Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky...
více o Krůtí karbanátky s koriandrem
Lilky propíchejte vidličkou a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C. Upečené lilky dejte do mísy, zakryjte poklicí a nechte pár minut...
více o Lilkové kuličky v domácí briošce
Kuličky z veganského mletého masa (dá se koupit v obchodě Lidl) osmažíme ze všech stran na tenké vrstvě oleje, a poklademe na papír.
Ke zbytku oleje...
více o Veganské masové koule
Kroužky cibule ponořte do misky 1 (směs s moukou) A ujistěte se že jsou plátky dobře pokryté ze všech stran,kroužky dáme na stranu a spojíme směs 1...
více o Cibulové kroužky
Troubu rozehřejte na 200 °C a nastavte na grilování. Zeleninu omyjte a osušte, hlávky pak choi i ředkvičky pokrájejte na poloviny, naskládejte na...
více o Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi rozpalte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a 3 minuty restujte. Mangold nebo jiné...
více o Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku dosklovata. pak přisypeme drobně pokrájenou slaninu a dosmažíme lehce dozlatova, přidáme na plátky...
více o Rohlíkové pleskačky (placičky) s houbami
Očištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů,...
více o Řízky z václavek
Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekaný česnek a kukuřici, asi 2 minuty. Přesypte do misky a nechte zchladnout.
Pánev vytřete...
více o Sýrové krokety s kukuřicí
Sýr dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře strouhal nebo velmi drobně pokrájel. Nastrouháme ho do mísy, přidáme drobně pokrájený stehenní nebo...
více o Hermelínovo-kuřecí řízečky
Papriky nasucho opečeme v troubě na pánvi nebo grilu, dáme pod pokličku nebo do igelitového sáčku a necháme spařit, aby šly dobře oloupat. Po...
více o Smažené plněné papriky
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8...
více o Briošková roláda s masem a sýrem
Bylinky omyjte, nasekejte najemno a smíchejte se strouhankou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej. Cibulku nakrájejte nadrobno, utřete česnek a spolu...
více o Těstoviny s piniovými oříšky a bylinkami
Kuřecí řízky pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou šunku, nastrouhanou Nivu, vejce, nastrouhaný nebo rozetřený česnek,...
více o Kuřecí placičky s Nivou a šunkou
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, která mícháme do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a...
více o Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části.
Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici.
Mezitím nastrouhejte...
více o Křehký jablečný koláč
Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na velké plátky, osolte a okořeňte.
Rozložte je na pracovní desku a na každý kus masa položte plátek šunky a...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Kuřecí stehenní řízky jen lehce naklepejte rukou a z obou stran osolte a opepřete.
Do misky dejte strouhanku, na jemno mleté vlašské ořechy,...
více o Stehenní řízky v ořechovém kabátku
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte...
více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Namlátit maso na 1/4 výšky, obalit ve strouhance, odložit a nechat 10 min odpočinout.
Rozehřát olej na střední teplotu, po rozehřátí přidat prsa a...
více o Řízek s citronovou šťávou
Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a...
více o Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme špenát, podusíme, osolíme a opepříme.
Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme vejce, smetanu,...
více o Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky...
více o Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, vejce a sůl. Vypracujte hladké měkké...
více o Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Nivu pokrájíme na zhruba centimetr silné plátky. Ty obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pak ještě jednou ve vejcích a...
více o Smažená Niva v trojobalu
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře...
více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
Kozí sýr rozkrájejte na 12 kousků a každý obalte nejprve v mouce, v rošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalený sýr nechte odpočívat zhruba 20...
více o Salát s fíky a smaženým kozím sýrem
Plátky masa osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Obalíme ve strouhance, kterou na řízky trošku přimáčkneme, pak tu přebytečnou mírně oklepeme....
více o Zeleninové řízky naruby
Rozpalte gril. Mleté maso vložte do mísy a přidejte najemno nasekanou cibuli, petržel a propasírovaný česnek. Přidejte vejce, strouhanku a římský kmín...
více o Kofty s tzatziki
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat...
více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,...
více o Smažený květák s domácím dipem
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a...
více o Masové koule zapečené v rajčatech
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.
Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá...
více o Štrúdl s hroznovým vínem
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.
Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme...
více o Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Mleté maso opepříme, přidáme vejce s vodou a dobře promícháme. Přidáme strouhaný sýr a dle slanosti sýru a slaniny směs dosolíme.
Vše řádně promícháme...
více o Masovo-sýrové roládky ve slanině
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, vodu a koření dle chuti + sůl. Vše dobře propracujeme, dle potřeby zahustíme čerstvě rozmixovanou strouhankou ...
více o Mleté španělské roládky
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno...
více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Plátky krkovičky po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, z jedné strany opepříme a osolíme a na druhou stranu plátku položíme nitě...
více o Řízky od Malé Fatry
Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a...
více o Rybí karbanátky s jarní cibulkou
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté....
více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Mladou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy i se slupkou.
Pokrájíme si uzené maso na jemno a sýr nastrouháme na struhadle. Je jedno, zda...
více o Uzené cuketové placičky