Jednotlivé díly králíka osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu, ale pouze z jedné strany. Na pekáč poskládáme neobalenou stranou dolů....
více o Poloobalovaný králík
Větší plátky hovězího nebo vepřového masa si jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje si osmažíme cibuli pokrájenou na plátky, kterou pak...
více o Roládky v houbové omáčce
Nastrouhaný sýr a 2 žloutky smícháme v misce. Z bílků si připravíme tuhý sníh, který vmícháme do sýrové hmoty. Z promíchané sýrové hmoty rukou děláme...
více o Karbanátky z 30% eidamu
Z ingrediencí si připravíme hodně vláčné bramborové těsto, které namačkáme rovnoměrně na dno pekáčku - 32 X 22 cm (nejlépe dlaní potřenou olejem)....
více o Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky...
více o Vepřové kotlety podle tchyně
Špenát připravíme přesně podle návodu, osolíme a opepříme.
Brambory uvařené v šupce oloupeme a nastrouháme. Špenát, brambory, vejce a strouhanku...
více o Bramborové placičky se špenátem
Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření ...
více o Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Rybu osolíme a opepříme, potřeme olejem a položíme do zapékací mísy vymazané máslem. Do předehřáté trouby dáme rybu na 15-20 minut zapéct. Ušleháme...
více o Ryba třeboňské hospodyně
Kuře naporcujeme na menší díly, omyjeme, osušíme, potřeme olejem s kari kořením a solí. Uložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu odležet....
více o Kari kuře v trojobalu
Maso a všechny další suroviny dáme do mísy, důkladně promícháme, v případě, že je směs řídká, přidáme strouhanku.Z masa uděláme kuličky, které před...
více o Zahradní hamburgery - grilované
Na troše oleje necháme za stálého míchání rozpustit kvasnice. Přidáme k nim lžíci strouhanky a jedno vejce a za stálého míchání vytvoříme smaženici,...
více o Kvasnicová polévka se zeleninou
Lilek podélně rozkrájíme na půl centimetrové plátky (kraje použijeme do náplně), potřeme olivovým olejem a dáme na 15 minut péct do trouby. Mezitím...
více o Lilkové závitky - zapečené
Kuřecí křídla si očistíme, konce křídel odsekneme a mezi klouby kůži nařízneme, aby se nám při pečení křídla nezvedala a byla stejnoměrně opečená....
více o Obalovaná česneková křidélka
Brambory uvaříme i se slupkou, ještě teplé oloupeme a dobře rozmačkáme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V panvi rozehřejeme olej, dáme smažit...
více o Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry
Mleté maso, sýr a vejce si řádně promícháme, ochutíme solí, pepřem a dle potřeby zahustíme strouhankou nebo rozmočenou žemlí. Do směsi můžeme přidat i...
více o Mletý sýrový řízek s uzeným masem
Vepřové maso pokrájíme na plátky, nakrojíme strany plátků a naklepeme je. Drůbeží řízky, pokud jsou vysoké, prokrojíme - snížíme. Česnek utřeme se...
více o Šťavnaté česnekové řízky
Plech pomažeme olejem. V misce smícháme strouhanku, sýr a papriku. Cuketu obalíme po obou stranách v jogurtu a potom ve strouhankové směsi. Obalenou...
více o Smažená zelenina po italsku
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením....
více o Tvarohové brambory - zapečené
Maso pokrájíme na hranolky 2,5 x 8 cm(z vepřového masa děláme slabší), které osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové...
více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit celou očištěnou kořenovou zeleninu, kuřecí křídla (nemusí být, ale vývar je chutnější) a stroužek česneku,...
více o Vývar se šunkovými knedlíčky
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme...
více o Plněné žampiony špenátem
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou...
více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Na pečícím papíře si rozválíme listové těsto a vložíme do dortové formy nebo pekáče.
Po celé ploše naukládáme podélně rozpůlené banány (řeznou stranou...
více o Skrytý banánový koláč
Mleté maso dochutíme kari, pepřem a solí, řádně smícháme s vejcem a moukou a necháme proležet, nejlépe přes noc v chladu. Z mleté směsi tvoříme vlhkou...
více o Smažené kari šištičky
Nivu a eidam nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky. Smícháme a přidáme 2 vejce, cca 4 lžíce mouky a vše uhněteme v hmotu. Ze směsi tvoříme...
více o Sýrové kuličky se šunkou
Celer oloupeme, pokrájíme na plátky a uvaříme doměkka (nerozvařit!) v osolené vodě s citronovou šťávou. Pak scedíme a necháme vychladnout. Ze starších...
více o Celer s uzeným masem - zapékaný
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem). Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku a kousky...
více o Jednohubky z vinné klobásy
Mleté maso osolíme, přidáme vejce, sýr, koření dle chuti, osolíme a řádně promícháme. Tvoříme malé kuličky vlhkou rukou, které buď obalíme ve...
více o Jednohubky z (mini) karbanátků
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se...
více o "Péřová" bublanina
Lilek pokrájíme na půlcentimetrová kolečka, která osolíme a necháme cca 1/2 hodiny vypotit. Pak kolečka dobře vysusíme ubrousky (utěrkou) a naskládáme...
více o Lilkové koláčky
Játra umeleme a po nich ve strojku umeleme i housky navlhčené ve vodě (vymačkané). Přidáme žloutky, vlažné máslo, sůl, pepř, česnek a prášek do pečiva...
více o Svítek játrový
Nejdvěčnější jídlo od maminky, když jsem byla malé prtě.
Nejprve oloupeme jablka a nastrouháme na hrubo. Zalijeme je šťávou z 1citrónu a osladíme je...
více o Jablečné knedlíky
Hrnky(4 čajové)si důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo perníkem.Než je budeme potřebovat,vložíme je do chladna,nejlépe do lednice....
více o Mandlové knedlíky-hrníčkové
Kapustu uvaříme v osolené vodě, asi tak půl hodinky podle toho jak máte velkou kapustu, aby byla měkkoučká. Po uvaření rozkrájíme na malé kousky,...
více o Kapustové karbanátky jak je dělám já
Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán ...
více o Bramborový pekáček nejen z brambor
Maso si pokrájíme na plátky a pak na kousky stejně velké jako půlcentimetrové plátky uzeniny a sýra. Střídavě napichujeme na špejli s hrotem....
více o Špízy se sýrem a uzeninou
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě ...
více o Smažený obalovaný květák
Klobásu rozdělíme na čtyři porce, stočíme do šneku a naskrz propíchneme křížem špejlemi nebo párátky.
Do třech hlubokých talířů si připravíme mouku,...
více o Vinná klobása v trojobalu
Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme. V hrnci...
více o Sopa de ajo
Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a...
více o Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
Cuketu oloupeme a nakrájíme asi na půl centimetru vysoká kolečka. Vykrájíme středy kroužků, protože jsou hořké. Kroužky dáme na talíř s ubrousky a...
více o Obalované cuketové kroužky
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Kuřecí maso si pokrájíme na stejně velké kousky, ty okořeníme a mírně osolíme. Sýr si pokrájíme na...
více o Sýrovo-kuřecí špízy
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíž ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s...
více o Nadívaná kedlubna
Maso omyjte a naporcujte 8 vyšších řízků. Do každého vyřízněte kapsu, do ní vložte plátek šunky a plátek sýru. Řízky spíchněte párátkem osolte,...
více o Řízek krůtí Cordon Bleu
Na proužky pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na oleji. Plátky masa tence naklepeme, nasolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek...
více o Závitky s cibulovou náplní
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku oleje,...
více o Obrácené řízky na zelenině
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku...
více o Játrové knedlíčky od Bohdalky
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci, poprašte moukou a zalijte asi litrem a čtvrt studené vody. Uveďte do varu, vsypte zelí, osolte, přidejte kmín a na...
více o Polévka zelňačka s bramborovými rybkami