Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme... více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným... více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,... více o Plněná krkovička
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a... více o Chřest smažený v trojobalu
Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, které vložíme do zapékací misky. V misce utřeme majonézu s hořčicí, bílým vínem a citrónovou šťávou. Ochutíme... více o Zapékaná kuřecí prsa
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vajíčko, sůl a olej. Vzniklé těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme ho na menší obdélníky a... více o Rolky bez kynutí, plněné šunkou, sýrem a cuketou
1.Brokolici si rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Společně dáme do hrnce a povaříme cca 5 minut. Poté scedíme a... více o Karbanátky z brokolice
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem,... více o Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Chléb nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájené uzené, žampiony, česnek, řapíkatý celer. Promíchejte... více o Bezlepková nádivka s uzeným
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, přidejte na másle orestovanou nakrájenou slaninu, cibuli a řapíkatý celer. Vše promíchejte a přidejte na... více o Koláčky s jablky a slaninou
Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s citronovou kůrou a 50 g cukru, bílky vyšlehejte s 50 g cukru na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte. Pak... více o Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Oddělte žloutky od bílků a utřete je s cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a solí a sníh zapracujte do žloutků. Vmíchejte... více o Staročeský jablkový nákyp
Mléko s polovinou cukru a solí přiveďte k varu. Teplotu snižte a za stálého míchání vsypte krupičku. Vymíchejte hladkou hustou kaši. Pak do ní... více o Krupicový nákyp s jablky
Do mouky přidejte špetku soli a 2 vejce. Smíchejte a pomalu přidávejte 100 ml vody. Vypracujte měkké vláčné těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Maso... více o Knedlíčky s vepřovým
Oškrábeme brambory a dáme je do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit. Nachystáme si řízky, vejce, mouku a strouhanku. Řízky obalíme takto: Vejce, Mouka... více o Kuřecí řízek s brambory
Rozehřejte lžíci oleje a orestujte jemně nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a drcený česnek, osolte, opepřete a 2 minuty provařte. Fazole s citronovou... více o Placičky z bílých fazolí
Rozehřejte ghí a opečte na něm rýži. Zalijte ji vodou tak, aby byla ponořená na šířku prstu, osolte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 15 minut... více o Rýžové koláčky
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte.... více o Sekaná s kuřecími játry
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout. Krůtí prsa namelte najemno,... více o Krůtí sekaná s paprikou
Maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, vejcem, nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, osolte a opepřete. Šunku rozmixujte s lučinou a... více o Sekaná s šunkovou pěnou
Na oleji orestujte jemně nasekanou cibuli, přidejte houby a nasekaný česnek, osolte, opepřete, přidejte kmín a opékejte. Až houby změknou, přidejte... více o Sekaná s houbami a špenátem
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme v jedné míse společně s cukrem, vanilkovým cukrem a herou (z bílků ušleháme v druhé míse sníh na... více o Rychlá buchta s ovocem
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem. Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce. Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku... více o Špekové knedlíky s máslem
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji z obou... více o Kapr v trojobale
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v... více o Vinná klobása v těstíčku
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte a rozšťouchejte na kaši. Nechte vychladnout. Lososa očistěte a... více o Lososové krokety s kokosem
Z bílků ušleháme sníh s částí cukru. Zbylou část cukru šleháme se žloutky, kakaem, přidáme strouhanku prášek do pečiva a střídavě přidáváme polohrubou... více o Dort s nugátovou čokoládou a ovocem
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým... více o Králičí karbanátky s bramborovou kaší
Mrkev a petžel nakrájejte na malé kostičky a orestujte na másle dozlatova, přidejte růžičkovou kapustu a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Zalijte... více o Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách... více o Zapečené brambory s uzeným
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte... více o Kaldoun s játrovými knedlíčky
Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte... více o Posvícenské koláčky I.
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa
Korpusy rohlíčků: Bílky a krystalový cukr vyšlehat nad párou v tuhý sníh. Jemně vmícháme namleté ořechy, pokud je řídké, tak dohustíme strouhankou ... více o Plněné ořechové rohlíčky
Máslo nechte změknout, rozmíchejte v něm citronovou šťávu, posekané bylinky, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Udělejte z něj 4 válečky a ty nechte v... více o Kyjevský řízek
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky... více o Řízky z hlívy
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do... více o Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,... více o Kapustové karbanátky po našem
Recept je velmi jednoduchý a kdo si myslí, že obalovat fazolku po fazolce bude pracné, mýlí se. Můžeme je klidně obalovat po pěti-šesti kouskách a... více o Smažené fazolky
Patizony zbavíme slupky a jader a nakrájíme na kostičky velikosti sousta. Ty zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem, smočíme v sojové omáčce a... více o Patizonové kostičky
Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem... více o Květákové řízky
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme. Dále si nastrouháme... více o Chlebové karbenátky č. 2.
V mixéru rozmixujte maso. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, vejce, worcestrovou omáčku, sůl podle chuti a parmazán a smíchejte. Na pánvi... více o Lososové 'kroketky'
Uvaříme rýži, vsypeme do mísy, kde ji necháme vychladnout. Na pánvi opražíme nakrájenou cibuli a přidáme do mísy k rýži. Poté přidáme třený česnek.... více o Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Rohlíky a maso nakrájejte na kostky. Listy špenátu spařte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat na cedníku. V míse zalijte nakrájené rohlíky... více o Nádivkový beránek
Hrušky omyjeme a nakrájíme na kolečka, orestujeme na pánvi na másle. Tvaroh vyšleháme s vejcem, cukrem, pudinkem. Listové těsto rozválíme, natřeme na... více o Hruškový závin II.
Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme Podravkou a pepřem. Hnětením spojíme v jednolitou hmotu. Maso necháme několik hodin v chladu... více o Čevapi
Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou).... více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z... více o Sýrové krokety se špenátem