Nakrájené houby osolíme, pokmínujeme a dusíme na cibuli.
K udušeným houbám přidáme v mléce namočenou žemli, okořeníme podle chuti, přidáme vejce a...
více o Houbové karbanátky IV.
Bílky šleháme s cukrem do tuha a vložíme do vodní lázně. Zahříváme (ale nevaříme)a za stálého míchání šlehačem vmícháme ořechy a strouhanku. Mírně...
více o Nevšední nugátové rohlíčky
Veku nakrájíme na plátky, 2 krajíčky vždy spojíme rozmačkaným ovocem smíchaným s cukrem. Rychle namočíme do mléka se žloutkem,do rozšlehaných vajec a...
více o Bohatí rytíři
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky cca 3 mm promícháme s vejci, osolíme a zahustíme strouhankou.
Na rozpálené pánvi opečeme na obou stranách a spolu se...
více o Super snídaně
Omyté a očištěné papriky podélně rozpůlíme, plníme ochuceným mletým masem (do mletého masa přidáme vejce, sůl, pepř, papriku, majoránku, prolisovaný...
více o Plněné papriky po balkánsku
Na párátka nebo asi 5cm dlouhé špejle dáme postupně: plátek bramboru (0,5cm - 1cm), plátek Vysočiny, zarovnaný plátek sýra, opět plátek vysočiny a...
více o Pišvindy
Vymícháme mleté maso s kořením a vejci, spojíme strouhankou a naplníme směsí cibuli, ve které jsme vyřízli střed.
Upravenou cibuli vložíme do pekáčku...
více o Zapékaná cibule
Naklepat maso, osolit, okořenit. Posypat strouhankou a zaklepat paličkou z obou stran.
Obalit v těstíčku. Možno přidat trochu Vegety.
Osmažit na pánvi...
více o Řízky "naruby" IV.
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama...
více o Sekané karbanátky
Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme...
více o Kapr po provensálsku
Z masa, sýra, petrželky, koření a jednoho vejce vytvoříme hmotu, z ní vytvarujeme menší šišky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme....
více o Masové šišky se sýrem
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme,...
více o Šišky ze zbytků drůbeže
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme...
více o Zadělávaný květák s knedlíčky
Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně...
více o Maso v mase
Postup jako u rizku s tim, ze s vejcem rozslehame horcici a do strouhanky vmichame sezamova seminka. Po obaleni dame na 15 minut do lednicky...
více o Specialni jehneci kotlety
Umletý bůček vložíme do mísy a zalijeme studeným mlékem tak, aby mléko přesahovalo objem mletého masa. Uložíme do chladničky a necháme odležet do...
více o Pražské řízky z mletého bůčku
V míse utřeme Heru s práškovým cukrem, žloutky, špetkou soli a strouhanou citronovou kůrou. Poté přidáme mouku, kvásek a vše zaděláme asi 1/4 l...
více o Babiččina bábovka
Kapustu uvaříme ve slané vodě a pak jemně nakrájíme.
V misce umícháme máslo, vejce, na másle usmaženou cibulku, sůl, pepř, muškátový květ a uzené maso...
více o Kapustové karbanátky III.
Maso nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme také na nudličky a rozškvaříme na oleji. Přidáme maso a za stálého míchání prudce opékáme asi 2 minuty....
více o Minutkový kuřecí guláš
Na pánvičce osmažíme cibulku dozlatova zároveň se slaninou a poté přidáme jedno vejce a zamícháme. Potom si naklepeme kuřecí prsíčka, na která dáme...
více o Kuřecí řízek BONAPART
Připravíme běžné těsto na palačinky, jen bude slané chuti. Na pávni z těsta upečeme silnější palačinky. Každou z nich naplníme trochou nastrouhaného...
více o Plněné smažené palačinky
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali, smícháme se solí, pepřem nastrouhanou nivou, kysanou smetanou, spařenými rajčaty,...
více o Plněné brambory IV.
Brambory uvaříme a vychladlé nastrouháme na hrubém struhadle. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme rozmačkaný česnek, nastrouhané...
více o Bramborový prejt
Rohlíky nakrájíme na kostičky, slaninu také. Z jednoho vajíčka odebereme žloutek a bílek dáme stranou.
V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a na něm...
více o Slaninové knedlíky II.
V míse utřeme žloutky s cukrem, vmícháme změklou heru, tvaroh, mléko a nakonec mouku smíchanou s prdopečem. Do těsta pak lehce vmícháme tuhý sníh z...
více o Tvarohová bábovka VI.
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků housek v něm jednou stranou...
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Maso naklepeme osolíme a opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhánce a pak ve vajíčku a dáme opéct na panev.
Do zapékací mísy, kterou jsme trochu...
více o Řízky na rubo
Čokoládu na vaření nahřejeme, přidáme moučkový cukr, žloutky, vmícháme tuhý sníh a strouhanku s práškem do pečiva - upečeme. Po upečení rozkrojíme na...
více o Ořechové řezy
Čokoládu na vaření nahřejeme, přidáme moučkový cukr, žloutky, vmícháme tuhý sníh a strouhanku s práškem do pečiva - upečeme.
Po upečení rozkrojíme na...
více o Ořechové řezy VIII.
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně...
více o Karbanátky z hlívy ústřičné
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou...
více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat.
V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát,...
více o Špenátový nákyp s uzeným masem
Kuřecí řízky jemně naklepeme a podélně rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa.
Pak je osolíme a do vytvořené kapsy dáme plátky šunky, tvrdého sýra a...
více o Plněné kuřecí řízky II.
Maso smícháme s vejcem, kořením a moukou, přidáme na kostičky nakrájený sýr a pokrájené houby, které před přípravou namočíme do horké vody....
více o Curry kuličky se sýrem
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a ve vajíčku a opečeme na oleji, naskládáme do pekáče a proložíme slaninou. Vše posypeme...
více o Řízky naruby s pečeným bramborem
Rýži uvařime s nadrobno nakrájenými oloupanými rajčaty.
Smícháme vejce s rýží (můžeme přidat parmazán a muškátový oříšek). Nabereme polovinu lžice...
více o Suppli al telefono
Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků...
více o Slovácké klobásky
Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme...
více o Přerovský krůtí řízek
Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme 20 minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky, neplníme.
Vaříme 3-5 minut podle...
více o Tvarohové knedlíky s borůvkami
Květák (mladé zelí, kapustu) rozebereme na přiměřené kousky a ovaříme ve slané vodě, ne příliš do měkka.
Na oleji osmahneme cibulku, zasypeme krupicí,...
více o Květákový nákyp II.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz
Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou...
více o Plněné žampiony III.
Plátky masa obalujeme v mouce, vejci rozšlehaném v mléce a nahrubo rozdrcených kukuřičných lupíncích smíchaných se strouhankou....
více o Krůtí řízečky s kukuřičnými lupínky
Maso podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, dětskou krupici, 1 posekanou cibuli a vše promícháme. Ze směsi utvoříme koule velikosti...
více o Božské koule
Bramborové těsto připravíme podle návodu na obale.
Z části těsta uděláme tenké válečky (asi 1 cm silné), krájíme na tenké proužky a mezi dlaněmi...
více o Ovocné knedlíky a šišky