Na steaky můžeme použít kuřecí prsa bez kůže i s kůží, ale doporučuji zvolit spíše šťavnatější stehenní řízky. Já vykosťuji stehna, kdy na mase...
více o Kuřecí steak s cuketou
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost...
více o Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme...
více o Pikantní pivní žebírka
Uvaříme vajíčka (natvrdo). Žloutky oddělíme od bílků, smícháme je s lučinou, promícháme (do hladka). Přidáme sůl a hořčici, promícháme, přidáme bílky...
více o Vajíčková pomazánka
Žampiony očistěte a odkrojte jim nožičky. Smíchejte olivový olej, česnek, sůl a pepř. Tím potřete žampiony z obou stran. Houby ogrilujte na grilu,...
více o Portobello burgery
Žampiony umyjte a odřízněte nohy hub. Okořeníme prolisovaným česnekem, bylinkami a pepřem. Zakapeme olejem.
Houby vložíme na rozpálený gril a...
více o Grilované portobello s bylinkami
Jako první rozmělníme krabí tyčinky na malé kousky. Přimícháme sůl, jogurt i smetanu. Pořádně promícháme a přidáme trochu kapek citrónu. Poté namažeme...
více o Krabí pomazánka
Plátky krkovičky po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, z jedné strany opepříme a osolíme a na druhou stranu plátku položíme nitě...
více o Řízky od Malé Fatry
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za...
více o Bůček po maďarsku
Těstoviny uvaříme do měkka.
Avokádo rozmixujeme s olejem a kořením. Až vznikne omáčka.
Omáčku přilijeme k těstovinám a posypeme parmazánem....
více o Těstoviny s avokádovou omáčkou
Množství nálevu je cca na 12 sklenic cca 5 litrů nálevu.
Na dno sklenic vložíme koření, naskládáme okurky a zbylou zeleninu.
Mezitím si připravíme lák...
více o Sterilované okurky
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na...
více o Květáková pizza
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na...
více o Květáková pizza
Nejprve utřeme česnek se solí a bylinky nasekáme najemno. Vše pak smícháme spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, trochou nastrouhané citronové...
více o Omáčka chimichurri ke grilovanému masu
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním...
více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Každé kuře nejprve naporcujeme na čtyři části a dáme do velké mísy. Marinádu připravíme z nasekaného česneku, nakrájených chilli papriček, sladké...
více o Grilované kuře a la parrilla
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého...
více o Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy.
Na...
více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme...
více o Květáková polévka se slaninou
Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a...
více o Rybí karbanátky s jarní cibulkou
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a solí a vše dobře promícháme.
Do těsta nasypeme...
více o Třešně v těstě (nejen) z remosky
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme...
více o Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak a povaříme cca 30...
více o Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Nejprve si nakrájíme kuřecí maso na kostičky (čím větší, tím lépe se budou obalovat).
Rozšleháme 2 vajíčka, přidáme do nich barbeque omáčku a hnědý...
více o BBQ Stripsy
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso...
více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.
Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme...
více o Shiitake omáčka
Vařené oloupané zchladlé brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme vejce, dochutíme solí, česnekem a promícháme. Dle moučnatosti brambor...
více o Bramborové šišky se slaninou
Oloupaná jablka nakrájejte na kolečka. V pánvi zalijte máslo javorovým sirupem a citronovou šťávou. Zahřívejte, až směs začne probublávat. Stáhněte z...
více o Obrácené žitné koláčky
Mouku prosejte se solí. 110 ml vlažné vody prošlehejte s vejci a mlékem. Přidejte mouku a míchejte dohladka. Nechte aspoň 30 minut odležet v lednici....
více o Notthinghamský jablečný puding
Mouku, nadrcené sušenky a sůl prosejte na pracovní plochu. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Postupně přidejte 5–6...
více o Jablečno-mandlový koláč
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré.
Troubu zapněte na...
více o Jablkový koláč s drobenkou
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Ten pak přidejte k ostatním surovinám, vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém...
více o Kynutý koláč s lesním ovocem
Z mouky, másla, cukru, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto. Dejte ho na půl hodiny do chladu. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou,...
více o Tvarohovo-nektarinkový koláč
Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes...
více o Marináda na žebra
Okurku oloupeme a nastrouháme posypeme troškou soli a necháme vykapat přebytečnou vodu.
Mezitím si očistíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou....
více o Okurkový salát se zakysankou
Maso očistíme, naklepeme. Poté nasolíme z jedné strany a z druhé strany okořeníme grilovacím kořením. Kdo chce může i popepřit.
Na připravné maso...
více o Plněné kuřecí rolky ve slanině
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Během vaření těstovin si na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova, ke které následně...
více o Cuketové těstoviny se slaninou
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté....
více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Jako první musíme uvařit černou čočku, nudle a houby.
Kuřecí maso nakrájíme na opravdu hodně slabé plátky (pokud přes ně bude vidět, nic tím nezkazí),...
více o Polévka Machi
Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s...
více o Bylinkovo-octová marináda
Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové...
více o Kvalitní domácí chléb
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu....
více o Pivní marináda na grilování
Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,...
více o Brazilská marináda
Do prosáté mouky přidáme sůl a vejce.
Droždí rozpusťte v teplé vodě, přidejte k mouce a postupně přilévejte horkou vodu a vypracujte hladké těsto....
více o Knedlíky s lesním ovocem
Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den...
více o Italská marináda
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle...
více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Česnek oloupejte a nasekejte.Na pánvi rozehřejte 2 lžíce...
více o Kuře tandoori