Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme.
Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi...
více o Pelhřimovský řízek
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme...
více o Musaka III.
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Z hlav vyjmeme žábry a dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a pokrájenou cibulí. Po uvaření vývar scedíme a hlavy obereme.
Na rozehřátém másle...
více o Vanocni rybi polevka II.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém...
více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně...
více o Karbanátky z hlívy ústřičné
Filé posolíme, opaprikujeme, pokapeme citronem a rozložíme na pekáč.
Sýr, mléko, vejce a sůl smícháme a rozložíme na maso.
Zapékáme v troubě....
více o Zapékané filé III.
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
Omyté a osušené maso protáhneme proužky...
více o Svíčková na smetaně III.
Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli...
více o Vepřové na šlehačce
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela...
více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky...
více o Boloňská omáčka II.
**Pracovní postup I:**
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou...
více o Rybí polévka III.
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,...
více o Boršč III.
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny.
Potom osmahneme maso do...
více o Gyros + tzaziki
Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, opepříme, orestujeme a dusíme v papiňáku do měkka.
Maso vyjmeme. Do...
více o Vepřové po italsku
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte...
více o Citrónová rýže
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní...
více o Bramborový salát s majonézou
Cibuli nakrájíme na větší kostky, osmahneme do zlatova.
Uvaříme těstoviny, nastrouháme sýr.
Poté vše smícháme v zapékací míse, zalijeme smetanou s...
více o Špecle II.
Škvarky umeleme nebo velmi jemně nasekáme a smícháme se 150 g prosáté mnouky. Zabalíme do fólie a necháme v chladu. Droždí rozdrobíme do 1 dcl...
více o Škvarkové placky
Krabí prsty nakrájíme na drobné plátky, krevety propláchneme horkou vodou. Zakapeme citronovou šťávou. Nadrobno nakrájíme pórek, smícháme smetanu z...
více o Salát z krabích tyčinek VII.
Cukety omyjeme a podélně rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme dužinu, tak aby nám zbyl obal z asi 0,8 mm silné vrstvy.
Na větší pánvičce si připravíme 2...
více o Plněné cukety II.
Filé namočíme asi na 2 hodiny do vody se šlehačkou nebo s mlékem, osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Před obalením nakořeníme, osolíme a...
více o Ryba z pokecu
uvaříme si neoloupané brambory po uvaření je oloupeme ,nakrájíme na obdelníčky přidáme nakrájenou cibuli a další ingredience a důkladně promíchame je...
více o bramborový salát k rybě
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou...
více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme...
více o Bažant dušený na víně
Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta.
Bažanta opečeme ze všech stran...
více o Bažant na pepři
Smichat mouku, vejce, vanilkovy cukr a 1/2 l studeneho mleka. Jemne michame vidlickou nebo malym slehacem. Jestlize je testo prilis huste, pridame...
více o Crepes de Jef
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Potom do zapékací misky vkládáme: nejprve oloupané a nakrajené brambory na kolečka a posypeme je trochu...
více o Zapečené brambory s kotletami
Necháme okapat žampiony a pak je osmaheneme na pánvi. Listové těsto vyválíme na slabší placku. Potřeme tukem a kečupem až ke krajům a přidáme...
více o Slaný štrůdl V.
Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno...
více o Věnečky z odpalovaného těsta III.
Dobře očištěné anšovky zbavíme páteře, vložíme do mísy a zalijeme vinným octem, promíchaným se solí tak, aby byly pokryté. Necháme odležet 6 hodin....
více o Bocartes-anšovky
Testo: Smichame mouku, drozdi, vodu, olej, sul, dobre propracujeme rukama a nechame 1/2 hodiny odpocinout.
Napln:Maso rozemeleme v mixeru, pridame...
více o Masove tasticky od Mustafy
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, po chvilce papriku. Chvíli necháme a přidáme žampiony i s nálevem. Necháme dusit 20 minut. Přidáme kuřecí...
více o Kuřecí salát podle Mustafy
Do hrnce dame olej, cibuli-az zesklovati, pridame mouku, DOBRE PROMICHAT, pridavat po troskach mleko, zamichat zbyle prisady,podle prichuti,kterou...
více o Croquetas de Antonio
Uvaříme rýži, vsypeme ji do mísy a ještě do teplé vmícháme olivový olej, sůl a majoránku. Necháme vychladnout.
Salát natrháme na menší kousky....
více o Ledový salát s rýží
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta nalijeme do formy vymazané...
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Do vymaštěného pekáče naskládáme plátky brambor, na ně uzené maso, zelí a zase brambory. Polijeme smetanou se solí a pepřem. Dáme zapéct podle potřeby...
více o Brambory se zelím a smetanou
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a...
více o Bigmanův hrnec
Brokolice se rozdělí na růžičky a minutu povaří v osolené vodě. Poté se vyždíme (nechá okapat) a obalí v rozkvedlaném vejci a frituje. Z pánve...
více o Smažená brokolice II.
Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě...
více o Čočka nakyselo
šunku nakrájíme na nudličky. Vejce oloupeme, bílky rovněž pokrájíme na nudličky a žloutky nahrubo posekáme (část odložíme na ozdobu). Rozehřejeme...
více o Pekařčina pomazánka
Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme...
více o Vánočka IV.
Syr nakrajime nadrobno, pridame nasekane vejce, majonezu a kecup, osolime, ochutime mletou paprikou a radne promichame.
Sýr nakrájíme nadrobno,...
více o Pomazánka ze strouhaného sýra
Pokud vam zbyly testoviny od vcerejsiho obeda, ci vecere, dnes se vam budou hodit. Promichejte je s maslem, soli, vajickem a smetanou, dobra je i...
více o Zapecene testoviny-RYCHLE
Topí se dřevem. Vaření je úděsné, musí se to umět, ale bramborové placky jsou bomba. Nastrouhané brambory se osolí a trošku zahustí moukou. Nic víc....
více o Zbojnické placky na sucho
Brambory se jen nastrouhají na hrubém struhadle a rozloží se na pánev s tukem v tenké vrstvě. Smažením se z toho stane celkem jednolitá placka, ta se...
více o Bramborové placky jinak
Brambory se oškrábou, najemno nastrouhají, přidá se sůl, vejce a hrubá mouka. Z hustého těsta se čajovou lžičkou vykrajují kousky, které se vaří v...
více o Chlupaté knedlíky se zelím
UVAŘÍME RÝŽI, VYSYPEME DO MÍSY, JEŠTĚ DO TEPLÉ VMÍCHÁME OLIVOVÝ OLEJ, SŮL A MAJORÁNKU. NECHÁME VYCHLADNOUT.
SALÁT NATRHÁME NA MENŠÍ KOUSKY, NAKRÁJÍME:...
více o LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM