Zeleninu očistěte, mrkev a cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Přidejte cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka. Vše promíchejte a přidejte vejce... více o Cuketovomrkvové placky
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 15 minut. Pokrájejte ředkvičky, okurku a cibulky na kolečka. Kopr... více o Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Fenykl ořízněte, rozpulte a nakrájejte. Nakrájejte i pórek a řapíkatý celer (lístky z fenyklu a celeru si nechte na ozdobu). Orestujte je na másle... více o Krémová rybí polévka se šafránem
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze.... více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Připravte pesto: Do mixéru natrhejte petrželku, přidejte ořechy, česnek, asi 6 lžic oleje, sůl, pepř a vše rozmixujte. Pečivo nakrájejte na plátky asi... více o Francouzské toasty s pestem
Starší chléb rozdrťte ve food processoru na větší drobky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte ančovičky a nechte je rozpustit. Přisypte... více o Citronové špagety s křupavou posýpkou
Ze sardinek slijte olej, dejte je do mísy a rozmačkejte vidličkou. Kostičky nevybírejte, rozsypou se na kousky a vstřebají se do pomazánky, navíc jsou... více o Rybičková pomazánka
Sýr nastrouhejte najemno a dejte do mísy. Česnek utřete se špetkou soli na jemnou pastu. K sýru přidejte majonézu, jogurt a většinu česneku, dochuťte... více o Pikantní česneková pomazánka
Zeleninu očistěte, nastrouhejte najemno, dejte do mísy a zalijte citronovou šťávou. Přidejte jogurt a majonézu, dobře promíchejte, aby se všechny... více o Pomazánka à la humr
Hermelín a šunkový salám nastrouhejte nahrubo, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše dejte do mísy. Přidejte lučinu a majonézu a dobře promíchejte. Dochuťte... více o Hermelínová pomazánka
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a... více o Risotto se špenátem a bylinkami
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,... více o Marinované řecké kuře
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli. Do půllitru nalijte teplou vodu, přidejte rozdrobené droždí, 50 ml oleje a míchejte, dokud se... více o Focaccia
Maso osolte, opepřete a z obou stran lehce potřete olejem. Položte je na mřížku grilu rozpáleného na vyšší teplotu a nechte opékat 8 až 10 minut po... více o Steakový salát à la Caesar
Maso promíchejte s nastrouhanou limetovou kůrou i šťávou, zázvorem, polovinou nasekaného koriandru, polovinou chilli papričky a jednou najemno... více o Asijský hot dog
Fenykl rozčtvrťte, odkrojte tvrdé části a nakrájejte ho na tenké proužky. Smíchejte s jemně nastrouhanou citronovou kůrou, pár kapkami citronové šťávy... více o Skandinávský hot dog
Mouku nasypte do mísy, promíchejte s cukrem, solí a sušeným nebo rozdrobeným droždím. V kastrůlku rozpusťte máslo a přilijte k němu mléko, směs by... více o Briošky na hot dog
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem,... více o Klasický burger
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přilijte k němu mléko a vše vlijte k mouce.... více o Burgerové housky (bulky)
Před přípravou ponechte sýr Philadelphia, vejce a zakysanou smetanu v pokojové teplotě. Poté v míse ručně smíchejte sýr, zakysanou smetanu a 150 gramů... více o Obrácený cheesecake
Do osolené vody dáme vařit rýži na asi 20 minut V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku se slaninou a restujeme do zlatova. Přidáme pokrájené žampiony... více o Žampiony se smetanou
Uvařené brambory ve slupce nechte i několik hodin vychladit. Potom je oloupejte a nastrouhejte najemno. Do nastrouhaných brambor, přidejte vejce,... více o Bramborové knedlíky
Nejprve vymačkejte ze střívka maso a poté ho orestujte na olivovém oleji. Jakmile se šťáva z masa odpaří, přidejte česnek, cibuli, chilli a bobkový... více o Linguine s italskou klobásou salsicciou
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou... více o Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Bylinky nasekejte najemno. Do misky vložte kousky kozího sýru, do něj vmíchejte bylinky, osolte a opepřete. Lehce promíchejte stěrkou. Ze sýra... více o Ochucené kuličky z kozího sýra
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Slaninu nakrájenou na kostičky vložte spolu se sádlem do hrnce a začněte pozvolna škvařit. Mezitím nastrouhejte brambory najemno, přemístěte je do... více o Kynutá bramborová buchta
Kuře okořeňte a orestujte na másle s olivovým olejem z obou stran. Poté nakrájejte cibuli, oloupejte česnek, zeleninu nakrájejte na kusy cca 2x2 cm.... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte. K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte... více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut. Do mísy... více o Babiččina vánočka
Nejprve připravte hummus. V hmoždíři nadrťte římský kmín se špetkou soli, ořechy nasucho opražte asi 3 minuty, jen aby se rozvoněly. Pokud nemáte... více o Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá... více o Domácí kvašená zelenina
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár... více o Boloňské špagety
Maso dejte do větší mísy, přidejte nadrobno posekané jarní cibulky, najemno nastrouhaný sýr, vejce a toastový chleba nadrcený v robotu na drobky. Směs... více o Kuličky z mletého masa s rychlou rajskou omáčkou
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, papriku pokrájejte na malé kostičky, stejně jako kuřecí maso. Sýr nastrouhejte nahrubo. V pánvi rozpalte olej,... více o Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou
Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, žloutky dejte do větší mísy, bílky... více o Špagety Carbonara
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na troše oleje. Mrkev a brambory oloupejte, mrkev pokrájejte na kolečka, přidejte k cibuli a minutu dvě... více o Rajčatová polévka s čočkou
V rendlíku rozpusťte máslo. Žloutky dejte do nerezové mísy, přilijte víno a ocet, mísu posaďte na hrnec s vodou a obsah mísy začněte šlehat metlou.... více o Holandská omáčka
Den předem dejte do misky fazole a kroupy, zalijte je studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Nenechávejte mísu na příliš teplém místě, směs... více o Hrstková polévka
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit... více o Lepenice s trhaným uzeným
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí... více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Nejprve upečte řepu. Položte ji na alobal, pokapejte olejem, osolte, přidejte tymián a stroužky česneku. Ten můžete lehce promáčknout rukou, aby se... více o Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olivový olej, cibulku nechte zesklovatět, přidejte tymián, rozmarýn, bobkový list, případně také olivovou... více o Fazolová polévka s klobáskou
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce. Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku... více o Pečené brambory s česnekem a citronem
Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, poté ho natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte. Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet,... více o Pažitková omáčka
Celou paličku česneku seřízněte ve čtvrtině. Zapékací misku promažte olivovým olejem a přidejte kousek másla. Následně přidejte bobkový list, rozmarýn... více o Rozpečený camembert s česnekem
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem. Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Kuřecí maso otřete, osolte a okořeňte. Orestujte zprudka na olivovém oleji, aby se maso po povrchu zatáhlo. Vyjměte z pánve. Žampiony nakrájejte na... více o Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami
Řapíkatý celer nakrájejte, orestujte na olivovém oleji, přidejte nakrájené papriky, celý česnek, bobkový list a restujte zprudka, ať paprika chytne... více o Polévka z paprik a rajčat