Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky česneku a...
více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Kapusta a uzenina asi ve stejném množství se umele nebo rozmixuje, přidá se nakrájená nebo také umletá anglická slanina (uzený bůček), zamíchá se...
více o Kapustové placičky
Cuketu najemno nastrouháme, vymačkáme, přidáme rohlíky pokrájené na kostky, naškrábaná nebo pomletá játra a ostatní suroviny podle chuti. Když je...
více o Záhorácké placky
Listové těsto rozválíme na plát, strouhanku pomalu orestujeme dozlatova na másle a necháme ji úplně vychladnout. Potom ke strouhance přidáme cukr a...
více o Jahodový závin II.
Z uvedených přísad zpracujeme těsto a necháme ho odpočinout v lednici.
Jablka oloupeme a nastouháme nahrubo, přidáme trochu vanilkového cukru a...
více o Jablkový koláč z ořechového těsta
V misce rozmícháme vajíčko, přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku a do toho rozdrobíme droždí.
Vidličkou...
více o Rychlé drožďové knedlíčky
Do hrnečku dáme všechny ingredience, kromě strouhanky. Vše smícháme a namažeme na jednu stranu chleba.
Poté obalíme ve strouhance a obalenou stranu...
více o Sýrové topinky
Řízky naklepeme a osolíme. Jednu stranu potřeme bohatě česnekem, na česnek přilepíme plátek sýra a obalíme v trojobalu. Smažíme na oleji. Místo...
více o Kuřecí smaženky se sýrem a česnekem
Šunkový salám a sýr nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka a smícháme mleté maso, sýr, salám, pórek, vajíčko, sůl, pepř a nakrájenou petrželku, přidáme...
více o Vylepšená sekaná
Oba nastrouhané tuky promícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva, vejcem, vodou a vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Rozdělíme je na 4...
více o Hvězdný závin
Vše (mimo ovoce) smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a...
více o Hrstkové ovocné knedlíky
Sójové boby necháme přes noc namočené ve vodě. Ve stejné vodě je druhý den uvaříme do měkka. Měkké je scedíme a umeleme na masovém strojku společně s...
více o Sójové karbanátky
Patizon a sýr nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, vejce, mouku, osolíme a dobře promícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve...
více o Patizonové karbanátky
Kuřecí řízek naklepeme na tenký plátek a osolíme. Řízek plníme anglickou slaninou, sýrem a žampiony. Dobře svineme jako roládu a obalíme v trojobalu....
více o Plněná kuřecí rolka
Housky (den staré) nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s vajíčky a s nahrubo nastrouhaným sýrem. Směs můžeme vylepšit přídáním bylinek (libeček,...
více o Smažené sýrové placičky
Mleté maso připravíme obvyklým způsobem, smícháme s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vajíčkem a trochou strouhanky. Bramborové...
více o Sekaná v bramborovém těstě
Maso naklepeme, opepříme a osolíme. Oloupané natvrdo uvařené vejce zabalíme do plátku šunky a pak do řízku. Upevníme párátkem a obalíme v trojobalu ...
více o Skotská vejce
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme houby, podliejeme troškou vody a necháme dusit, až jsou houby měkké. Těsto...
více o Houbové karbanátky bez masa
Nakrájet cibuli, osmahnout na oleji, přidat mleté maso, nechat osmahnout.
Pak osolit (spíš mírně), okořenit, přidat kečup a vývar a nechat tak 10-15...
více o Maso pod čepicí
Houby pokrájíme a vaříme 5 minut v osolené vodě. Dáme scedit. Mezitím pokrájíme tvrdší rohlíky, zajileme trochou mléka s rozkloktanými vajíčky a...
více o Lenochovy houbové řízky
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve...
více o Obrácené mleté řízečky
Placičky nebo kuličky obalíme ve strouhance a smažíme. Na proužky nakrájenou cibuli proložíme karbanátky a spaříme horkým nálevem....
více o Cuketové karbanátky - utopenci
Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit...
více o Houbové karbanátky s mletým masem
Maso smícháme s kořením na mletá masa, majoránkou, česnekem, sójovkou, vegetou a cibulkou, kterou jsme orestovali na oleji. Zahustíme strouhankou -...
více o Olomoucký mletý řízeček
Nakrájenou cibulku osmažíme, vmícháme vymačkané jitrnice, nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Zvlášť na trošce oleje osmažíme kvasnice, přidáme...
více o Jitrnicová pomazánka
Plátky knedlíku obalíme dvakrát v dvojobalu, tj. rozšlehaných vejcích a strouhance (nesolíme, nepoužíváme mouku), poprvé můžeme ve vejcích nechat...
více o Smažené houskové knedlíky
Maso smícháme s vejci, syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme dva válečky a vložíme do pekáče...
více o Vepřová sekaná s houbami
Na oleji osmahneme cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou (asi 3 litry). Do vroucí vody přidáme květák rozebraný na drobné růžičky,...
více o Květáková polévka s voňavými knedlíčky
Oloupeme a nastrouháme cuketu, poté ji necháme chvíli odstát, aby pustila přebytečnou vodu. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou...
více o Pikantní cuketové karbanátky
Stehna omyjeme, nasolíme, potřeme česnekem. Prsty uvolníme kůži a pod ní vložíme tenká kolečka klobásky a proužky špeku a kůži sepneme párátky. Na...
více o Smažená plněná kuřecí stehýnka
Do horkého mléka namočíme ovesné vločky a necháme nabobtnat (cca 15 min.), pak přidáme žloutek, mouku, cukr, sůl, strouhanku a jablka a promícháme....
více o Jablečné lívance s ovesnými vločkami
Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou...
více o Masová zapečená lahůdka
Vařené vychladlé brambory najemno nastrouháme nebo namačkáme, sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní a vypracujeme těsto, ze kterého děláme malé...
více o Bramborové krokety se sýrem
V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme strouhanku, jemně nakrájené maso, nastrouhané brambory, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Děláme...
více o Bramborové karbanátky s masem
V misce utřeme máslo a žloutky do pěny, přídáme strouhánku, nastrouhané vařené brambory a najemno nakrájené rybí maso. Osolíme, okořeníme a dobře...
více o Rybí karbanátky II.
Postup přípravy: Bůček nakrájíme na drobné kostky, asi 1x1 cm, přidáme ostatní a dobře promícháme. Směsí naplníme tlačenkový sáček a vaříme 2 hodiny...
více o Bůčková roláda II.
1/2 ořechů a všechny rozinky pomeleme, vmícháme cukr, nugetu a piškotovou strouhanku. Zpracováváme tuhé těsto, postupně do něj přidáváme nakrájené...
více o Ovocný salám
V osolené vodě uvaříme kolínka, Na tuku zpěníme cibuli, přidáme šunku, osmahneme a zaprášíme moukou. Přilijeme mléko, a přidáme 1/2 nivy, hořčici,...
více o Zapékané těstoviny II.
Napůl rozmražené rybí maso nakrájíme na nudličky a vkládáme do oliv, ty obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhánka) a smažíme na rozpáleném oleji...
více o Smažené plněné olivy
Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2 díly a rozválíme na tenké pláty. Posypeme je strouhankou a poklademe jablky. Posypeme cukrem,...
více o Vláčný jablečný štrůdl
Hladkou mouku, máslo, žloutek, mléko, cukr a špetku soli spolu smícháme. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Z bílků vyšleháme...
více o Super makový koláč
Roštěnec nařízneme, tence naklepeme, opepříme, dáme do misky, posypeme petrželkou, polijeme vínem a olejem a chladíme tak 3 hodiny. V kastrolu...
více o Závitky plněné houbami po italsku
Brambory oloupeme, uvaříme a scedíme. Mezitím dáme filety na pánev a podlejeme vroucí vodou asi do poloviny masa. Zvolna vaříme asi 6-8 minut. Scedíme...
více o Lososové karbanátky
Zpracujeme mleté maso s vajíčkem, kořením a solí. Zahustíme strouhankou. Děláme kuličky, do kterých jsme zabalili špalíček nivy nebo hermelínu....
více o Mleté maso s nivou a hermelínem
Na oleji usmažíme volská oka a necháme je vychladnout. Smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem a oka obalujeme jako řízek, osmažíme a podáváme s...
více o Řízek z vajec
Vajička rozklepneme do 1/2 litrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme...
více o Drožďová pomazánka - Dědův recept
Na vymazaný plech máslem, vysypaný strouhankou položíme lehce naklepané kotlety. Posolíme, popepříme, potřeme kečupem. Nato položíme silnější vrstvu...
více o Zapečené kotlety II.
Točený salám nakrájíme na silnější kolečka, sýr na kostky, slaninu dle obliby na menší či větší kousky, cibuli rozkrojíme na 4 díly a rozebereme na...
více o Smažené chalupářské ražniči
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme...
více o Mleté maso s fazolkami