Hrách propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc nabobtnat. Slijte vodu a zalijte ho novou tak, aby sahala 3-4 cm nad povrch. Uvařte do měkka, asi...
více o Husa v šouletu II
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat.
V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme...
více o Nastavovaná kaše z dýně
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme,...
více o Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Cibuli pokrájíme na plátky nebo klínky, slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a použít můžeme dle chuti kromě slaniny i uzené maso, zbylé pečené...
více o "Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
Klobásky pokrájíme na kolečka a dáme na pánev osmažit. Pokud nejsou moc tučné, přidáme trošku oleje. K osmaženým klobásám přisypeme na plátky či...
více o Klobásová směs s hlívou
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem.
Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem....
více o Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Do misky dáme nahrubo posekaný špenát zbavený stonků, rozklepneme vejce a přidáme sůl a pepř podle chuti. Pořádně rozmícháme.
V pánvi s nepřilnavým...
více o Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem
Fenykl nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Jablko zbavte jádřince, ředkvičky umyjte a obojí pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte se...
více o Fenyklový salát s jablkem a parmskou šunkou
Čočku uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ředkvičky umyjte a pokrájejte na kolečka. Umytou okurku podélně rozkrojte, lžičkou...
více o Čočkový salát s ředkvičkami a fetou
Sušená rajčata pokrájejte na kousky, cherry rajčátka na půlky, cibuli na kolečka. V míse vše promíchejte s fazolemi, rukolou a lísky bazalky.
Všechny...
více o Fazolový salát s rajčaty
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně....
více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu...
více o Makrela na zelenině
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a...
více o Bezmasý guláš z hlívy
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte...
více o Chřestový salát s hovězím steakem
Smícháme obě mouky se solí a práškem do pečiva.
Máslo s oběma cukry ušleháme do pěny. Pak do ní zašleháme celé vejce.
Vmícháme mouku a nakonec...
více o Sušenky s kousky čokolády
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,...
více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte.
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu....
více o Bramborové wrapy s uzeným
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou...
více o Vepřo knedlo do ruky
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k...
více o Buřty na pivu v briošce
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní.
Připravte si...
více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte na troše oleje, přidejte nadrcený česnek a fazole i s nálevem. Ochuťte špetkou chilli a duste, dokud se...
více o Tacos s fazolemi
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak...
více o Poctivá bramboračka
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic...
více o Švestkové knedlíky
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a...
více o Masové koule zapečené v rajčatech
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a...
více o Květákový quiche s rajčaty
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky,...
více o Dušené vepřové á la ražničí
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na...
více o Pečený bramborák
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků pokrájíme na malé kousky a dáme do misky.
Přidáme drobně pokrájenou lahůdkovou cibulku ( i se zelenou natí...
více o Kuřecí placičky s hlívou
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme vejce a plnou (do kopečka) lžíci na kostičky...
více o Barevné kuřecí placičky
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce
Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody
Přivedeme do varu a...
více o Čatní z červených blum
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu...
více o Česká vepřová čína
Droždí rozdrolíme ve vlažné vodě a přidáme lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme zbytek vlažné vody a olej. Všechnu mouku promícháme,...
více o Domácí chléb
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové...
více o Zázvorová žebírka na cibuli
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce...
více o Slaný květákový koláč / nádivka z květáku
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z...
více o Slaninové vepřové plátky s hlívou
Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme dle vlastní chuti pepřem, paprikou,...
více o Dýně ve slanině
Připravíme si všechny ingredience. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Když začne vřít, vhodíme těstoviny a vaříme dle návodu. Do druhého hrnce si...
více o Těstoviny s quinoou a kuřecím masem
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a...
více o Koláč se sardnikami a čekankou
Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme...
více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy.
Během vaření květáku necháme na másle...
více o Zapečený květák pro chlapy
Omytou, semínek zbavenou dýni pokrájíme na kostky 1,5 - 2,5 cm. Slaninu pokrájíme na nudličky. Já použil neloupanou hokaido dýni.
Pokud budeme pokrm...
více o Dýně (nejen) se slaninou pečená
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata...
více o Kuře v rajčatové omáčce
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata.
K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze...
více o Dýňové zelí - sladkokyselé
Mleté maso mix nebo vepřové dáme do mísy a přistrouháme k němu na velkých slzách struhadla Nivu. Dle slanosti sýru dochutíme mírně solí nebo kořením...
více o Mleté placičky s Nivou
Dáme vařit rýži do hrnce na 15-20 min.
Do dalšího hrnce dáme kuřecí stehno nebo dvě stehna (nejlépe jedno větší kuřecí stehno) a necháme vařit.
Na...
více o Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Do misky si nalejte vlažnou vodu a přidejte do ní droždí. Droždí by se ve vodě mělo téměř rozpustit. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku se solí a...
více o Domácí pizza