• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

40 minut
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami

Zapečený flatbread s kuřetem a…

Chleba potřeme olivovým olejem a posypeme částí nastrouhaného sýra. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájené kuřecí maso, které... více o Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami

30 minut
Mrkvovo-cuketové placičky

Mrkvovo-cuketové placičky

Mrkve a cuketu očistíme a nastrouháme. Pokud cuketa pustí vodu, vymačkáme ji. Dále přidáme vejce, mouku, nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem,... více o Mrkvovo-cuketové placičky

35 minut
Polévka z lišek

Polévka z lišek

Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky.... více o Polévka z lišek

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte... více o Houbový guláš

30 minut
Spařená krupice (kuskus), základní recept

Spařená krupice (kuskus), základní…

24 hodin před jídlem namočit hrozinky. V hlubokém talíři nebo v misce 1 l zalít osolenou krupici vroucí vodou, promíchat. Nechat odstát zakryté... více o Spařená krupice (kuskus), základní recept

40 minut
Houbové ragú s nudlemi

Houbové ragú s nudlemi

Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii. Po... více o Houbové ragú s nudlemi

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

Očištěné a pokrájené houby povařte 5 minut v osolené vodě se lžičkou octa. Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody a krátce... více o Nakládané houbičky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

Na sádle orestujte nasekanou červenou cibuli, přidejte očištěné a na menší kousky nakrájené houby a teprve potom přidejte i nasekanou jarní cibulku.... více o Topinky se smaženicí

45 minut
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným…

Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci na sádle... více o Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

25 minut
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem

Cuketové těstoviny s ricottou a…

V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou... více o Cuketové těstoviny s ricottou a citronem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

Cukety omyjte (není třeba je loupat) a nakrájejte je na hranolky (můžete udělat i silnější plátky). Vejce prošlehejte se solí a pepřem. Strouhanku... více o Cuketové hranolky

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, ochuťte kořením (použijte kvalitní směs koření), přidejte asi 3 lžíce oleje a promíchejte. Maso orestujte v... více o Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a... více o Zapečená plněná rajčata

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

V pánvi rozehřejte olej, přidejte omytá rajčátka a oloupaný česnek. Pozvolna orestujte, aby rajčátka změkla, a dávejte pozor, aby česnek nezhnědnul,... více o Bleskové špagety s rajčaty a burratou

60 minut
Sypánky s mákem

Sypánky s mákem

Do mísy nasypeme mouku, osolíme ji a uprostřed uděláme důlek, do kterého přidáme vejce, vlažné mléko a droždí. Promícháme, přidáme nasekané škvarky a... více o Sypánky s mákem

20 minut
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem

Těstoviny s cuketou a kuřecím masem

Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na nudličky. Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a těstoviny v ní uvaříme dle návodu. V hluboké pánvi na... více o Těstoviny s cuketou a kuřecím masem

45 minut
Campa pa (falešný marcipán), základní recept

Campa pa (falešný marcipán), základní…

Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby). Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do... více o Campa pa (falešný marcipán), základní recept

80 minut
Rýžové krokety (noky), základní recept

Rýžové krokety (noky), základní recept

Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz... více o Rýžové krokety (noky), základní recept

80 minut
Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

Ovesno ječné placky (křupavé),…

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice. Umlít vyprané kroupy šrotovníkem, 3 jemnějšími... více o Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

70 minut
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

Hrachová pomazánka (falešný hummus),…

Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Namočený hrách 2x vyprat v nové vodě, sebrat pěnu z hladiny.... více o Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

40 minut
Krém z bílé ředkve na víně

Krém z bílé ředkve na víně

V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme. Mezitím... více o Krém z bílé ředkve na víně

45 minut
Velikonoční sekaná s kopřivou

Velikonoční sekaná s kopřivou

Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou... více o Velikonoční sekaná s kopřivou

50 minut
Zdravá velikonoční sekaná

Zdravá velikonoční sekaná

Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná

80 minut
Jehněčí guláš

Jehněčí guláš

Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat. Cibuli... více o Jehněčí guláš

60 minut
Velikonoční nádivka na plech

Velikonoční nádivka na plech

Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech

120 minut
Hovězí tokáň

Hovězí tokáň

Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň

30 minut
Chimichanga

Chimichanga

Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a... více o Chimichanga

Foie gras

Foie gras

Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte... více o Foie gras

120 minut
Ječné oplatky, základní recept

Ječné oplatky, základní recept

Umlít vyprané kroupy šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Příprava krup viz níže. Ohřát vodu do začátku... více o Ječné oplatky, základní recept

50 minut
Vyběhlík

Vyběhlík

V mléce rozšlehejte vejce a osolte. Vmíchejte mouku, cukr a skořici. Těsto vlijte do máslem vymazané formy a pokryjte je švestkami. Upečte dozlatova v... více o Vyběhlík

60 minut
Italské rizoto s mořskými plody

Italské rizoto s mořskými plody

Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku. Přidám rýži arborio a lehce opražím. Rýži arborio postupně zalévám bílým... více o Italské rizoto s mořskými plody

60 minut
Bramborový krém

Bramborový krém

Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor -... více o Bramborový krém

20 minut
Harissa pasta

Harissa pasta

Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta

50 minut
Kuřecí Tikka Masala

Kuřecí Tikka Masala

Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo... více o Gyoza knedlíčky

30 minut
Cibulové chutney

Cibulové chutney

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, med... více o Cibulové chutney

90 minut
Empanadas

Empanadas

Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících... více o Empanadas

45 minut
Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy.... více o Dim Sum knedlíčky

60 minut
Gruzínské chačapuri

Gruzínské chačapuri

Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám.... více o Gruzínské chačapuri

60 minut
Loupáky - nejlepší

Loupáky - nejlepší

Z droždí, lžičky cukru a trochy teplého mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, teplé mléko a nakonec přidáme změklé... více o Loupáky - nejlepší

95 minut
Obložený chlum, základní recept

Obložený chlum, základní recept

Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat... více o Obložený chlum, základní recept

50 minut
Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na hladkou mouku (pevnější výsledek... více o Chalva indická semolinová, základní recept

70 minut
Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ovesnou směs v 0,5 l nádobě zalít... více o Fufu-ovesný valoun, základní recept

25 minut
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

Cibule překrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky (půlkolečka). Osmahneme ji zprudka na oleji až do hněda - udělá dobrou chuť. Před koncem přidáme na... více o Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

80 minut
Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ohřát vodu... více o Ovesné placky prosté, základní recept

70 minut
Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

Umlít kroupy ve šrotovníku, nebo je utlouct v hmoždíři. Lze umlít do zásoby. Krupici namočit ve vodě 2,5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem.... více o Hrachové pulmentum naruby, základní recept

95 minut
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

Hrachový kucmoch s jáhlami, základní…

Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím... více o Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

90 minut
Vánoční bábovka

Vánoční bábovka

Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme cukr, rozdrobené droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Až vzejde kvásek,... více o Vánoční bábovka

60 minut
Chuťovka z cukety

Chuťovka z cukety

Cuketu neloupeme, jen ji očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Papriky zbavíme semínek a... více o Chuťovka z cukety

30 minut
Pražská polévka

Pražská polévka

Nakrájenou cibuli necháme 12 minut odležet. Poté ji na sádle zpěníme, přidáme nakrájenou klobásu a opečeme. Přidáme mrkev, orestujeme a poté zasypeme... více o Pražská polévka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

114
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
55
Francouzský dresing
Francouzský dresing
48
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
36
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Nedávno navštívené recepty:

Sýrová pomazánka s jogurtem Ledový salát se smetanou Buchta alá medovník
Italská pohanka Píchaná buchta Zapečené kuře s bramborem
Prošívaná deka II. Bábovka s kysanou smetanou na plech Adžika zeleninová směs
Buchtičky se šodó dle Ládi Hrušky Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý Karbanátky z brokolice

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact