Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 x 1 cm. Rozložte ji do pekáčku, osolte, opepřete, přidejte snítky tymiánu a zakápněte olejem...
více o Rump steak a quinou s červenou řepou
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na větší kousky. Z pomerančů ostrým nožem okrájejte slupku a dužninu nakrájejte na kolečka. Granátové...
více o Salát s játry, pak choi a ovocem
Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte rýži, dvě minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a...
více o Risotto s chřestem
Na talíře rozdělte špenátové listy, očištěné a pokrájené ředkvičky a avokádo nakrájené na plátky. Čedar nastrouhejte nahrubo.
Do misky rozklepněte 2...
více o Omeleta s čedarem
Bílý chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte po celé délce, pokrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby byl všechen chřest...
více o Chřestová polévka s pestem
Bulgur zalijte vodou, aby sahala asi 1 cm nad něj, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout....
více o Bulgurový salát s tofu
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se...
více o Vepřový perkelt s tarhoňou
Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a...
více o Bramboráčky s játry
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo...
více o Žampionová směs s játry
Rozpalte gril. Mleté maso vložte do mísy a přidejte najemno nasekanou cibuli, petržel a propasírovaný česnek. Přidejte vejce, strouhanku a římský kmín...
více o Kofty s tzatziki
Rozpalte gril. Všechny ingredience na zálivku rozmixujte, dokud se nespojí a zálivka nezíská hustou konzistenci. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a...
více o Grilovaný salát Caesar
Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v...
více o Rybí burger a batátové hranolky
Papriky opečte na grilu nebo v troubě tak, aby slupka zčernala. Dejte je na pár minut zapařit do igelitového sáčku a poté oloupejte a zbavte semínek....
více o Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte....
více o Sushi burger
Cibuli nakrájejte na kolečka, smíchejte s olivovým olejem, vinným octem a tymiánem, osolte a opepřete. Nechte alespoň hodinu marinovat, klidně i déle....
více o Burger à la dvouručák
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat...
více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti....
více o Žebírka na zelí
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme na nudličky pokrájený česnekový bok (nebo slaninu), ke které přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme...
více o Kapustová polévka s červenou čočkou
Na oleji si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme následně osmažit i na nudličky pokrájenou schwarzwaldskou šunku a následně i...
více o Kapustové těstoviny - zapékané
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a...
více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně...
více o Fazole v rajské omáčce s paprikou
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a dále smažíme za...
více o Houbová hovězí kližka na smetaně
Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova.
K osmaženému masu přisypeme pokrájenou...
více o Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou....
více o Dušená orient plec v pórku
Květák rozebereme na menší díly a uvaříme na skus v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Pokrájíme na menší kousky.
Na rozpuštěném tuku si...
více o Květák na mozeček s uzeným masem
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.
Na kousku másla nebo oleji si osmažíme dosklovata...
více o Květák s těstovinami ala mozeček
Na kousku rozpuštěného másla nebo oleje lehce osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, ke které následně přidáme krátce osmažit i na kostičky pokrájené...
více o Květáková polévka s uzeným masem
V misce smícháme tuňáka bez šťávy, vejce, jogurt, vločky, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a koření. Kdyby byla směs moc řídká, můžeme ještě...
více o Tuňákové karbanátky
Množství dle chuti a počtu strávníků. Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten...
více o Švestkové těstoviny
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V hluboké pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme sádlo a dáme orestovat nakrájenou cibuli. Přidáme zmraženou zeleninu,...
více o Kuřecí rizoto s kari
Očištěnou dýni hokaido nebo mexickou, pokrájíme na kostky 1,5 - 2 cm velké, které dáme do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy. K dýni přidáme na...
více o Pikantní pečená dýně s těstovinami
Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí,...
více o Perníkoví šneci bez kynutí
Nejprve si osmažíme kuřecí maso, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a buď osmažíme nebo ogrilujeme, po zchladnutí pokrájíme na menší kousky....
více o Kuřecí salát se zeleninou a vejci
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou...
více o Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou...
více o Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Očištěnou zeleninu pokrájíme na slabší nudličky. Zelí dáme do mísy, osolíme a promneme silou v dlaních, aby pustilo šťávu. Pak přidáme mrkev a řepu,...
více o Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle...
více o Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku...
více o Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky.
Zelí dáme do mísy, osolíme a v...
více o Barevný zelný salát se zeleninou
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme,...
více o Gazdovské paprikové plátky s houbami
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez...
více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Do misky dáme zakysanou smetanu. Dále vložíme okurek a cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle, prolisovaný česnek, lák z okurek, lžičku kečupu,...
více o Tatarka ze zakysané smetany
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod...
více o Makrela (ryba) pečená na bramborách
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše...
více o Sekaná roláda se slaninovou smaženicí
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.
Přidáme předem uvařenou řepu pokrájenou na...
více o "Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku.
K osmaženému masu přidáme zpěnit...
více o Masový guláš s řepou
Z teplého mléka, droždí a cukru založte kvásek a nechte jej vzejít. Poté přisypte mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto. nechte ho na teplém...
více o Buchty na páře