Všechny suroviny bez brusinek důkladně promíchat, nakonec zlehka vmíchat brusinky. Pomazánka je pikantní, lehká a dobrá. (Trochu jako vzdálená...
více o Tvarohová pomazánka s brusinkami
Vinnou klobásu omyjeme a osušíme. Zaškrcením ji rozdělíme na 8 menších částí. Každý kousek klobásy svineme do tvaru šneka a upevníme párátky. Papriku...
více o Vinné klobásy grilované se zeleninou
Do misky nakrájíme na nudličky vepřové maso, přidáme na kousky rozkrájené broskve, šťávu z broskví, vodu, na kostičky nakrájenou papriku,...
více o Pikantní vepřové nudličky
Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je dobře pomačkáme. Promícháme se smetanou, křenem, ochutíme solí a cukrem. Vsypeme nadrobno nasekané...
více o Velikonoční omáčka
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do kterých jsme...
více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Meruňky pokrájíme na menší kousky (obojího by mělo být zhruba stejné množství). Zalijeme šťávou z meruněk a chuť...
více o Mrkvový salát s meruňkami
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, utřený česnek,...
více o Tousty alá Fomin
Do misky dáme nastrouhaný křen, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, pocukrujeme a nakonec promícháme ušlehanou smetanou.
Výborný k šunce, k vařeným a...
více o Smetanový křen
Oloupaná jablka nastrouháme, přilijeme k nim ocet a přidáme křen, cukr, trochu soli a lehce zamícháme.
Hodí se k vařenému hovězímu, k ovaru a k rybám....
více o Jablečný křen III.
Křen nastrouháme najemno. Smícháme s lučinou, přidáme majonézu a zakysanou smetanu, nastrouhané jablko a vajíčka. Opepříme osolíme a necháme 1 hodinu...
více o Pomazánka křenové pochutnání
Maso nakrájíme na větší kousky a na několik hodin jej společně s pokrájenými játry necháme proležet v marinádě (v chladničce).
Papriky a cibuli nebo...
více o Ďábelské jehly
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na jemná kolečka, přidáme strouhanou řepu a křen. Uvaříme 1 nakladač s octem a cukrem, přičemž množství vody dáme...
více o Červené zelí
Kotlety naklepeme a na okraji trošku nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme. Potom je na oleji z obou stran prudce opečeme do zlatova,...
více o Zbojnické kotlety II.
Všechny suroviny na omáčku promícháme na hladkou omáčku. Na talíře klademe po 1 plátku z každého druhu uzeného masa, přidáme studenou omáčku. Podáváme...
více o Uzené maso s křenovou omáčkou
Kysané zelí a cibuli nakrájíme a mrkev s jablkem nastrouháme, přidáme strouhaný křen a zalijeme smetanou. Dobře promícháme. Podáváme s pečivem....
více o Salát, co vás postaví na nohy
Maso rozdělíme na dva kusy a dobře osolíme. Polovinu natě jemně nasekáme, vmícháme křen, hořčici, bílek, strouhanku, pepř, cukr a dobče promícháme....
více o Jehněčí s kůrkou
Na nudličky rozkrájenou slaninu rozškvaříme na pánvičce, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okurky a kapii, na kolečka nakrájenou cibuli a...
více o Vinařské topinky
Maso nakrájet na kostičky, opepřit a osolit. Na oleji zpěnit drobně pokrájenou cibuli, přidat maso, opéct za stálého míchání. Posypat mletou paprikou,...
více o Minutkový kuřecí guláš II.
Do masa přidat strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici. Cibuli nasekat najemno, česnek prolisovat a vmíchat do krůtí hmoty. Podle chuti osolit,...
více o Krůtí sekaná
Zelí nakrouháme na tenké proužky, cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen a ostatní ingredience, důkladně promícháme. Napěchujeme do...
více o Ivanovický vitamínový salát
Nakrájíme prsíčka a vše smícháme dohromady, vznikne řidší hmota. Nabíráme lžicí a na rozpáleném oleji pečeme do zlatova placičky, které dáme na dobrý...
více o Křupavé placičky
Tvaroh a majolku rozšleháme metličkou do hustého jemného krému. Vmícháme pomerančovou šťávu, strouhané jablko a křen. Pokud potřebuje přisolit,...
více o Šunkové rolky s křenovým krémem
Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a necháme odležet do druhého dne v lednici. Odleželé maso narovnáme na sebe na suchý pekáč (plech), hustě posypeme...
více o Královský langet
Čínské zelí nakrájíme na kratší nudličky. Přidáme na drobnější kostičky nakrájené pomeranče a kiwi. Na jemno nastrouhané jablka, mrkev a křen. Štávu z...
více o Protichřipková bomba z čínského zelí
1. Troubu na 225 °C, na plech naskládat kolečka salámu a péci asi 7 minut. Pak na každé kolečko dát lžičku zakysané smetany, lístky bazalky naskládat...
více o Rychlé pohoštění 1. 2. 3.
Fazole smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka, tlačenkou nakrájenou na nudličky, nakrájenými vejci, solí a pepřem.
Polijeme octem, olejem, promícháme...
více o Salát z fazole a tlačenky
Plát masa naklepeme a osolíme. Křen smícháme s máslem a rozetřeme na maso. Svineme do rolády a převážeme. V pekáči na oleji zpěníme na kostičky...
více o Hovězí křenová roláda
Veku z předešlého dne nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Pak potřeme česnekem a taveným sýrem se šunkou, posypeme...
více o Cikánské toasty
Jourt smícháme s hořcicí, octem, majolkou nebo tatarkou, křenem, solí a pepřem. Uvařenou řepu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s jogurtovou směsí...
více o Salát z červené řepy II.
Převaříme 2 litry vody a 1 kg krystalového cukru a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme: 100 g drobně krájené cibule, 100 g strouhaného česneku,...
více o Lék pro sklerotiky (a kuchařky)
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží...
více o Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme. Je dobré obyčejné grilovací koření nebo koření Gyros. Opečeme na pánvi a naskládáme do pekáčku. Cibuli...
více o Kotletky s křenem a jablky
Zelí nakrájíme promícháme s jemně strouhaným křenem a hrubě strouhanými jablky a zakapeme olivovým olejem. Velmi zdravé, pro někoho i chutné....
více o Salát proti nachlazení
Jemně nastrouhaný křen smícháme s rozmačkaným česnekem, smícháme s kečupem a můžeme podávat k ovaru, pečenému masu, párkům, mazat na chleba nebo...
více o Křenová pochoutka
Zelí jemně nakrouháme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli o ostatní přísady a dukladně promícháme. Necháme přes noc v chladu odležet.
Naplníme do...
více o Hlávkové zelí s křenem
Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme,...
více o Dušená červená řepa se smetanou
Vařenou prochladlou řepu nastrouháme na širší nudličky, smícháme s jemně nastrouhaným křenem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme k pečením....
více o Salát z červené řepy s křenem
Salám umeleme, dáme do misky a přidáme strouhaný křen, majolku, část vajec nakrájených na kostičky, přisolíme dle chuti a promícháme. Mažeme na chleba...
více o Křenová pomazánka se salámem
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji.
Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl...
více o Hejkalův guláš
Očištěné, na kostky nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme a opepříme, přidáme plátky cibule a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou,...
více o Guláš výtoňských lodníků
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a...
více o Ovarové koleno s jablkovým křenem
Troubu předehřejte na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme,...
více o Losos s paprikami
Plátky sýra stočíme do kornoutku a upevníme párátkem.
Změklé máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh a s trochou smetany vyšleháme v hladký krém,...
více o Sýrové kornoutky plněné pikantním tvarohem
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto...
více o Silvestrovské fondue
Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s...
více o Žampionový salát s vejci
Jazyky očistíme a uvaříme s cibulí a kořením doměkka. Na oleji zpěníme mouku a rozmícháme s bujónem na hladkou jíšku, dochutíme solí, pepřem,...
více o Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček.
Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje...
více o Nakládané zelí
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme ze všech stran, případně použijeme vařené maso z polévky.
Maso rozmixujeme s cibulí, osolíme, opepříme a...
více o pomazánka - z krůtího masa