Maso smícháme s kořením, vejcem, mlékem, solí a pepřem, přidáme nakrájenou cibulku, petržel. Strouhanku přidáme dle potřeby, natlačíme do malých...
více o Beránek pro chlapa
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel,...
více o Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kostky. V hrnci s vařící vodou povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a rozšleháme s mlékem a muškátovým...
více o Golden Cottage Pie
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin...
více o Smutná makrela
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
Pak těsto rozdělíme na 3-4 díly,...
více o Štrůdl ze šlehačky
Smícháme ingredience na těsto - mouku, cukr, žloutky atd. a postupně doléváme mléko dle potřeby. Těsto by nemělo být řídké ani tuhé, je to taková...
více o Mřížkový koláč naší babi
Bůček a játra nakrájíme na kostičky, přidáme ostatní suroviny a smícháme. Směsí naplníme salámový nebo tlačenkový sáček (v nouzi použijeme mikrotenový...
více o Tlačenka ala čína
Namočíme strouhanku (ale tak, aby byla mokrá, ale neplavala), přidáme ji k mletému masu, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme, přidáme...
více o Keeftedes - rodinné Ťofty
Rozpustíme sádlo, na které rozdrobíme kvasnice. Necháme rozpustit a mícháme tak dlouho, až začnou vonět. Potom stáhneme z ohně a necháme trochu...
více o Kvasnicové knedlíčky do polévky
Okraje žebírek 2x mírně nakrojíme, aby se žebírka nekroutila a rukou naklepeme. Přísady na marinádu smícháme, zalijeme žebírka a v chladničce necháme...
více o Jehněčí žebírko s Nivou
Uvedené suroviny na těsto smícháme dohromady, prohněteme a vzniklé těsto než připravíme náplň zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Do hrnce...
více o Slaný koláč se zakysanou smetanou
Varianta A): pórek nakrájíme na kusy zhruba 7 cm. Ponoříme do vařící osolené vody a necháme povařit 2 minuty. Vyjmeme, prostředek vytlačíme a...
více o Marokánská fantazie
Filety položíme na pečící plech, který předtím potřeme slabě tukem, nebo bez tuku na papír na pečení. Trochu osolíme, opepříme, a posypeme nejdříve...
více o Jednoduchá pečená ryba
Brambory nakrájíme na kolečka a uvaříme je. Pak je osmažíme na oleji. Rýži uvaříme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme ve strouhance, pak...
více o Alimantanský sen
Uvařené těstoviny smícháme nakrájenými rajčaty a olivami, Nivou, kukuřicí a dvěma vejci. Posolíme, dochutíme a zapečeme v troubě. Na rozehřátém másle...
více o Těstoviny Helenka
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v trojobalu a důkladně osmahneme z obou stran na oleji. Poté osolíme a opepříme.
Podáváme...
více o Játra jako řízek
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a pak vložíme připravené maso, ale...
více o Masový dort
Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto,...
více o Karásci
Králíka vykostíme, maso umeleme a zvážíme. Připravíme si stejné množství uzeného masa, které také umeleme. Do masové směsi přidáme asi 2 vejce a...
více o Králičí vídeňský pudink
Zpracujeme směs z mletého masa a ostatních ingrediencí, vejce podle počtu porcí uvaříme na tvrdo, oloupeme, a zabalíme buď celá nebo půlky do směsi z...
více o Pštrosí vejce III.
Dýni nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou dýni rozmačkáme vidličkou, zahustíme strouhankou a necháme chvíli odstát. Pak přidáme vejce...
více o Dýňové bramboráky
Kuřecí maso nadrobno nasekat. Cibuli, petrželku, řapík celeru a chilli papričku (kdo má rád ostrá jídla, nechá semínka, jinak vyhodit) nakrájet...
více o Pikantní kuřecí karbanátky
Kotlety osolíme, opepříme a prudce z obou stran opečeme. Potom je obalíme ve směsi strouhanky a sekané natě. Vložíme na pekáč a při 200 °C pečeme do...
více o Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou
Maso rozdělíme na dva kusy a dobře osolíme. Polovinu natě jemně nasekáme, vmícháme křen, hořčici, bílek, strouhanku, pepř, cukr a dobče promícháme....
více o Jehněčí s kůrkou
Do kastrolku dáme olej a med a zahřejeme. Přidáme hořčici a pepř. Promícháme a touto směsí potíráme maso a obalíme ve strouhance. Uložíme do...
více o Kachní prsa v medovém těstíčku
Maso nakrájíme na nudličky (ze dvou prsou cca 15-20 nudliček), promícháme s prolisovaným česnekem, podle chuti koření na pečené kuře a necháme do...
více o Kuřecí "placičky" na česneku
Žloutky ze 6 vajec ušleháme s cukrem do husté hmoty, přidáme mleté ořechy, strouhanku a prášek do pečiva. Opatrně vmícháme sníh z bílků a dort dáme...
více o Dort farní kuchařky
Tvaroh, vajíčko smíchat rukou dohromady. Pomalu přidávat jemnou strouhanku do té doby, než jdou udělat malé - asi 3 cm kuličky. Ty hodíme na cca 4-5...
více o Tvarohové knedlíky
Na omáčku namočíme veku do smetany (jen tolik smetany, aby ji veka vsákla) a s ostatními přísadami dobře rozmixujeme. Necháme vychladit.
Eidam a...
více o Sýrový šašlik
Toastový chleba rozdělíme po dvojicích, jeden natřeme kečupem, druhý tatarkou. Poklademe salámem (šunka, anglická slanina), plátkem sýra a přiložíme k...
více o Toasty v dvojobalu
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté...
více o Masové karbanátky
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli...
více o Karbanátky z ovesných vloček
Čtvrky kuřete stáhneme z kůže, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč vymažeme změklým máslem a naskládáme do něj obalené čtvrtky. Zalijeme šlehačkou ...
více o Kuře po Farsku
Nastrouháme na jemno Nivu a droždí a dál postupujeme jako při přípravě masových karbanátků. Do rozstrouhaného sýra a droždí přidáme vajíčko, majoránku...
více o Nivové karbanátky
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Na pánvičce rozškvaříme kostičky slaniny, osmahneme cibuli nakrájenou na jemno...
více o Zapečená brokolice se sýrem
Na talíři zkombinujeme sýr, strouhanku a bylinky. Na druhém talíři smícháme rozšlehané vejce s mlékem a solí. Obalíme lehce v mouce, pak vejcích,...
více o Kuřecí kousky obalené sýrovou strouhankou
Z masa, strouhanky, vajíčka, kmínu, koriandru a česneku uděláme těsto.
Osolíme a opepříme, rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme váleček, který...
více o Hovězí kofta s hummusem
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
Přidáme strouhaný sýr, vejce,...
více o Cuketové pečenáče
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme....
více o Zapečené artičoky
Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný pro děti....
více o Templářský dort tmavý
Tvaroh promícháme se smetanou, žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem. Přidáme krupičku, spařené rozinky, nahrubo strouhané jablko a v rumu nabobtnané na...
více o Tvarohový nákyp
V misce našleháme vidličkou pomazánkové máslo s tuňákem (bez šťávy), přidáme Ramu, sůl, pepř, přidáme kečup. Může být pažitka, cibulka najemno, porek....
více o Rychlá tuňáková pomazánka
Mrkev smícháme s moukou a práškem, strouhankou, mandlemi, ořechy, a necháme 30 minut stát. Potom přidáme sníh z bílků, krystalovým cukrem, žloutky,...
více o Mrkvový dort
Rybí filé umeleme, osolíme a opepříme (dle chuti) přidáme strouhanku, vejce a nejlépe rukama promícháme. Poté tvoříme kuličky cca ve velikosti...
více o Rybí karbanátky nakládané - pečenáče
Všechno maso se nahrubo pomele, přidají se 3 vajíčka, houska namočená ve víně, houska namočená v pivu, houska namočená ve smetaně sladké, pepř, sůl,...
více o Sekaná knížete Ditrichstein
Rohlíky nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka, která namočíme ve vlažném mléce. poskládáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem, na pánvi nasucho...
více o Sladké rohlíky
Smícháme tavený sýr, vejce a pepř do hladké hmoty. Natíráme na krajíčky veky, které namazanou stranou omočíme ve strouhance. Osmažíme na pánvi...
více o Smažené sýrové toasty
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje, pak...
více o Zapékané karbanátky II.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, z ostatních surovin zpracujeme marinádu. Řízečky necháme v marinádě přes noc odležet. Tvrdý sýr nastrouháme na...
více o Kuřecí řízečky v sýrovém obalu
Na špejle napichujeme střídavě kolečko klobásy, cibule, plátek slaniny a kousek hlívy. Celé šašliky obalujeme ve vejcích, mouce a strouhance a smažíme...
více o Šašlik z hlívy