Kuře opláchněte pod vodou a osušte papírovými utěrkami Poté kuře vložte na plech a osolte a přidejte kmín. Vezměte slaninu a kuře s ní obložte po... více o Kuře na černém pivu
Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z... více o Domácí rychloutopenci
Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu.... více o Čalamáda
Rajčata pokrájejte na poloviny, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně je posypte solí, cukrem a oreganem. Plech dejte do... více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky... více o Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Papriky dejte na rozpálený gril nebo do trouby a opečte ze všech stran takřka dočerna. Poté je dejte do igelitového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit... více o Topinky s ricottou a grilovanou zeleninou
Okurku nakrájejte na čtvrtkolečka, papriky očistěte a pokrájejte na menší kousky, cherry rajčata nakrájejte na poloviny, cibuli očistěte a nakrájejte... více o Řecký salát s cizrnou
Připravte pesto. Většinu koriandru a další suroviny na pesto dejte do mixéru a umixujte nahrubo. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly... více o Mexický těstovinový salát
Všechnu zeleninu očistěte. Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zpěnit v hrnci na dvou lžících oleje. Přidejte řapíkatý celer nakrájený na tenké plátky... více o Letní bramboračka s rajčaty
Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, restujte asi 2 minuty. Přidejte rajčata, ochuťte cukrem, solí, pepřem a na mírném plameni... více o Cuketové cannelloni s ricottou
Cukety omyjte, podélně rozpulte a semínka vydlabejte lžičkou. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte, petrželku nasekejte, sýr nastrouhejte... více o Cukety plněné mletým masem
Do mísy robotu dejte mouku, sůl, tymián, na kousky pokrájené máslo a zakysanou smetanu, pomocí háku v míse umíchejte drobenku. Postupně přidávejte... více o Galetka se zeleninou
Batáty přepulte podélně, nakrájejte je na silnější plátky a povařte v osolené vodě, asi 5 minut. Poté je slijte a nechte zchladnout. Z cibulek... více o Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky... více o Bramborovo - hrášková polévka
Sušené houby si pár hodin předem namočte do horké vody nebo vývaru. Ječné kroupy vařte v osolené vodě alespoň půl hodiny nebo i méně podle jejich... více o Vánoční kuba se sýrem Raclette
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte. Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli... více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa si vybereme též dle vlastní... více o Pórkové hovězí na žampionech
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání.... více o Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte. Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán... více o Polévka Stracciatella alla romana
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky. Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,... více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Na náplň použijte klasický sýr Philadelphia, sůl, pepř, z bylinek dle chuti petrželku, tymián, řeřichu nebo estragon. Přidejte menší množství... více o Philadelphsko-kyjevský řízek
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Gril rozehřejte na střední teplotu. Žampiony pokrájejte na silnější plátky, dejte do misky, pokapejte trochou olivového oleje, přidejte tymián a... více o Topinka s grilovaným oštěpkem
V misce nebo hlubokém talíři si vymícháme marinádu z oleje, jemně strouhaného zázvoru a česneku, citronové šťávy. Filety lososa osolíme, opepříme,... více o Marinovaný losos
Do mixéru dejte česnek, žervé, jogurt, polovinu lístků máty, polovinu petrželky, po lžíci oleje a citronové šťávy a umixujte hladký, světle zelený... více o Květákové steaky z grilu
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na... více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme. K... více o Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Do šťávy z půlky citronu přidáme pepř a kmín. Losos touto směsí potřeme a necháme chvíli marinovat. Brambory uvaříme do měkka a slijeme přebytečnou... více o Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já zvolil... více o Vepřové s kapustičkami
Lososa osolte a opepřete, citron nakrájejte na kolečka. Na každý kousek ryby položte kolečko citronu, pár snítek tymiánu a obtočte jej dvěma plátky... více o Grilovaný losos ve slanině
Plech na muffiny vystříkáme olejem (nebo vymažeme máslem), rozložíme šunku, která nám vytvoří jakési košíčky. Do misky rozklepneme vejce, přidáme na... více o Vajíčkové muffiny se šunkou a avokádem
Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Lilky nakrájejte na plátky silné asi 0,5 až 1 cm. Osolte je a nechte v cedníku 15 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou utěrkou. Rajčata... více o Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata... více o Ratatouille IV.
Do hrnce dáme pokrájené brambory, vody dáme jen těsně nad ně, přisypeme pokrájenou kapustu, přidáme rozdrcený česnek, muškátový květ a osolíme. Směs... více o Šťouchané brambory nejen s kapustou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše... více o Dýňová krémová polévka s Paloučkem
Na kostičky pokrájenou dýni a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, snítku tymiánu a pod poklicí... více o Dýňovo - bramborové pyré
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na drobně pokrájeném špeku dozlatova. Ke konci smažení přidáme dle chuti kmín a necháme ho rozvonět. Přisypeme na... více o Dušené kapustové brambory
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou... více o Řepánky z bramborového těsta
Bulgur vsypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte dvě minuty. Poté odstavte z plamene a nechte pod poklicí 10 minut... více o Salát z bulguru
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do... více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Nejprve je potřeba najít vhodnou nádobu, která bude vyšší a úzká tak akorát na šířku tyčového mixéru. Dobře poslouží třeba skleněný půllitr. Do nádoby... více o Majonéza z mixéru
Na pánvi se silným dnem zahřejeme na středním plameni cukr, dokud se úplně nerozpustí. Mícháme každých zhruba 20 sekund a hlídáme, aby se karamel... více o Slaný karamel
Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,... více o Segedínský guláš z chytrého hrnce
Zapékací formu vymažte máslem, naskládejte do ní klobásky a cibuli pokrájenou na větší klínky. Formu dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20... více o Žába v díře
V míse smíchejte maso, vejce, nadrobno nasekanou jarní cibulku, většinu petrželky a na velmi malé kostičky pokrájené pečivo. Směs dochuťte solí a... více o Kapie plněné kuřecím masem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím připravte pesto: bylinky, ořechy, česnek a olej rozmixujte, dochuťte solí a pepřem. Pesto dejte... více o Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí
Zeleninu očistěte, mrkev a cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Přidejte cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka. Vše promíchejte a přidejte vejce... více o Cuketovomrkvové placky
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 15 minut. Pokrájejte ředkvičky, okurku a cibulky na kolečka. Kopr... více o Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem