Kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí (soli trochu) a naložíme do směsi připravené ze dvou dílů medu a jednoho dílu sójové omáčky. Je-li směs...
více o Vepřové kotlety na medu
Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř a prudce ho opečeme ze všech stran na dvou lžících oleje.
Bylinky omyjeme, osušíme, lístky otrháme a...
více o Roastbeef v bylinkách
Těsto: V trošce vlažného mléka rozpustíme droždí. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme...
více o Houbové knedlíky II.
Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme scezené uvařené a mírně osolené houby, krupici, vejce, sůl, pepř, česnek, vlijeme...
více o Houbanec
Na oleji spenime cesnak potom pridame mlieko do mlika dame syr a nechame roztavit. Do masy vlozime uvarene cestoviny pridame koreniny zlahka pomiesame...
více o cestoviny so syrovou omačkou
Nudle připravíme podle návodu na obalu.
Mezitím připravíme omáčku. Kostičky slaniny rozpustíme, přisypeme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme,...
více o Šumavské těstoviny
na oleji si spenime cesnak, ptom ridáme cibulu, mleté mäso zalejeme to paradajkami pridame na väčšie kusy pokrájanú mrkvu a dusíme takých 45 min....
více o cestoviny alla ragú
Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme...
více o Maminčin štrůdl
Uvedené suroviny smícháme, vzniklé těsto vložíme na vymazaný plech a poklademe šunkovým salámem, pokrájenými rajčaty a paprikami, pokapeme česnekovým...
více o Jogurtová pizza
Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme.
Vejce rozšleháme přidáme sůl, koření, solamyl, utřený česnek, zamícháme a vložíme maso.
Necháme 24 hodin uležet...
více o Fantastické řízky
Cibulku nakrájíme opravdu hodně na drobno. Na oleji ji zpěníme a přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a mlékem. Přidáme veškeré koření dle chuti...
více o Italská omáčka na špagety
Kuře omyjeme, naporcujeme, posypeme kořenící solí a dáme na olej do pekáčku. Vložíme do trouby. Oškrábeme brambory a nakrájíme je na plátky. Druhý...
více o Kuře od Renaty na šlehačce
Maslo rozehrejete v kastrolu, vlozte podelne rozkrojene houby a smazte, dokud houby nepusti stavu. Pridejte syr v kouscich a pomalu rozpoustejte ( asi...
více o Veprove platky na zampionech
Na tuku osmažíme plátky cibule a česneku, přimícháme papriku, kostičky cukety, rajčatový protlak a všechno koření. Pod pokličkou zvolna dusíme a občas...
více o Cuketa po orientálsku
Na lžíci oleje podusíme nakrájené houby, osolíme a okmínujeme. Lité těstíčko připravíme z mléka, mouky a po promíchání zašleháme vejce a prášek do...
více o Houbové lívanečky
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Mezitím připravíme omáčku. Kostičky slaniny rozpustíme, přisypeme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme,...
více o Nudle ze Šumavy
Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a zatočíme...
více o Skřivánci na niti
Sójové boby a čočku namočíme do studené vody na 24 hodin (každé zvlášť).
Vodu slijeme, znovu doplníme, sóju uvaříme s bobkovým listem a čočku se...
více o Luštěninová polévka s vínem
Vepřové a kuřecí maso opláchneme a rozkrájíme na krátké nudličky. Menší cibuli nadrobno rozkrájíme a necháme na másle zesklovatět. Přidáme nakrájené...
více o Maso dvou barev po staročesku
Špagety uvaříme podle návodu.
Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do zlatova. Přidáme mleté maso a všechno koření a smažíme, až je maso...
více o Zapékané špagety s mletým masem
Ryzi orestujeme na tuku, zalijeme bilym vinem a vodou, osolime, opeprime, pridame safran a varime do vyvareni vody, potom priklopime poklickou a...
více o Jatra po Benatsku
Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso,...
více o Nadívaný vepřový bůček
Na oleji osmahneme cibulku a trochu špeku, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky - propečeme. Do této směsi nadrobíme nivu a necháme roztavit,...
více o Kuřecí řízky s nivou
Očištěné a omyté rybí maso nakrájíme na větší kousky. V jednom litru vody je zvolna vaříme. Asi po 10 minutách varu přidáme oloupanou mrkev a cibuli...
více o Rybí polévka s cibulovými kroužky
Hermelíny nakrájíme na kostičky, promícháme s tvarohem, osolíme, opepříme a rozdělíme na tři přibližně stejně velké díly. Do jedné části sýra vmícháme...
více o Pestrá sýrová mísa
Sušené houby uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout (žampiony nakrájíme na tenké plátky). Kysané zelí scedíme a větší kousky nakrájíme. Mrkev...
více o Zimní salát
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Na pánvi bez tuku necháme zkaramelizovat 75 g cukru do světlehněda. Za stálého míchání zalijeme karamel zahřátým mlékem a při mírné teplotě asi 2...
více o Kalifornské ořechové muffinky
Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky...
více o Meruňkové knedlíky po lechtalsku
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Očištěné maso, zeleninu a pepř vložíme do hrnce s 1a 1/2 litrem vody a přikryté zvolna vaříme. Asi po...
více o Tyrolská nedělní polévka
Ředkev nastrouháme nahrubo, osmažíme na oleji, pak dáme rozpustit sýr, nakonec přidáme rozkvedlaná vajíčka a ještě 10 minut smažíme. Osolíme, můžeme...
více o Pomazánka z ředkve a sýra
Suroviny svaříme na hladkou omáčku, buřty nebo točený salám nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Do sklenice prokládáme buřty, omáčku, cibuli....
více o Mňam buřty
Květák rozdělený na růžičky opereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Přelijeme přes síto a vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle...
více o Polévka s květákovými knedlíčky
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme....
více o Madeirská omáčka
Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli drobně nakrájíme, na oleji osmahneme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme....
více o Hovězí maso na pepři
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, osmahneme, vložíme...
více o Pečený králík na česneku
Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté...
více o Zapečené těstoviny se špenátem
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a...
více o Jitrnicový prejt
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z...
více o Řízky Astra
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce a na polovině rozpáleného oleje z obou stran prudce opečeme. Osmažené...
více o Kotlety na paprice
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí...
více o Čočková polévka se zelím
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka. Na panvi mírně (aby nezhořkl)...
více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme rajčata, na...
více o Kuřecí paprikový perkelt
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2...
více o Cibulový koláč se slaninou
Rajčata spaříme, slupky sloupneme a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou a nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na sádle. Přidáme maso, na...
více o Mexická polévka s fazolemi
Omyté maso vložíme do vymazaného pekáčku a nepřikryté pečeme asi 3/4 hodiny. Listové těsto vyválíme na slabou placku 20x30 cm. Posypeme ji rozmarýnem,...
více o Uzená kotleta v listovém těstě
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci...
více o Fazolový guláš
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na...
více o Dýňový koláč
Do studené vody dát na 20-30 minut namočit houby a kmín. Mezitím nakrájet brambory, pak to dát k houbám, osolit a začít vařit. Až jsou brambory měkké,...
více o Krkonošské kyselo
Sójovou masu získáme rozmixováním sójových bobů. Vznikne kaše, kterou přecedíme přes plátno. Nastrouháme syrové brambory, smícháme je se sójovou masou...
více o Bramborové placky se sójou