• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Kapří guláš

Kapří guláš

Cibuli posekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Celer pokrájíme na kostičky, z rajčat vyřízneme stopky a rozkrojíme je na... více o Kapří guláš

60 minut
Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Jogurt, smetanu a vejce rozšleháme, vmícháme nastrouhaný ovčí sýr, osolíme,... více o Brokolicový koláč

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s... více o Indická kuřecí stehna

Sekané řízky Cordon bleu

Sekané řízky Cordon bleu

Maso rozdělíme na osm porcí a z každé vytvarujeme podlouhlé nízké placky. Na čtyři placky položíme po plátku šunky a sýra. Okraje potřeme rozšlehaným... více o Sekané řízky Cordon bleu

Míchaná zelenina po čínsku

Míchaná zelenina po čínsku

Papriky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky, květák rozebereme na růžičky a kukuřici necháme okapat. Květák s mrkví povaříme v osolené... více o Míchaná zelenina po čínsku

Kotlety po vinařsku

Kotlety po vinařsku

Kotlety jemně naklepeme, mírně odkrojíme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Zakápneme olejem a po odležení opečeme na roštu z... více o Kotlety po vinařsku

Polévka z droždí

Polévka z droždí

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme rozdrobené droždí a osmažíme, až zrůžoví. Zalijeme vodou, přidáme světlou máslovou jíšku,... více o Polévka z droždí

Anglická polévka

Anglická polévka

Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do studené vody, přidáme krupky, osolíme a vaříme. Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou zeleninu, opepříme a... více o Anglická polévka

Mexická rybí polévka

Mexická rybí polévka

Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout přidáme mouku rozmíchanou s paprikou a osmahneme dokud se paprika nerozpustí.... více o Mexická rybí polévka

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a... více o Zapečené filé na špenátě

Čočka s uzeným masem

Čočka s uzeným masem

Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě (nejméně 2 hodiny). Pak přidáme koření a uvaříme ji doměkka. Na jíšku na oleji osmahneme... více o Čočka s uzeným masem

120 minut
Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka. Pak ji rozporcujeme. Část tuku... více o Kachna po staročesku

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a... více o Dušené hovězí plátky

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a vejce také nakrájíme na kostičky. Nálev z... více o Bramborový salát s olejem

45 minut
Rybí polévka

Rybí polévka

Dobře očištěnou hlavu, ocas, ploutve a ocas dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koření. Zalijeme... více o Rybí polévka

40 minut
Smažený kapr

Smažený kapr

Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce... více o Smažený kapr

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Housku namočíme do studené vody. Naťové cibulky očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Spolu s lžící hořčice je vmícháme do 150 g tvarohu. Pak... více o Plněná sekaná pečeně

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Syrové brambory nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, trošku vody a zpracujeme hladké těsto. Vykrajujeme z něj lžící noky a zavařujeme je do... více o Chlupaté knedlíky

Vinné zelí

Vinné zelí

Očištěné zelí nakrájíme na jemné nudličky, mírně podlijeme vodou, přidáme mletý kmín, sůl a dusíme doměkka. Pak přidáme na sádle zpěněnou na kostičky... více o Vinné zelí

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Sádlo a nakrájenou slaninu rozškvaříme v kotlíku, přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.... více o Kotlíkový guláš

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme... více o Slepice na smetaně

Selská polévka

Selská polévka

Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a osmahneme. Osmahnutou zeleninu... více o Selská polévka

Kapr na grilu s křenem

Kapr na grilu s křenem

Porce kapra opereme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a nacháme asi hodinu uležet. Pak je lehce osušíme utěrkou a opečeme na grilu po každé straně... více o Kapr na grilu s křenem

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při... více o Jihočeské Kosmatice

Papana

Papana

V míse důkladně utřeme tvaroh, žloutky a mouku se špetkou soli a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na oleji smažíme lívanečky po obou stranách. Hotové... více o Papana

Hovězí kari na pórku

Hovězí kari na pórku

Maso nakrájíme na nudličky a v misce zalijeme sójovou omáčkou. Pórek nakrájíme na delší nudličky. Na rozpáleném oleji opražíme maso, až se šťáva... více o Hovězí kari na pórku

Mandlová omeleta

Mandlová omeleta

Ušleháme omeletovou směs a na rozpáleném oleji usmažíme 4 omelety. Ozdobíme je nasekanou petrželkou a podáváme.... více o Mandlová omeleta

Karbanátky plněné hermelínem

Karbanátky plněné hermelínem

Žemli namočíme do studené vody. Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji. Do mletého masa vmícháme vejce, cibuli, a vymačkanou žemli. Osolíme,... více o Karbanátky plněné hermelínem

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku najemno nasekáme. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme petrželku a krátce... více o Houby na smetaně

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na... více o Krůtí ragú s brokolicí

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Do kotlet prořízneme kapsy. Šunkou obalíme plátky sýra a zasuneme je do kapes v kotletách a sepneme jehlami. Opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a... více o Kotlety plněné šunkou a sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme... více o Bramborová pizza s dvojím sýrem

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Troubu předehřejeme na 200° C. Stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a paprikou. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Zalijeme... více o Krůtí stehna se zeleninou

Mozzarellové balíčky

Mozzarellové balíčky

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek najemno posekáme a papriky nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje. Cibuli, česnek, papriky a olivy na... více o Mozzarellové balíčky

Paprikový koláč

Paprikový koláč

Z tvarohu, soli, 3 lžic oleje, vejce a mouky uhněteme hladké těsto. Utvoříme bochánek, přikryjeme jej a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Rajčata... více o Paprikový koláč

Bramborák s feferonkami

Bramborák s feferonkami

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli najemno posekáme. Feferonky... více o Bramborák s feferonkami

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

Troubu předehřejeme na 170 °C. Maso omyjeme, osušíme a do povrchu vetřeme sůl s pepřem. Položíme do pekáče tukovou vrstvou dolů. Zelený pepř nasekáme.... více o Roastbeef v peprném plášti

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum. Do 100 ml teplého mléka,... více o Rumové koblihy

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý... více o Krakonošovy drny

Sýr Boursain

Sýr Boursain

V misce utřeme Lučinu, Imperiál, Ramu, zjemníme zakysanou smetanou, případně naředíme mlékem, až vznikne hladká hmota, pak prolisujeme česnek, přidáme... více o Sýr Boursain

Polévka Petra Velikého

Polévka Petra Velikého

Žampiony nakrájíme, uvaříme a umeleme. Z mouky a vývaru připravíme bešamel, přidáme umleté žampiony a žloutek rozšlehaný ze šlehačkou, vše zalijeme... více o Polévka Petra Velikého

Brightonský roastbeef

Brightonský roastbeef

Z roštěnce pečlivě odstraníme všechny blány a nařízneme šlachy. Maso svážeme provázkem, osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Poté maso... více o Brightonský roastbeef

60 minut
Bramboračka

Bramboračka

Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Očištěné brambory a kořenovou zeleninu propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kostičky... více o Bramboračka

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme. Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Rozsekaný květák dáme do... více o Gratinovaný květák

30 minut
Polévka z kysaného zelí

Polévka z kysaného zelí

Kysané zelí nadrobno překrájíme dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl a kmín. Vaříme asi 15 minut a zalijeme mlékem s rozšlehanou moukou a opět... více o Polévka z kysaného zelí

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Očištěné, oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 l studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka. Do vývaru přidáme růžičky květáku, mrkve a vše... více o Drůbková polévka

40 minut
Moravská fazolová polévka

Moravská fazolová polévka

Přebrané a oprané fazole vaříme ve vodě spolu s bobkovým listem doměkka. Smetanu rozmícháme s hladkou mokou a přes sítko vlijeme do vývaru s fazolemi.... více o Moravská fazolová polévka

Horalské ražniči

Horalské ražniči

Maso nakrájíme na kostky a vlhkou paličkou naklepeme. Na špízové jehly, nebo na špejle střídavě napichujeme plátky masa, sýra, cibule a rajčat.... více o Horalské ražniči

120 minut
Maďarské kuře s nádivkou

Maďarské kuře s nádivkou

Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme.... více o Maďarské kuře s nádivkou

Francouzské brambory IV.

Francouzské brambory IV.

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme.... více o Francouzské brambory IV.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

154
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
76
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
70
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
61
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Nedávno navštívené recepty:

Sekaná se sýrovou kůrčičkou Olejová bábovka s kakaem Zapečené rybí filety
Bramborový salát s ředkvičkami Rýže v tlakovém hrnci Čínská polévka se skleněnými (rýžovými) nudlemi
Vinná klobása v trojobalu Sýrovo-šunkové těstoviny Churros
Muffiny po belgicku Bůčkový holandský řízek Kapustová polévka s klobásou

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact