Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata. Přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a mleté maso.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Chili con carne s kukuřicí
Pohankové kroupy uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji opečeme na plátky nakrájené žampióny (jemně je osolíme)...
více o Pohankové risotto s houbami
Pořádně propláchnutou rýží dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte doměkka, dokud se nevstřebá všechno mléko. Po dobu vaření míchejte, aby se rýže...
více o Rýžový nákyp s kompotem
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme celer nakrájený na větší kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu opečeme lehce dozlatova. Pak přidáme nadrobno...
více o Celerový krém
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozmícháme s cukrem, přilejeme část vlažné vody a vmícháme necelou lžíci mouky. Necháme vzejít na teplém místě...
více o Indický chléb Naan
Do misky nalijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí, přidejte špetku soli, zaprašte moukou a nechte na teplém místě asi 10 minut vzejít. Do mísy...
více o Pražský koláč s ovocem
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte...
více o Jemná kedlubnová polévka
Upečte housky. V teplém mléce rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku prosijte se solí do mísy robota, přidejte kvásek...
více o Veganské housky
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
Troubu předehřejte na 170 °C.
Každý sýr zabalte do alobalu, rozložte je na plech a pečte 10 minut. Poté sýry otočte a ještě 5 až 10 minut dopékejte,...
více o Salát s jahodami a rozpečeným sýrem
Tvaroh vyklopte do mísy, přisypte mouku a sůl. Vařečkou a posléze rukama zpracujte měkké nelepivé těsto. Pokud se vám zdá příliš řídké, přisypte ještě...
více o Jahodové knedlíky raz dva
Nejprve připravte těsto. V míse – obyčejné nebo od kuchyňského robotu – smíchejte mouku s cukrem a špetkou soli, přidejte na kostičky pokrájené...
více o Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu (20 x 30 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte...
více o Koláč s ricottou a bílou čokoládou
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidejte na kostky pokrájené studené máslo a prsty rychle zpracujte...
více o Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami
Troubu zahřejte na 200 °C, 2 plechy vyložte pečicím papírem. Čokoládu, ořechy i sušené ovoce nakrájejte na malé kousky.
Máslo ušlehejte s oběma cukry...
více o Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Banány oloupejte a nakrájejte na kousky. Ořechy nasekejte nahrubo. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Dobře...
více o Ořechovo-banánový chlebíček
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se...
více o Chřestový salát s vejcem
Kuřecí prsa lehce rozklepejte (maso by mělo být vysoké asi 1 cm), osolte, opepřete a obalte v mouce. Šalotky a česnek nasekejte najemno, z citronu...
více o Kuřecí piccata
Maso pokrájejte na tenké nudličky a osolte. V misce ho promíchejte se škrobem a nechte chvíli odležet.
Brokolici rozeberte na malé růžičky a ty...
více o Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma...
více o Rychlá hrášková polévka s krutony
Žampiony nakrájejte na tenké plátky.
Ořechy, petrželku, tymián a česnek umixujte jako na pesto, přidejte citronovou šťávu a postupně tenkým pramínkem...
více o Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami
Bagetu překrojte napůl a ještě podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na mandolíně na dlouhé jemné plátky. Petrželku nakrájejte najemno. Z poloviny...
více o Bruschetty s ricottou a cuketou
Z filetů stáhněte kůži, maso rozeberte na kousky, odstraňte případné kosti. V míse rybu jemně promíchejte s lučinou a jogurtem.
Nasekejte cibulky a...
více o Pomazánka z uzeného pstruha
Z rybích filetů odstraňte zbylé kosti. Dobře to jde pinzetou. Filety položte kůží dolů, tenčím ostrým nožem zakrojte u ocasu do masa, sjeďte pod kůži...
více o Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého...
více o Letní rybí polévka
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká...
více o Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje...
více o Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Odděleně smícháme suché a mokré ingredience. Následně vlijeme mokrou směs do suché.
Zelí pokrájíme a rozsekáme v mixéru, nebo ho přidáme do směsi, a...
více o Placky z pekingského zelí
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné.
Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a...
více o Smažené krůtí řízky
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře.
Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů...
více o Smažený kapr bez kostí
Brambory oloupejte a pokrájejte na malé kostičky. Mrkve očistěte a uvařte v celku na skus. Poté zchlaďte a pokrájejte na malé kostičky. Cibuli...
více o Vánoční bramborový salát
Rybí hlavu a odřezky z kapra dobře opláchněte, dejte do hrnce, přidejte jednu očištěnou mrkev, petržel, kus celeru a jednu překrojenou cibuli. Zalijte...
více o Jemná rybí polévka
Cibule nakrájené na kostičky osmažíme na oleji. Přilijeme plechovku rajčat, přisypeme plechovku cizrny, přidáme koření (volitelné druhy koření není...
více o Špenátovo-cizrnové karí
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte...
více o Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Formy na madlenky vymažte máslem a vysypte moukou.
Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte vejce...
více o Madlenky
Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte...
více o Polévka z pečeného česneku
Dáme vařit rýži. Mezitím co se nám rýže vaří, nakrájíme mrkev na kostičky a dáme ji dusit na pánev dokud nezměkne. Poté přidáme hrášek (pokud máme...
více o Asijské rizoto s kuřecím masem
Uvařte těstoviny. Semínka nasucho opražte na pánvi, česnek oloupejte, sýr nastrouhejte najemno.
Do mixéru natrhejte rukolu, přidejte česnek, semínka,...
více o Těstoviny s rukolovým pestem
Rukolu dejte do mixéru nebo elektrického kutru a několika rázy nasekejte nahrubo. Přidejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře promixujte, aby ve...
více o Zelená omeleta s hráškem
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné...
více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně,...
více o Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Mrkev očistěte, nakrájejte na kolečka a 10 minut povařte v osolené vodě a slijte. Blumy nakrájejte nadrobno, ořechy rozmixujte nahrubo.
Troubu...
více o Mrkvový crumble s blumami