Kapra omyjte a osušte. Semínka rozmixujte najemno a promíchejte se špetkou soli, pepře a nasypte na talíř. Na druhý talíř rozprostřete mouku a v... více o Kapr obalovaný v semínkách
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte a hned nakrájejte na kolečka. Šalotku i jarní cibulku rovněž pokrájejte na tenká... více o Lehký bramborový salát
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte... více o Štědrovečerní rybí polévka
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm cibulku,... více o Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného... více o Vánočka ze šesti pramenů
Do mísy robotu dejte bílek se špetkou soli a našlehejte ho do polotuha. Přisypte moučkový cukr a ušlehejte lesklou, pevnou hmotu. Vmíchejte mleté... více o Křupavé mandlové sušenky
Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva, špetkou soli a skořicí. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, použijte robot nebo ruční... více o Skořicové cupcakes
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a lístky z tymiánu. V misce prošlehejte vejce s olejem, mlékem a citrusovou kůrou. Tekutou... více o Citronovo-pomerančová bábovka s tymiánem
Jako první si připravíme směs na placky. Do mísy rozbijeme tři vejce, přidáme sůl, pepř, strouhaný sýr a mouku. Mletá paprika by se ve vejcích... více o Šťavnaté kuřecí kousky s vaječnými plackami
Na oleji krátce osmahneme cibulku nakrájenou na větší kusy. Přidáme kurkumu, zamícháme a ihned přidáme rajčatový protlak a cizrnu i s nálevem. Poté... více o Kuskus s cuketou a cizrnou
POZOR! NELZE použít hladkou mouku, musíte zakoupit vitální gluten / pšeničný lepek. Při zadávání receptu jsem tuto surovinu nemohl zvolit, protože... více o Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Kynuté Honzovy buchty jsou jednodušší než by se zdálo, ale vyžadují dostatek času na kynutí. Nejprve si připravíme kvásek. V misce rozetřeme kvasnice... více o Honzovy buchty
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórem na kolečka, česnek drobně nasekáme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme... více o Pikantní kuře s pórkem
Očištěné ředkvičky pokrájíme na plátky nebo měsíčky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou jarní cibulku/y i s částí zelené natě, oloupaná, na... více o Jarní salát (nejen) se sýrem
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme strouhaný sýr, drobně pokrájený medvědí česnek, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme... více o Kuřecí řízky se sýrem a medvědím česnekem
Ranné zelí rozkrojíme na čtvrtky a poté pokrájíme na nudličky. Dáme do mísy, dle chuti osolíme, přidáme trochu cukru (postačí 1 plná lžíce) a rukou... více o Jarní zelný salát
Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a dáme osmažit dosklovata na rozpuštěné máslo s olejem. Poté jí zasypeme moukou, kterou za občasného promíchání... více o Uzená medvědí omáčka
Máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Přidáme všechen cukr a utřeme do pěny. Poté zašleháme jedno vejce po druhém. Ve druhé misce smícháme mouku,... více o Dort Red Velvet
Předem upozorňuji, že je třeba zakoupit pravé indické koření (Kurkuma, Římský kmín). Červenou čočku dáme vařit - stačí 6-7 minut varu. Jednu cibuli... více o Indické kari z červené čočky
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě doměkka, poté je slijeme a vyšleháme nebo rozšťoucháme na hedvábnou kaši společně s horkou smetanou, kterou... více o Bramborová kaše s medvědím česnekem
Plátky námi zvoleného masa osolíme a opepříme, pokud použijeme vepřové maso (karé, kýta...), tak i po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení... více o Přírodní plátek se sýrovou omáčkou s medvědím česnekem
Omyjeme, oloupeme a nakrájíme batáty na plátky. V misce smícháme s olejem, rozmarýnem, pepřem a kořením na pečené brambory. Směs rozložíme na plech,... více o Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti... více o Plněná krkovice na jehle
Zapékací mísu vymažeme máslem nebo sádlem. Do mísy nasypeme sterilovanou zeleninovou směs Kunovjanka (lze použít i Moravanku nebo Hradišťanku) i s... více o Kotlety pečené na bramborách se zeleninou
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme... více o Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek, mouku, promícháme, necháme rozvonět a zpěnit. Přilijeme vývar a... více o Špenátovo-smetanová polévka s Nivou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na jemně pokrájeném špeku. Přihodíme na klínky pokrájené očištěné žampiony a smažíme do povadnutí.... více o Smetanové žampiony s medvědím česnekem
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně... více o Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Do vyšlehaného másla přidávejte za stálého šlehání prolisovaný tvaroh, drobně krájenou cibuli, prosátou mletou papriku, mléko a sůl.... více o Liptovská pomazánka podle ČSN
Prolisovaný tvaroh, máslo a sardinky s olejem vyšleháme za postupného přidávání mléka v jemnou pomazánku, do které přidáme drobně nakrájenou cibuli,... více o Pomazánka se sardinkami podle ČSN
Tvaroh a tavený sýr jemně prolisujte, přidejte máslo, sůl a vše dobře vyšlehejte. Při šlehání postupně přidávejte mléko a šlehejte tak dlouho, až je... více o Sýrová pomazánka podle ČSN
Jemně mletou šunku přidávejte za stálého míchání do dobře vymíchaného másla. Šunku je třeba dvakrát až třikrát semlít. Pak zvolna přidávejte smetanu a... více o Šunková pěna podle ČSN
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,... více o Pařížský salát podle ČSN
Oloupaný salám a okurky nakrájejte na stejnoměrné nudličky, přidejte zelený hrášek, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní chuťové přísady a vše... více o Pochoutkový salát podle ČSN
Brambory uvařené ve slupce oloupejte za tepla a nechte je vychladnout. Vychladlé brambory rozkrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky, přidejte... více o Vlašský salát podle ČSN
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nechte dobře vychladnout. Studené brambory nakrájejte na menší kostky, cibuli a nakládané okurky nakrájejte... více o Bramborový salát na chlebíčky podle ČSN
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak... více o Kremrole podle cukrárny Myšák
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte... více o Větrníky z cukrárny Myšák
Brambory uvařte ve slupce doměkka, asi 30 minut. Slijte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno nebo prolisujte v bramborovém... více o Lokše
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní... více o Pečená kachna s červeným zelím
Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli, mlékem, žloutky, nadrobno nasekanou petrželkou. Přimíchejte rohlíky nakrájené na malé kostičky. Bílky... více o Hrnkové knedlíky
Zelí nakrouhejte na proužky, cibuli nakrájejte najemno. V kastrolu se silným dnem rozehřejte sádlo nebo olej a krátce na něm orestujte nadrobno... více o Brusinkové zelí
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a... více o České buchty
Brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy, povařte v osolené vodě asi 15 minut. Vodu z brambor částečně slijte a v hrnci ponechte asi jednu... více o Opečené škubánky s mákem
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte... více o Kuře na paprice
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a... více o Kapustový pudink
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony