vařit quinou podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte okurku a ředkvičky na malé kostičky, jarní cibulky na kolečka, mátu a petrželku nasekejte... více o Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky... více o Obalovaný asijský květák z trouby
Očistěte zeleninu. Cibuli pokrájejte na klínky, celer na plátky, papriku na kousky velikosti sousta, petrželku nasekejte. Ve větší pánvi nebo woku... více o Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte... více o Polévka z pečené zeleniny
Vychlazené okurky oloupejte, nakrájejte nadrobno. Vymačkejte je, nechte 10 minut odležet, slijte vodu a znovu vymačkejte. Kopr nasekejte najemno, mátu... více o Tzatziki
Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Dužninu vydlabete lžící do mísy. Rozmělněte ji klidně šťouchadlem na brambory, pak promíchejte s limetovou šťávou.... více o Guacamole
Do rendlíku s vroucí vodou přilejeme trochu octa, vložíme vejce pokojové teploty a vaříme 7 minut. Mezitím si nastrouháme křen a pokrájíme šnytlík. Po... více o Vejce do skla
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme 5 minut. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a smažíme další minutu... více o Krémová hokkaido polévka
Bulvy řepy dobře omyjte a každou vložte na velký kus alobalu. Zakápněte je olejem, osolte a opepřete, potom důkladně zabalte a upečte doměkka v troubě... více o Řepová pomazánka s brynzou
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a zahřejeme ho. Přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a... více o Krémová brokolicová polévka s vejcem
Lilky vždy napíchněte na dlouhou vidličku a opalujte nad plamenem, dokud nezměknou. Slupku nařízněte a dužninu lžící vydlabejte do mísy. Ořechy... více o Hummus z lilku s ořechy kešú
Květáky zbavte listů a dejte do velkého hrnce s vroucí vodou, povařte je 10 minut. Vylovte a nechte chvíli zchladnout. Malým ostrým nožem vyřízněte co... více o Nadívaný pečený květák
Krupičku nasypte do polovičního množství mléka, promíchejte a nechte alespoň půl hodiny stát. Zbylé mléko se smetanou zahřejte v kastrolu se silným... více o Krémová krupicová kaše
Chřestu odlomte dřevnaté konce a nakrájejte ho na asi 3 cm dlouhé kousky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu nejméně 2 l osolené vody. Vsypte do ní... více o Mac and cheese s chřestem a hráškem
Formu (20 x 20 cm) lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Připravte korpus. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo dejte do sáčku a rozválejte... více o Strakaté blondie
Připravte těsto. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, olej a cukr. Do mísy robotu nasypte mouku a vmíchejte do ní sůl. Uprostřed udělejte důlek a vlijte... více o Jarní snídaňová pizza
Mouku vysypeme na vál, přidáme jogurt, špetku soli, nastrouháme heru a přidáme jedno vejce. Vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na obdélníkový plát,... více o Jablečný závin (štrúdl)
Rohlíky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mléko, vejce, sůl, nakrájenou petrželku, mouku a ... více o Bramborovo-houskový knedlík
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z... více o Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte trochou mléka, rozmačkejte vidličkou. Přidejte žloutky a přisypte trochu mouky. Z bílků vyšlehejte sníh a... více o Bylinkové knedlíky z hrnečku
Medvědí česnek omyjte, dobře osušte a překrájejte na menší kusy. Začněte je mixovat s polovinou oleje. Pak přidejte ořechy, citronovou kůru a parmazán... více o Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Vejce oloupejte, nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Přidejte na kolečka pokrájenou jarní cibulku, lučinu, majonézu a hořčici. Všechno dobře... více o Vajíčková pomazánka