Smíchej mouku, sýr, prášek do pečiva, sůl a pepř.
Pokrájej máslo na kousky, přidej ho do směsi, přilij trochu mléka a vypracuj těsto. Pokud nedrží...
více o Christmas Cheese Scones
Do větší misky nastrouhej na drsnější straně struhadla okurku.Přidej dvě velké polévkové lžíce kopru. Přisyp vlašské ořechy, které rozlámeš v ruce na...
více o Polévka tarator
Sýr a salám nakrájíme na malé kousky a smícháme s ostatními ingrediencemi.
Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme rozehřát. Potom lžící nabereme...
více o Jednoduché placky
Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme trochu mléka, lžíci cukru a lžíci mouky - necháme vykynout kvásek. Ostatní sypké přísady dáme do mísy, přidáme...
více o Dobré lívanečky
Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru. Přidáme vejce a tolik hrubé...
více o Bramborové vdolky
Měkký salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme celé vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř. Vše zamícháme, směs by měla být spíše řidší....
více o Salámové karbanátky
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené...
více o Houbové rizoto po provensálsku
V hlubší misce připravíme z mléka, vína, vejce, žloutku, soli a polohrubé mouky hladké těstíčko jako na palačinky.
Okapané žampiony obalujeme v...
více o Houby smažené v těstíčku
Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce...
více o Domácí lazaně
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do proseté mouky, přidáme zbytek cukru, sůl,...
více o Valašské koláče - Frgále
Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, sůl a pepř a dobře promícháme.
Vzniklé těsto protlačujeme hrubým struhadlem do vroucí vody,...
více o Strapačky se zelím
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy...
více o Uzbecký plov
Tlačenku nakrájíme na kostky, salám na plátky, cibuli na tenká kolečka. Na nálev všechny přísady promícháme, přidáme do něho salám, tlačenku a cibuli,...
více o Tlačenkový salát
Ředkvičky, celer a sýr nastrouháme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a lehce vmícháme majonézu. Vychladíme, mažeme na veku a obkládáme...
více o Zeleninová pomazánka se sýrem
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací...
více o Domácí utopenci
Majonézu promícháme s hořčicí, česnekem, cibulí, pažitkou a kořením. Do této směsi přimícháme na kostičky nakrájená vejce a necháme alespoň 2 hodiny...
více o Vejce v majonéze
Všechny přísady drobně nakrájíme, promícháme, osolíme a zalijeme zakysanou smetanou, kterou ochutíme šťávou z ananasu. Podáváme v pohárech nebo na...
více o Favorit salát
Maso smícháme s uvařenou a umletou kapustou, nakrájenou slaninou, cibulí, lisovaným česnekem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhanou...
více o Kapustový nákyp II.
Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové...
více o Kuře na kari
Z mouky a poloviny uvedeného množství másla připravíme světlou jíšku.
Na zbylém másle opečeme drobně pokrájené houby, přidáme sůl a pepř a vmícháme...
více o Houbový nákyp II.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku.
Podáváme s mísou zeleninového salátu nebo s bramborovou kaší....
více o Řízky s mandlemi
Na oleji a na rozpuštěné slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, okořeníme,...
více o Maso cibulář
Maso smícháme s vejcem, solí, česnekem a kořením, podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Vytvoříme koule, dáme je do vymaštěného pekáčku nebo do...
více o Masové koule
Kotlety naklepeme, na okrajích a u kostí nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a na tuku opečeme z obou stran. Pak podléváme vínem a dusíme...
více o Kapucínské kotlety
Mleté maso osmahneme na tuku s nakrájenou cibulí. Přidáme slaninu, sůl a muškátový květ. Narovnáme do pekáčku nebo do zapékací misky na to dáme vrstvu...
více o Maso s růžičkovou kapustou
Na pánev si připravíme olej, kuřecí prsíčka osolíme a jemně okořeníme. Na pánvičce opečeme z jedné strany a na druhou kápneme šťávu z citrónu. Poté...
více o Kuřecí prsíčka alá pochoutka
Všechny ingredience smícháme dohromady, uhněteme těsto a necháme kynout. Nakynuté těsto rozprostřeme rovnoměrně na plech jakoby jsme dělali koláč....
více o Pizza III.
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě s kmínem. Mezitím si osmahneme na sádle dvě cibule dozlatova rozetřeme si česnek. Z hotových...
více o ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S OUKROPEM
Uvaříme brambory a rozmačkáme do žluté hmoty. Tu smícháme s kečupem, sójovou omáčkou, cibulí, kmínem, pepřem, žloutky a na kostičky pokrájenými...
více o Tatarák bez masa
Sýr rozmícháme a smísíme s jogurtem. Přidáme utřený česnek, pepř, dochutíme solí a octem. Oloupeme okurku, nastrouháme ji nadrobno a spolu s koprem...
více o Tzatziki I.
- Šlehačku vylijeme do misky, přidáme lžíci kefíru a necháme v teple 2 dny zkysnout.
- Do hrne dáme vodu, houby, pepř, nové koření, bobkový list a...
více o Houbové kyselo II.
Na tuku zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a chvilku promícháváme. Přidáme sůl, pepř a podlijeme (hodně) vodou. Potom přidáme trochu vegety...
více o Sójové kostky v kapustě
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, zaprášíme mletou paprikou, lehce...
více o Kášovská Zelňačka
Očištěnou a odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepeme a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme...
více o Srnčí řízky
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno...
více o Lesácký závitek
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a...
více o Kančí hřbet s brusinkami
Na oleji orestujeme plátky česneku. Játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji s česnekem. Poté játra opepříme, zakapeme...
více o Neapolská játra
Na oleji orestujeme kolečka klobásy, přidáme nakrájené feferonky, kapie, promícháme. Tuto směs zalijeme rozšlehanými vejci se solí a mlékem,...
více o Ďábelská omeleta
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené žampiony a cibuli, přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata a nudličky slaniny. Osolíme, opepříme,...
více o Zapečené drůbeží mňam
Do stehen vetřeme sůl, pepř a potřeme je hořčicí. Na rozehřátém oleji stehna zprdka po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, krátce...
více o Meranské králičí stehno
Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme...
více o Kuřecí ragú s houbami
Oloupané vařené brambory prolisujeme, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, mouku, krupičku, vejce, sůl, petrželku a vše zpracujeme v těsto. Z...
více o Bramborové krokety s uzeným masem
Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, do důlku škvarky se sádlem, mléko, kmín, sůl a uhněteme těsto. Vyválíme a tvořítkem vykrajujeme kolečka, která...
více o Jihočeské zelňáky
Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako...
více o Řízek s jogurtovou omáčkou
Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín,...
více o Plátky na pivu
Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme.
Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, šunku, vložíme...
více o Kuře na pánvi po římsku