**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky,...
více o Bramborové placky se špenátovým nákypem
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou.
2. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a oloupeme....
více o Koláč naruby II.
Mrkev, cibuli a česnek očistíme. Cuketu pouze opláchneme. Vše nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zbývající ingredience, vše důkladně promícháme...
více o Cuketový nákyp IV.
Cuketu a brambory oloupeme a nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, přidáme vejce, sladkou papriku, dle potřeby osolíme, dle...
více o Cuketové placky
Do vroucí osolené vody vložte brokolici a nechte povařit do změknutí (cca 5 minut). Změklou brokolici nakrájíte nadrobno. Přidáte žloutky, osolíte a...
více o Brokolicové placičky podle Danči
Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar...
více o Zapékané rybí filé
Maso z amura umeleme, smícháme s nastrouhanými (umletými) brambory, změklým máslem, vejci, petrželkou a osolíme. Směs zahustíme trochou strouhanky,...
více o Krokety z amura se sezamem
Vařený brambor nastrouháme na hrubo, přidáme hrubou mouku tak aby vzniklo ne moc tuhé těsto. Těsto nakrájíme na 2 cm špalíčky, špalíčky dáme vařit na...
více o Bramborové šišky na sladko
Z droždí, mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Vejce rozmícháme s krupičkou a studeným vývarem, přidáme utřený česnek se solí a pepřem....
více o Jednoporcová nádivka jako muffiny
Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem dle chuti (jako na sekanou), přidáme vejce a na zahuštění trošku strouhanky (asi 3lžíce),...
více o Mletá roláda s hermelínem
Očištěnou cibuli, mrkev a celer nasekáme nadrobno. Cibuli, polovinu mrkve a celeru orestujeme na másle. Kostičky masa přisypeme k zelenině, zalijeme...
více o Jelení vývar s knedlíčky
Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou...
více o Srnčí řízky s paštikou
Mrkev, cibuli, celer očistíme a posekáme nadrobno. Vepřové i telecí maso pokrájíme na kostičky, smícháme s olejem a přidáme k zelenině. Do směsi...
více o Křepelky v nádivce
Bramory nechat vychladnout a nastrouhat. 4 žloutky, jedno celé vejce a krupicový cukr rozšlehat do pěny. Vmíchat brambory a jemně nastrouhané ořechy,...
více o Bramborové řezy II
Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 ...
více o Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Očištěný, oloupaný celer uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a rozkrájíme na plátky. Naskládáme do zapékací misky vymazané máslem a...
více o Zapečený celer se sýrem
Bulvy celeru oloupeme a nakrájíme na plátky široké asi 1 cm. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přidáme do ní ocet a celer v ní uvaříme téměř doměkka...
více o Obalovaný celer s hořčičným dipem
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě...
více o Cordon Bleu - telecí
Do mouky vmícháme žloutky, ocet, sůl, plátky sádla Brick a několik lžic vody. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na...
více o Jablečné řezy se sádlem
Pórek podélně rozřízněte a dobře propláchněte. Pak ho nakrájejte na plátky. Rajčata také opláchněte a nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy nebo...
více o Rajčata zapečená s pórkem
Nejdříve si připravte chuťové buňky, tehle koláč je opravdu bomba. Ale budete si na něj muset chvíli počkat. Tak si mezitím dejte třeba dvojku vína...
více o Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Filety osolíme obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance smíchané s pokrájenou pažitkou, estragonem a citronovým tymiánem.
Smažíme...
více o Pangasius v bylinkovém mantlu
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků.
Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se strouhankou určenou k obalování...
více o Citronový pangasius
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou šunku a hříbky. Hermelín...
více o Labužnický hermelín
Lilek nakrájet na kolečka a možno vypotit. Zapnout troubu na cca 200 stupňů. Oloupat brambory a nakrájet na kolečka, spíše tenčí. Do zapékací mísy ...
více o Zapečený lilek s anglickou slaninou
Kuře omyjeme a nasolíme. Připravíme si nádivku: změklé máslo utřeme a postupně k němu přimícháme 1 celé vejce a 3 žloutky, nakrájené žemle zvlhčené...
více o Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou
**Bylinková směs:** zamíchejte vejce, citronovou šťávu, bylinky, česnek, sůl a strouhanku dle hustoty. Pečeni nakrájejte na plátky, nařízněte okraje...
více o Vepřová pečeně v bylinkové krustě
Sýr nastrouhejte na jemno. Bílky ušlehejte se solí do tuhého sněhu a přimíchejte k němu sýr. Podle potřeby zahustěte hmotu strouhankou. Lžičkou tvořte...
více o Sýrové nočky sypané paprikou
Sýr osmažíte obalený ve vajíčkách a ve strouhance. Buřty nakrájejte na půlky a osmažte (neloupejte!!!).
Do misek které vzniknou z buřtů dejte sýr a...
více o Krvavé jednohubky
1. Vejce rozklepneme a žloutky vyšleháme za postupného pridávání cukru a kousků změklého másla do pěny. Do pěny vmícháme kůru, vanil. cukr, kávu a...
více o Kávová bábovka II
Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na...
více o Pečenáče z kapra
Ořez z kapra zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše,...
více o Rybí polévka s knedlíčky
Jedna možnost, jak ochutit maso kapra před smažením v trojobalu, je například dochucení třeným česnekem, kmínem a trochou zázvoru. Varianta, která po...
více o Kapr - Vánoční variace
V mléce rozšleháme žloutky, sůl, přidáme rozehřáté máslo, muškátový květ a petrželku. Touto hmotou zalijeme strouhanku a necháme ji 15 minut nabobnat....
více o Knedlíky se strouhankou
Maso naklepeme, mírně osolíme, opepříme a potřeme směsí našlehané nivy s máslem a nadrobno nakrájeného salámu. Plátky svineme a upevníme párátkem....
více o Kuřecí závitky Popelka
Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme cca 5 - 10 min povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš...
více o Brokolicové karbanátky II
Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno, a vložíme do...
více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem
Ze surovin uděláme těsto a házíme do horké vody, vaříme 5 - 7 min. (vyplavou nahoru). Navrch strouhaný tvaroh nebo strouhaný perník. Zalijeme...
více o Ovocné knedlíky ze strouhanky
Brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je prolisujeme na kašovitou směs. V míse brambory rozmícháme s lžící olivového...
více o Bramborový koláč
Zelí uvařím, rozškvařím špek, přidám drobně nakrájenou cibulku, nechám trošku zezlátnout, přisypu mouku a zahustím tím to zelí(nesmí v něm být moc...
více o Závin z listového těsta se zelím
Vločky namočíme na 20 minut do 100 ml vody, v které jsme rozmíchali vegetu.
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme, oloupeme a nastrouháme...
více o Tuňákové kuličky
Šunkové plátky rozložíme a na ně poklademe kousky taveného sýru. Zatočíme a propíchneme párátkem. Vejce rozšleháme s trochou mléka, přidáme trochu...
více o Překvapení v trojobalu
Maso nameleme. Cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme s masem, do kterého jsme přidali zbytek ingrediencí. Uděláme šišku, kterou posypeme grilovacím...
více o Moje sekaná
2 hodiny před přípravou, čočku namočte. Poté jí uvařte v té samé vodě. Uvařenou čočku spolu s nadrobno nakrájeným uzeným, nastrouhaným sýrem, vejcem,...
více o Čočková Bábovka
V míse si promícháme tavený sýr s nivou podle chuti. Plátek sýra potřeme takto připravenou směsí a spojíme ho slaninou. Poté obalíme v trojobalu -...
více o Smažený sýr s anglickou slaninou
Ingredience smícháme v jednolitou hmotu připomínající těsto (na postupu nezáleží, jsou to přeci jen šílené řezy že), avšak nakonec přidáme kypřící...
více o Šílené řezy