Máslo utřete s oběma cukry do pěny. Přidejte žloutek (bílek uchovejte) a vanilku a dál třete, dokud se vše nespojí. Poté zapracujte obě mouky se sodou...
více o Želví sušenky s karamelem
Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustily šťávu, tu slijte.
Pak je zalijte horkým mlékem...
více o Klasická cmunda
Mrkev a brambory nastrouhejte nahrubo, přidejte utřený česnek, mouku, vejce, osolte a okořeňte.
Suroviny dobře promíchejte, směs rozdělte na čtyři...
více o Mrkvový bramborák
Droždí s cukrem rozmíchejte v misce na hladkou kaši, přimíchejte polovinu vlažného mléka a lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 5...
více o Škvarkové tyčinky
Všechny přísady na bramborák smícháme dohromady a smažíme na oleji, na pánvi. Bramboráky děláme velké (o velikosti talíře).
Zelí dáme vařit do hrnce s...
více o Plněný bramborák
Do nastrouhané syrové oloupané červené řepy přidejte nastrouhané vymačkané brambory a vše smíchejte s vajíčky, moukou, nadrobno nakrájenou cibulí a...
více o Bramboráky s červenou řepou
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne...
více o Dýňové rizoto
Těsto na těstoviny můžete vyrábět ručně nebo za pomocí tyčového mixéru. Při ruční výrobě: Semolinovou mouku, hladkou mouku, vejce, vodu, olej a sůl...
více o Domácí těstoviny
Mandlové mléko, datle, mandlový extrakt a sůl přidáme postupně do mixéru a mixujte na vysoký stupeň 30 až 60 sekund, dokud nejsou datle zcela...
více o Chia pudink s mandlovým mlékem
Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na velké plátky, osolte a okořeňte.
Rozložte je na pracovní desku a na každý kus masa položte plátek šunky a...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Kuřecí stehenní řízky jen lehce naklepejte rukou a z obou stran osolte a opepřete.
Do misky dejte strouhanku, na jemno mleté vlašské ořechy,...
více o Stehenní řízky v ořechovém kabátku
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
Předehřejeme si troubu na 200...
více o Smetanové zapečené brambory
Troubu předehřejte na 175°C a vyšlehejte máslo do pěny.
Poté přidejte vejce. Rozpusťte jedlou sodu v 5 ml horké vody a společně se solí přidejte do...
více o Zdravější cookies
Vyšleháme si sníh s bílků a soli. V další misce si vyšleháme cukr, vanil. cukr a žloutky. Do žloutků přidáme olej a vodu. Pořádně prošleháme. Dále...
více o Čokoládové muffiny
Smíchejte žloutek, citronovou šťávu, hořčici a půl lžičky soli ve středně velké misce. Šlehejte dokud se vše nespojí a vznikne jasně žlutá směs,...
více o Domácí majonéza
Mrkev nakrájíme pomocí škrabky na brambory na tenké plátky. Salátové listy smícháme s mrkví a ostružinami. V menší misce prošleháme olivový olej, med,...
více o Salát s kozím sýrem a ostružinami
Celozrnný chléb opečeme v toustovači. Mražený hrášek zalijeme v cedníku vroucí vodou, aby změkl. Poté jej rozmixujeme s parmezánem, olivovým olejem a...
více o Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v...
více o Vejce Benedikt
Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Do mísy prosejte mouku, přidejte kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a chilli....
více o Čokoládové crinkles
Troubu předehřejte na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
Ve druhé míse smíchejte...
více o Cuketové muffiny
Troubu předehřejte na 180 °C. Dno koláčové formy vyložte pečícím papírem a boky vymažte olejem. Řepu rozmixujte na jemno. Ve vodní lázni rozpusťte...
více o Čokoládový dort z červené řepy
Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a koření.
Vejce...
více o Bábovka z pastináku
Mrkve očistěte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte mrkve a restujte 5 minut, osolte je a opepřete.
Mrkve zalijte džusem, přidejte med a 15 minut...
více o Glazované barevné mrkve
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte...
více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Do mísy kuchyňského robotu prosejte mouku a přidejte cukr, koření,...
více o Perníkový dort
Nakrájime si cibuli na proušky Tenké asi 0.5cm. Přidáme do misky se sýrem a ramou a podle chuti přidáme papriku sul pepr.. a dáme na 45minut do...
více o Sýrová pomazánka
Oloupeme brambory
Jednu bramboru nakrájíme na plátky a druhé uřízneme kousek, kterým poté vytvoříme víčko a tuto bramboru vydlabeme tak,aby uvnitř...
více o Tajemná brambora
Spaříme kopřivy.
Vše nakrájíme a hodíme do hrnce.
Přidáme koření podle chuti.
Vaříme do doby než jsou brambory a kroupy měkké. Zjemníme kouskem másla....
více o Velikonoční zelená polévka
Kofty uděláme tak, že na jemno nakrájené zelí smícháme v míse se všemi ingrediencemi (s výjimkou mouky a sody). Necháme cca 30 minut odpočívat, zelí...
více o Zelné kofty v masala omáčce
Rozdělíme si bílek od žloutku. Z bílku vyšleháme sníh a do žloutků dáme cukr moučka a vanilkový cukr, budeme třít o sebe.
Pak tam přidáme pol.mouku,...
více o třená bábovka
Špenát dobře omyjte ve studené vodě a nechte v cedníku okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
V kastrolu rozehřejte máslo a na něm...
více o Krémový špenát
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká...
více o Vídeňský bramborový salát
Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na...
více o Tafelspitz
Křen smíchejte s jablkem a ihned zakapejte citronem. Přidejte vývar a dochuťte solí, případně špetkou cukru.
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D....
více o Jablečný křen
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobené droždí, cukr a trošku mléka. V důlku umícháme řidší kašičku, ze...
více o Škvarkový koláč (placky)
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš...
více o Pečené česnekovo-houbové koleno
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme...
více o Kotlety na houbách
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se nám neslepily....
více o Jahodové těstoviny
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém...
více o Smažená játra s dipem
Celer nastrouháme se sýrem na jemném struhadle do mísy. Přidáme na drobno pokrájenou šunku nebo slaninu, Lučinu, vejce, trošku sušeného česneku (je...
více o Celerovo-sýrové placičky s Lučinou
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou...
více o Bramborovo-květákové karbanátky
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky, přisypeme k bramborám...
více o Bramborový salát s květákem a brokolicí
Květák rozeberte na růžičky, větší pokrájejte na půlky či čtvrtiny. Růžičkovou kapustu zbavte ovadlých lístků a pokrájejte na poloviny. Zeleninu...
více o Batátové pyré s pečenou zeleninou
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujte asi dvě minuty, aby se...
více o Polévka z červené čočky
Brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2–3 lžíce oleje, naskládejte brambory, osolte se, opepřete a opečte postupně z...
více o Bramborová frittata se špenátem a fazolemi