Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem...
více o Křehký broskvový koláč
Rýži propláchneme několikrát teplou vodou a necháme na sítu okapat. Pak ji nasypeme do 250 ml vroucí, mírně osolené vody a vaříme asi 5 minut. Potom...
více o Sladká kaše se švestkami
Z čekankových puků odřízneme spodky, čekanku dobře očistíme a opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do mísy a necháme asi půl hodiny...
více o Čekankový salát
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 1 hodinu dusíme plátky cibule...
více o Francouzská cibulačka
Máslo třeme do pěny, po částech přidáváme sýr a podle potřeby ředíme mlékem. Potom přidáme drobně nakrájenou šunku, ochutíme česnekem utřeným se solí...
více o Sýrová šunková pomazánka
Zelí očistíme a po odstranění hrubších žeber nakrájíme na nudličky. Cibuli nadrobno rozsekáme. Biokys nebo smetanu ochutíme solí a cukrem, promícháme...
více o Salát z pekingského zelí I.
Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené...
více o Houbové karbanátky
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na drobno. Pórek očistíme, opereme a posekáme na tenká kolečka. Ta vložíme...
více o Brambory v pánvi
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky nebo ozdobnými formičkami vykrájíme různé tvary. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na tenké plátky a rozdělíme na...
více o Pestrý sýrový salát
Rajčata omyjeme a odkrojíme vršky. Vydlabeme vnitřky a dužinu rozmačkáme. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a vejce. Troubu rozpálíme na 200 °C....
více o Kuřecí prsíčka s pečenými rajčaty
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější kousky. V pánvi rozpálíme olej a rychle na...
více o Zapečené brambory s uzeninou
V hlubší misce připravíme z mléka, vína, vejce, žloutku, soli a polohrubé mouky hladké těstíčko jako na palačinky. Okapané žampiony obalujeme v...
více o Žampiony smažené v těstíčku
Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou....
více o Bramboráčky se sýrem
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme....
více o Anglický roastbeef
Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a...
více o Hlávkový salát s rajčaty
Očištěnou kapustu vložíme do vody, uvaříme, scedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přidáme na kostičky...
více o Kapustový nákyp
Máslem vymažeme 4 menší formičky a do každé rozklepneme po jednom vejci. Osolíme a opepříme. Na nudličky nasekáme šunku a promícháme se strouhaným...
více o Bismarkova vejce
Omyjeme cukety a neloupané je nakrájíme na kolečka asi 5 mm silná. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Oloupeme...
více o Zeleninové ragú se žampiony
Česnek utřeme se solí. Máslo třeme s tvarohem a postupně přidáváme biokys. Až je pomazánka hladká, vmícháme další přísady. Nakonec vmícháme drobně...
více o Biokyska
Máslo umícháme se solí, hořčicí a utřenými vaječnými žloutky, osolíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, podle chuti opepříme. Vše zlehka promícháme...
více o Pomazánka z vaječných žloutků
Vejce uvaříme na hniličku nebo natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí oloupeme, podélně překrojíme na poloviny, rozložíme po třech půlkách...
více o Vejce s bylinkovou zálivkou
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích...
více o Kapr smažený se sýrem
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout.
Omyjeme bazalku, otrháme lístky a...
více o Pečené brambory plněné rajčaty
Do mouky nakrájíme máslo. Rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku soli a lžíci chladné vody. Vypracujeme těsto, zabalíme je do folie a uložíme asi na 30...
více o Zeleninový koláč přelitý smetanou
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem...
více o Kapr ve víně se žampiony
Jahody očistíme od stopek, omyjeme a necháme okapat. Odebereme 200 g a rozmixujeme je. Zbytek odložíme stranou na ozdobu.
K bílku přidáme špetku soli...
více o Jahodová mramorová pěna
Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem...
více o Plněná krůtí prsa
Chřest oloupeme a pokrájíme na kousky, přičemž hlavičky necháme delší. Povaříme jej přibližně 8 minut v malém množství osolené vody. Mezitím očistíme...
více o Jemný jarní salát
Brambory a mrkev oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na špalíky, mrkev šikmo na kousky. Cibule rovněž oloupeme a pokrájíme na špalíky. Pálivé...
více o Kuřecí stehýnka na zelenině
Z rajčat vykrojíme vršky a vydlabeme jadřince. Srovnáme je do vymazané ohnivzdorné misky a dáme pod ně vydlabané vnitřky. Chvíli zapékáme. Potom...
více o Vejce a la medici
Brambory opereme a uvaříme. Částečně vychladlé oloupeme a necháme úplně vychladnout. Potom brambory propasírujeme. Paprikové lusky rozpůlíme, zbavíme...
více o Plněná bramborová omeleta
Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy nebo nákypové formy. Osolíme, opepříme. Bazalku opereme, otrháme lístky....
více o Zapečená ztracená vejce
Maso pokrájíme na tenoučké plátky (asi 2 mm silné) a plátky na kousky o velikosti sousta. Lehce osolíme a smícháme s vejcem ušlehaným se lžičkou...
více o Štěstí - Šuang - si
Těsto na lívance: droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a těsto na lívance necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a...
více o Lívance
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi dvě...
více o Květáková polévka
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme,...
více o Roláda z vepřového masa
Porce kapra osolíme, pomoučíme a okmínujeme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme...
více o Kapr po mlynářsku
Máslo utřeme s uzeným sýrem do pěny, přidáme postupně krémové sýry a za pozvolného přilévání mléka nebo smetany vyšleháme hladkou pomazánku, kterou...
více o Sýrová pomazánka s česnekem
Kuře omyjeme a osušíme utěrkou. Nasekneme je na hřbetě podél páteře a rozložíme na plochy. Potom kuře osolíme, opepříme a česnekem potřeme po obou...
více o Kuře tabako
Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme...
více o Ďábelská vejce
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, všechna vejce, pórek,...
více o Smažené rýžové placičky
Kapra a rybí filé nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým olejem....
více o Opékaná rybí směs
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a po obou stranách opečeme na...
více o Kuřecí prsa se žampiony
Rybí filé rozmrazíme, osolíme, opepříme. Jednotlivé porce lehce potřeme olejem, vložíme na rošt a grilujeme asi 4 minuty. Pak porce obrátíme a...
více o Rybí filé na roštu
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo a brynzu a přimícháme strouhaný sýr. Dochutíme sladkou paprikou, hořčicí a solí....
více o Míchaná sýrová pomazánka
4 vepřové kotlety naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem po obou stranách necháme je asi 1/2 hodiny pod pokličkou uležet, potom je osolíme, opepříme...
více o Česnekové kotelty