Lilek pokrájejte na kostičky, posolte a nechte asi 10 minut vypotit. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, pokrájejte na kostičky cuketu, oloupejte... více o Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Piniové oříšky opečte nasucho na pánvi. Rajčata nakrájejte na kousky a s ostatními ingrediencemi vložte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud se... více o Pesto ze sušených rajčat
Rukolu omyjte a důkladně osušte. Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte dohladka. Hotové pesto ochutnejte a je-li potřeba, přidejte sůl.... více o Rukolové pesto
Špenátové listy omyjte a důkladně osušte. Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte dohladka. Hotové pesto ochutnejte a pokud je potřeba,... více o Špenátové pesto
Špagety dáme vařit do osolené vody. Připravíme si žloutky, parmezán a pepř které pořádně smícháme dohromady. Nakrájíme si na kostičky slaninu, kterou... více o Špagety Carbonara
Papriky opečte na grilu nebo v troubě tak, aby slupka zčernala. Dejte je na pár minut zapařit do igelitového sáčku a poté oloupejte a zbavte semínek.... více o Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Droždí rozdrobte do mísy, posypejte moučkovým cukrem a nechte rozpustit. Vmíchejte mouku, vodu, vejce, sůl, oregano a 2 lžíce oleje. Vypracujte pružné... více o Pizza roládky
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu. Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno... více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na... více o Květáková pizza
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na... více o Květáková pizza
Baby špenát nasekejte nadrobno, promíchejte ho se zakysanou smetanou, parmazánem a podrceným česnekem. Směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte... více o Portobello se špenátem
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a... více o Masové koule zapečené v rajčatech
Sušená rajčata rozmixujte se dvěma lžícemi nálevu, pinovými semínky, špetkou chilli, česnekem a kapary. Pastu promíchejte se strouhaným parmazánem. ... více o Špagety s pestem ze sušených rajčat
Připravte pesto: petrželovou nať, česnek, slunečnicová semínka a 3 lžíce olivového oleje rozmixujte nahrubo, promíchejte s nastrouhaným parmazánem,... více o Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,... více o Pečená dýně
Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc... více o Krůtí stehno s okurkami
Ovesné vločky zalijte vodou a nechte pár minut bobtnat. Nakrájejte slaninu na kostičky a nechte na středně rozpálené pánvi vypéct, vložte nakrájenou... více o Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně... více o Risotto s medvědím česnekem
Pstruha očistěte, osolte a opepřete. Z toastového chleba odkrojte kůrky a rozkrájejte ho na co nejmenší kostičky. Smíchejte je se smetanou a olejem,... více o Pstruh s bylinkovou krustou
Nakrájím suroviny na kolečka. Do rozehřátého hrnce dám přibližně 2 lžíce olivového oleje a přidám jarní cibulku ( nekrájím na jemno) a rovnou přidám... více o Minestrone
1. Těsto na pizzu vytvarujeme do tvaru srdce. Pomažeme kečupem Hellmann's Napoli s oregánem a bazalkou.Posypeme strouhaným sýrem, poklademe... více o Valentýnská pizza
Na nudličky pokrájený fenykl osmažíme na kousku másla dosklovata, poté přidáme i krátce osmažit pokrájenou šunku a nasekaný česnek, přidáme muškátový... více o Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit. Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme... více o Květákové makarony
Na tortillu natřeme libovolné množství rajčatového protlaku (lze použít i kečup) a naskladáme plátky šunky. Potom posypeme parmazánem (nebo libovolným... více o Tortillová pizza
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (řízky), lehce rozklepeme a pokládáme na alobal svisle vedle sebe tak, aby se navzájem překrývaly. Osolíme je a... více o Italská kuřecí roláda
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin. V hluboké pánvi... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme na nudličky pokrájenou šunku a rajčata,... více o Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Nejprve uvaříme těstoviny - doporučuji penne. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme cherry rajčátka, olivy a kapary. Po chvíli... více o Penne s rajčatovou omáčkou
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na lžičce olivového oleje. Osolíme a opepříme ho. Přidáme pokrájenou cibuli a... více o Těstoviny s kuřecím masem a kukuřicí
Já jsem Spaghetti Carbonara poprvé ochutnala asi před sedmi lety v italských Dolomitech a hned po prvním ochutnání jsem si je zamilovala. Od té doby... více o Spaghetti Carbonara
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. 2. Přidáme protlak a cca 4 lžíce vody. Důkladně rozmícháme, podle chuti osolíme,... více o Špagety s medovou omáčkou
Brokolici a cuketu si pokrájíme na menší kousky. Všechny ingredience smícháme. Poté tvoříme placičky a pokládáme je na rozpálenou pánev zakapanou... více o Placičky z brokolice a cukety
Nejprve důkladně omyjeme zeleninu. Nakrájíme ledový salát, do něj nastrouháme mrkev a promícháme. Dále nakrájíme zbytek zeleniny a znova promícháme i... více o Zeleninový salát s domácí zálivkou
Na pánvičku dáme trochu oleje, rozpálíme a na to dáme na kostičky nakrájené kousky lososa. Asi 5 minut restujeme a občas promícháme, aby se maso... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou a lososem
Do hrnce vložíme máslo, olivový olej, česnek a muškátový oříšek. Až se máslo rozpustí, přidáme krůtí (nebo kuřecí) prsa nakrájené na kostičky. Lehce... více o Těstoviny se špěnátem a krůtím masem
Začněte přípravou knedlíčků. V misce kuchyňského robota rozmixujte nakrájené kuřecí maso, strouhaný parmezán, vejce, nasekanou petržel a česnek do... více o Minestrone zelená s kuřecími knedlíčky
Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme a necháme cca 10 minut stát. Cuketu nakrájíme na kostičky a smícháme s grilovacím kořením (množství... více o Kuskus s cuketou a kukuřicí
Cibuli drobně pokrájíme a na oleji (nejlépe olivovém) osmažíme dosklovata. Přidáme zpěnit nasekaný česnek, přidáme rajčata a olivy (nejsou nutné). Vše... více o Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem
Slaninu zprudka opečeme na olivovém oleji, odstavíme a necháme v pánvi. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v hrnci, poté přidáme čerstvý nebo lehce... více o Noky se špenátem
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu... více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Rozválené listové těsto posypat parmazánem a bylinkami. Zaválet, nakrájet na dlouhé proužky a zatočit do vrtulí (spirál). Péci na 180°C 10 minut.... více o Listové vrtule
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl. Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky... více o Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem
Dáme si vařit vodu na těstoviny a mezitim si nakrájíme susená rajcata (bývají nalozená v oleji) italskou sunku proscitutto a zacneme pozvolna delat na... více o Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava. Nejprve... více o Boloňské ragú s tagliatele
Jedná se o obdobu receptu na klasickou italskou omáčku "carbonara". Celou přípravu je třeba dobře načasovat. Je to jednoduché, hotové za chvilku, ale... více o Špagety se slaninou a smetanovou omáčkou
Čistá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na obdélníčky. Majonézu, med a hořčici promícháme v hladký krém a zatím si ho uložíme do ledničky. Bude sloužit... více o Kuřecí nugetky s krémem
Špagety uvaříme al dente. Scedíme. V misce smícháme olej, parmazán a citronovou šťávu na hladkou kašičku. Přidáme ke špagetám a pořádně promícháme.... více o Spaghetti al limone
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a... více o Italské kari rizoto s králičím masem
Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek, houby a slaninu a opékejte 5 minut do... více o Pečené špenátové rizoto
Rozpálíme olej ve středně velkém hrnci, přidáme cibuli a smažíme téměř dozlatova. Přidáme česnek a smažíme asi 30 vteřin. Přidáme špenát (vaříme asi 1... více o Špenátová omáčka