Vykostěnou a opláchnutou štiku osušíme, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Takto upravenu štiku dáme na pánvičku, kde máme již dostatečně...
více o Štika paní porybné
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle ve velkém pekáči. Vykuchané štiky obalíme v mouce potřeme je kerblíkem, česnekem a posypeme natí. Zbytek...
více o Štika na citronu
Obě ryby podél rozpůlíme, pečlivě omyjeme, a pak je v širší míse zalijeme smetanou smíchanou se solí a kurkumou. Necháme je 1 hodinu v chladničce...
více o Mořská štika na smetaně
Vyprané a osušené porce štiky pokapeme citrónem, necháme chvíli odležet, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a grilujeme po obou...
více o Štika na rožni
Štičí hřbet prošpikujeme slaninou, do břišní dutiny vložíme houbovou směs.
Houby namočíme na 2 hodiny do studené vody, nakrájíme na kousky a podusíme....
více o Štika nadívaná houbami
Porce ryby vložíme na 5 minut do osolené horké vody, pak ji vyjmeme a necháme okapat.
V litru vody uvaříme nadrobno nakrájenou zeleninu, protlačíme jí...
více o Štika v bílé omáčce
Porce štiky zbavené kůže protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce
Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, přidáme...
více o Štika na smetaně
Mírně osolené porce ryby krátce opečeme na oleji. Česnek utřeme se solí, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou a rozmícháme v...
více o Dušená štika
Maso a šunku umeleme, mandle rozdrtíme. Všechny přísady důkladně promícháme a tvoříme kuličky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Jakmile vyplavou...
více o Štičí kuličky
Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky...
více o Mořská štika v alobalu