Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové,...
více o Česnekový dip
Majonézu dáme do porcelánové misky, vše ostatní v uvedeném poměru postupně vmícháme a nakonec vše dobře promícháme metlou. Takto upravená kořeněná...
více o Majonéza kořeněná
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme.
Na...
více o Salamis
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Měkké brambory slijeme, přidáme mléko, cibuli nakrájenou na kostičky, kaviár a vše rozetřeme na...
více o Kaviárová pasta
Bůček nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a uložíme do kameninového hrnce. V chladničce necháme 24 hodin odpočinout. Poté maso zalijeme vínem a na...
více o Tourainské škvarky
Středně velkou koláčovou formu vytřeme máslem a lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Na vál prosijeme mouku přidáme máslo a 4 lžíce...
více o Hruškový koláč
Zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory nakrájené na malé kostičky uvaříme v malém množství vody se solí a kmínem doměkka....
více o Couračka
Z masa odsekneme obratlové kosti, nasekáme jednotlivá žebírka a okrajové blány nařízneme. Mírně naklepeme paličkou, potřeme česnekem osolíme a...
více o Vepřové žebírko v zelných listech
Kostku mraženého špenátu vložíme do hrnce, přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě rozmrazíme. Na másle zasklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli...
více o Dušený špenát
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova.
Na oleji rozpustíme cukr na...
více o Kuřecí řízek Tahiti
Mušle promyjeme a krátce povaříme. Krevety pečlivě opláchneme vlažnou vodou a osušíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji oleji, přidáme maso z...
více o Trosečníkova specialita
Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, až slepice změkne. Asi...
více o Slepičí polévka se šunkovou sedlinou
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulkou. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, několik bobkových listů a koření. Zalijeme dvěma...
více o Chalupářský boršč
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř,...
více o Pikantní fazolky
Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a...
více o Okurky
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a prudce osmahneme. Vysmahnuté maso zaprášíme moukou, podlijeme a...
více o Vepřový paprikáš
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně na plátky...
více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Maso nakrájené na plátky, mírně naklepeme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. Poté maso osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Takto...
více o Biftek se žampiony
Na rozehřátém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme k cibuli a mírně...
více o Cibulová polévka s rajčaty a vejcem
Očištěné houby nakrájíme na plátky, přidáme kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Během dušení je podle potřeby podléváme vodou. Po chvíli přidáme na...
více o Houbové lečo
Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme solí a steakovým kořením. Šunku a sýr, nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme na maso a...
více o Špíz Bílé paní
Brambory, šunku a cibuli nakrájíme na jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme je do mísy a přidáme k nim nudličky nakrájené lehce vymačkané okurky....
více o Vlašský salát
Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do...
více o Králík po beskydsku
Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,...
více o Kýta po brněnsku
Tuňáka vidličkou rozmačkáme a rozetřeme s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a majolku. Bramboru oloupeme a nastrouháme, vejce nasekáme a přimícháme do...
více o Tuňáková pomazánka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme rajčatový...
více o Rajská polévka s rýží
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme...
více o Kotlety na houbách
Z droždí, špetky mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce...
více o Pierogi ‒ pirožky
Žemli namočíme do studené vody. Smícháme dohromady mleté maso, 1 vejce, na kostičky nakrájenou cibuli a vymačkanou žemli. Podle chuti osolíme a...
více o Karbanátky v bramboráku
Rozdrobené droždí, cukr, lžíci hladké mouky a trochu vlažné vody promícháme a necháme vykynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl,...
více o Pizza čtyř chutí
Sýr nakrájíme na 4 plátky a každý plátek potom na třetiny. Na každý špíz napíchneme rajské jablíčko, kousek mozzarelly a stočený plátek salámu....
více o Pikantní špízy
Oloupané brambory nařežeme na plátky a osušíme v utěrce. Na dvou lžících oleje je za stálého obracení asi 12 minut opékáme. Poté je osolíme a opepříme...
více o Hamburské rybí prsty
Tvaroh, vejce a dvě lžíce parmezánu utřeme dohladka, vmícháme cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a opepříme. Brokolici očistíme, opereme a rozebereme...
více o Cannelloni plněné tvarohem
Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem. Dusíme pod...
více o Králík na víně
Tvarůžky umeleme. Máslo našleháme s tvarohem a pivem. Přimícháme mleté tvarůžky. Cibuli a feferonku rozkrájíme, přidájme ke směsi, okořeníme, osolíme...
více o Havířská pomazánka
Sušené houby namočíme, necháme asi 15 minut nabobtnat a scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmažíme na...
více o Blinčiky s houbovým kaviárem
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6...
více o Rýžové lívanečky
V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za občasného...
více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Do mouky zamícháme sůl, do dolíčku vlijeme vlažné mléko, olej a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek, vymícháme vláčné těsto a přikryté...
více o Chlebové placky
Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme směs a...
více o Domácí paštika
Houby namočíme na hodinu do studené vody. Jáhly spaříme vařící vodou, aby nebyly hořké a uvaříme doměkka spolu s houbami. Z másla a mouky připravíme...
více o Jáhlová polévka s houbami
Lilky nakrájíme na plátky. Kokos namočíme v mléce. Cukr smícháme s octem. Na oleji usmažíme plátky lilku, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a...
více o Pákistánský lilek
Vyprané maso a vnitřnosti zalijeme asi třemi litry studené vody, osolíme a zvolna vaříme. Asi po hodině přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme další...
více o Polévka česká "veverka"
Do hrnce vlijeme mléko a půl litru vody, ochutíme solí, kmínem, přidáme krájené tvarůžky a povaříme. Do hotové polévky vsypeme strouhaný tvaroh a...
více o Hanácká syrnica
Krevety uvaříme a v misce promícháme s hráškem, najemno nasekanou okurkou a cibulkou. Vmícháme majonézu, kysanou smetanu a okořeníme bílým pepřem....
více o Salát norské hospodyňky
Omyté, lehce naklepané kotlety obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme slaninu...
více o Řízky po cikánsku
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Poté maso obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Vyjmeme z...
více o Králík s nivou
Brambory a celer uvaříme v osolené vodě. Chřest spaříme. Brambory nakrájíme na kostičky, celer na nudličky, chřest na kolečka. Vše smícháme a osolíme....
více o Salát Ráchel
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na másle společně s česnekem a krevetami. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Poté...
více o Krevetová polévka
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a...
více o Hovězí na celeru