Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct...
více o Quiche s parmskou šunkou
Všechny suroviny si asi hodinu předem vytáhněte z lednice, aby měly pokojovou teplotu a pečicí formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru...
více o Cheesecake se slaným karamelem
V mlýnku na maso pomeleme na jemno brambory, okurek a cibuli.
Přidáme perlu, sýr, hořčici a vše pečlivě v míse rozetřeme. Nakonec dle chuti osolíme,...
více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Připravíme si ingredience. Avokáda rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Plátky avokáda klademe na Knäck Snacky. Obalíme natenko nakrájenou parmskou šunku....
více o Avokádový Party Knäck Snack
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které...
více o Bylinkové hovězí se zeleninou
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare ...
více o Pepřový hovězí krk na másle
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně...
více o Zelníky - karbanátky se zelím
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,...
více o Rybí hranolky z tresky
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše...
více o Zelná polévka s chlebem
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.
Smažené filety...
více o Treska se smetanovým přelivem
Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou...
více o Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a...
více o Panettone
Natrhané saláty dáme do mísy, pokapeme cca lžičkou oleje, promícháme, osolíme, opepříme a opět promícháme.
K salátům přidáme natrhanou nebo na...
více o Salát se šunkou a vejci
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale...
více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme.
Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá...
více o Kachní prsa s ovocem
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou...
více o Italské zapékané brambory
Špagety dáme vařit do osolené vody.
Připravíme si žloutky, parmezán a pepř které pořádně smícháme dohromady.
Nakrájíme si na kostičky slaninu, kterou...
více o Špagety Carbonara
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme...
více o Šťavnatá česneková kotleta
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy...
více o Pikantní zelí s klobáskou
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme,...
více o Česnekové nudle se zelím - nejen příloha
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.
Mleté maso dáme do...
více o Rajské kapustové závitky
Z hovězího masa dle vlastního výběru si vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme,...
více o Hovězí roláda s houbovou omáčkou
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli...
více o Bramborový salát s cibulí
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,...
více o Rybí polévka se smetanou
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkovou esenci, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku...
více o Panettone
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte špetku soli, mleté ořechy a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Vypracujte těsto a nechte 24 hodin...
více o Rohlíčky s rumovou polevou
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme...
více o Francouzské Brambory
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na...
více o Filety s koprovým přelivem
Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, ke které ke...
více o Dušená kapusta na slanině
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy.
Drobně pokrájený pórek...
více o Pečené knedlíky
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou...
více o Mletá směs s nudlemi
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",...
více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Kuřecí maso (obojí) rozdělíme na menší díly, stehenní řízek s kostí, paličky... Díly z uzeného kuřete vložíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky...
více o Smetanové duo kuře
Vařené brambory a vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky nebo nudličky, zelí překrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.
Vše...
více o Bramborovo-zelný salát
Maso vybereme dle vlastní chuti (vepřové, drůbeží...), pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při...
více o Řízečky v chlebové strouhance
Studenou čokoládu nasekejte najemno.
Smíhejte mouky, přidejte hnědý cukr a sůl. Ručně smíchejte s olejem a poté i rychle s mlékem. Vmíchejte čokoládu...
více o Kokosové cukroví s čokoládou
Obě mouky smíchejte s droždím a špetkou soli.
Zahřejte mléko s máslem a rozpusťte v něm cukr. Promíchejte s moučnou směsí a uhněťte hladkou kouli....
více o Sušenky s kakaovými boby
Zdobíme dle chuti a fantazie. Na sladko ochuceným tvarohem, nutelou, marmeládou, ovocem... nebo jen obalíme ve skořicovém cukru...
Na slano zdobíme...
více o Teplé jednohubky na slano i sladko
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez...
více o Žampionový krém se slaninou
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na...
více o Kaštanová polévka
Máslo nakrájejte na kostky a přidejte všechny ostatní ingredience. Vypracujte hladké a pevné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na...
více o Galetka s rebarborou a malinami
Upečte česnek na pastu. Palici podélně rozřízněte, pokapejte olejem a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Česnek díky pečení ztratí trochu...
více o Grilovaný lilek Badrijani