Maso si očistíme a naložíme do oblíbeného koření. Dáme odpočinout na cca 30 minut do lednice. Do vysoké nádoby dáme všechny ingredience na dresink a... více o César salát s kuřecím a krutony
V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou... více o Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cukety omyjte (není třeba je loupat) a nakrájejte je na hranolky (můžete udělat i silnější plátky). Vejce prošlehejte se solí a pepřem. Strouhanku... více o Cuketové hranolky
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,... více o Cuketové lasagne
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na troše olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku... více o Tuňákové těstoviny
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na... více o Letní těstoviny
Do mísy dejte maso, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán, jemně pokrájenou cibuli a česnek, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř. Rukama vše... více o Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Medvědí česnek omyjte, dobře osušte a překrájejte na menší kusy. Začněte je mixovat s polovinou oleje. Pak přidejte ořechy, citronovou kůru a parmazán... více o Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Zeleninu očistěte, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a papriku pokrájejte na malé kostičky. Nejlépe v litinovém hrnci rozehřejte dvě lžíce... více o Mleté hovězí na salátu
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, dejte asi na 2 minuty do vroucí vody, slijte a zchlaďte ledovou vodou.... více o Těstoviny s brokolicí a ořechy
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky. Rozpalte hrnec... více o Zimní minestrone
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek pokrájejte na plátky, rajčata na poloviny. Jakmile začne voda na těstoviny vřít a vsypete je do... více o Toskánské těstoviny s fazolemi
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm lístky šalvěje. Opatrně šalvěj vyndejte na papírovou utěrku a k máslu nasypte najemno nakrájenou cibuli.... více o Těstoviny s dýní a kapustou
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a... více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Cibuli pokrájejte nadrobno a v pánvi orestujte na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek a restujte už... více o Těstoviny s rajčaty a čočkou
Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše... více o Myslivecké kuře s česnekovou polentou
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Vsypte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nasekaný česnek a minutu restujte. Vmíchejte... více o Arancini - risottové koule s ricottou II.
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou... více o Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme. Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu... více o Frittata
Slaninu nakrájejte na malé kousky, cibuli na klínky. Rozehřejte pánev a začněte opékat slaninu, je-li málo tučná, přidejte lžíci oleje, vsypte cibuli... více o Salát little gem se slaninou a parmazánem
Připravte pesto. Do mixéru dejte petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Cibuli, mrkev... více o Jarní minestrone s petrželovým pestem
Oddělte žloutek od bílku. K bílku přisypte trochu soli a vyšlehejte tuhý sníh. Do misky dejte vařené kuřecí maso, smetanu, žloutek a trochu... více o Svítek do polévky
Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte na pánvi na lžíci oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce, stonky pokrájejte, přidejte k cibuli, hlavičky zatím... více o Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, pancettu na kostičky. Ve vyšší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vše orestujte. Přidejte povolený hrášek, ochuťte... více o Těstoviny s pancettou a hráškem
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Omyjeme, oloupeme a nakrájíme batáty na plátky. V misce smícháme s olejem, rozmarýnem, pepřem a kořením na pečené brambory. Směs rozložíme na plech,... více o Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a... více o Kapustový pudink
Den předem, nejlépe odpoledne, osolte a opepřete maso a vložte do pekáče. Přidejte k nim bobkový list, 4 snítky tymiánu, 3 šalotky a česnek. Podlijte... více o Trhaný králík na krupicové kaši
Maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku a petrželku, směs osolte, opepřete, přidejte vejce a 3 lžíce polenty na zahuštění. Směs... více o Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se sójovou omáčkou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek a papriky na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zprudka... více o Těstoviny s kuřecím masem
Plátky toastového chleba opečte nasucho v troubě a v sáčku nebo ve food processoru nadrťte na drobky. Sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno.... více o Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Rajčata pokrájejte na poloviny, dejte na pekáč, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, lehce zasypte cukrem a sušeným oreganem. Dejte péct do... více o Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou
Začněte těstem. Mouku promíchejte se solí a pepřem, do směsi nahrubo nastrouhejte máslo a prsty udělejte drobenku. Přilijte vodu a vymíchejte pevné... více o Zeleninová galetka
Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte špagety a uvařte podle návodu na skus, 4 lžíce vody ze špaget uchovejte. Cibuli a česnek nakrájejte... více o Houbové aglio olio
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a... více o Těstoviny s pečenými rajčaty
Troubu rozpalte na 220 °C. Papriky rozložte na plech a pečte asi 30 minut, dokud slupka nezčerná. Poté je na 5 minut dejte do plastového sáčku, nechte... více o Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Slaninu pokrájejte na kostičky, cibuli nadrobno. Obojí zpěňte na pánvi na lžíci olivového oleje a restujte, dokud slanina nezezlátne a cibule nezměkne... více o Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Při jejich slévání uchovejte trochu vody. Kapusty očistěte a pokrájejte na poloviny,... více o Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 3 části. Na lehce... více o Pizza s blumami a parmskou šunkou
Troubu rozehřejte na 200 °C. Do misky dejte ricottu, přidejte nasekaný špenát, bazalku, prolisovaný česnek a muškátový oříšek. Osolte, opepřete a... více o Canneloni se špenátem a ricottou
Batáty důkladně umyjte, každý několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte do změknutí, asi 30–40 minut, záleží... více o Panenka s batátem a pestem
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno... více o Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Vývar přiveďte k varu a nasypte do něj hrášek a oloupané stonky chřestu (hlavičky odložte). Povařte 6 minut a poté slijte. Vývar uchovejte. Hrášek s... více o Zelené risotto s chřestem a krevetami
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse... více o Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme pokrájené mleté maso a opékáme do ztmavnutí. Dáme vařit vodu na těstoviny. Přidáme bylinky a kukuřici,... více o Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Mleté maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, přidejte vejce, sýr a strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a krátce zpracujte,... více o Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré
Brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2–3 lžíce oleje, naskládejte brambory, osolte se, opepřete a opečte postupně z... více o Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Do pekáče dejte rajčata, oloupané stroužky česneku a byliny. Na zeleninu rozložte plátky slaniny a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na... více o Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenké klínky a restujte asi minutu na troše oleje ve větším hrnci. Přidejte najemno nasekaný česnek a mrkev pokrájenou... více o Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte... více o Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě